Reklama

Reklama

WikiLeaks

  • USA The Fifth Estate (více)
Trailer 2

Příběh o zrodu webové stránky WikiLeaks a jejím negativním dopadu na přátelství hlavních protagonistů... Mladý německý novinář Daniel Berg se seznámil na internetu s vizionářem a bojovníkem za právo znát informace v jejich co nejméně zkreslené podobě, Julianem Assangem. Přemluví Berga, aby s ním spolupracoval na internetové stránce WikiLeaks, která bude mít za úkol odhalovat kauzy o zneužívání moci ze strany vlád a mocných tohoto světa. Oficiální média začínají brát WikiLeaks jako sobě rovnou. Assange chce stále větší kauzy. A tak, když se mu do rukou dostane video z Iráku, kde jsou zabiti dva novináři americkými vojáky, neváhá ho zveřejnit. I přes odpor Berga začne uveřejňovat ohromné množství amerických diplomatických depeší, které svým obsahem nejenom, že destabilizují mezinárodní vztahy USA, ale také mohou dostat do ohrožení života ohromné množství lidí po celém světě. (Nova Cinema)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (123)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. Čekal jsem, že mě film vtáhne a objasní mi celou problematiku týkající se WikiLeaks. Jak to vše fungovalo, jak co vzniklo, a tak podobně. Bohužel film je tak nešikovně zpracovaný - od scénáře, přes kameru, až po děj/příběh, že jsem se v podstatě nedozvěděl absolutně nic. Navíc jsem měl problém vůbec film dokoukat do konce. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kauzu WikiLeaks jsem sice vnímal, ale zvláštní pozornost jsem jí nevěnoval, takže jsem mylně očekával thriller, ve kterém se dvojice Assagne-Berg žene za odhalováním jednotlivých kauz, přičemž jim na paty šlapou pohůnci mocných, kteří chtějí jejich řádění zamezit. Ale tohle byl jen dlouhý a nudný zmatek se špičkovým mezinárodním obsazením, ze kterého občas probleskla informace o nějakém skandálu. Upřímně řečeno měl jsem velké potíže vůbec to dokoukat. 15% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Aký význam má natočiť niečo, o čom sám Assange povie, že je to blud, takto sa to nestalo a on sám prosil Cumberbatcha, aby tú rolu nebral, pretože to celú jeho prácu len zmrví? Nuž význam pre tieto natlačené hviezdy to malo - honorár, úspech, priživenie sa na téme. Lenže pravde oddaní neostali. Film je vlastne voči americkej vláde celkom príjemný. Tak o čom to potom malo byť ak nie len o prachoch z filmu? Jedna nešikovná parochňa a kontaktné šošovky z Benedikta Juliena nerobia. Film o WikiLekas natočený akoby proti WikiLeaks. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Není trochu brzo na heroizaci/démonizaci WikiLeaks a jejich tvůrce, popřípadě rozumování nad jejich dopadem na novinařinu, svět a společnost? IMHO je, střídavě (ne)zajímavé nedávné konání jednoho umanutého egoistického typa sice nenudí díky umělé dramatizaci a modernímu hávu, ale svou objektivní výpovědní hodnotou se blíží nule jak pro odpůrce/obdivovatele, tak pro neznalé. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Film silně krityzoval Julian Assange. Prý nepopisuje podstatu serveru WikiLeaks a je shovívavý k americké vládě. (morgos)
  • Do úlohy Daniela Domscheit-Berga bol obsadený James McAvoy, ktorý však kvôli účinkovaniu v divadelnej hre Macbeth musel odstúpiť. Nahradil ho Daniel Brühl. (ti88na)
  • Server WikiLeaks vznikl v roce 2006 a od začátku se zaměřoval na zveřejňování tajných vládních dokumentů a dalších citlivých dat. (morgos)

Reklama

Reklama