Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (94)

Fr 

všechny recenze uživatele

„TEĎ ZNÁTE PRAVDU A ČEKÁ VÁS HLAVNÍ ROZHODNUTÍ VAŠEHO ŽIVOTA. PODĚLÍTE SE O TEN PŘÍBĚH S VEŘEJNOSTÍ?“ /// Reportér na stopě drogových čachru americký vlády, která zaplavila ulice kokainem, aby měla prachy pro Contras (že nevíš? Tak se na to vyser a pusť si animák…). Jestlipak se ty chlapče nepochybuješ na tenkým ledě … si asi řeknete. No co vám budu povídat – některý příběhy jsou až moc pravdivý na to, aby šli zveřejnit! Zajímavý (jakože zajímavý – autentický místa, jména jako Danilo Blandon …) vyprávění, který bohužel nemá takovou pointu, která by všechny informace vygradovala do hvězdnejch výšin. A taky (přiznejme si to!) – koho dneska zajímá, co CIA dělala v osumdesátejch letech ve Střední Americe. Možná jen, když se to tak sere na tom Blízkým východě… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Dark Alliance: The CIA, the Contras, and the Crack Cocaine Explosion“, kterou v roce 1998 napsal Gary Webb, číst nemíním. 2.) Jedu jen kusy podle skutečnejch událostí. 3.) Zjistím, co dělá vyspělá země, když se bojí komunismu. 3.) Thx za titule „TomStrom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je, že do takhle dojebanýho filmu sehnali poměrně slušnou sestavu skvělých herců (kromě Ray Liotty, přirozeně). Jeremy Renner se snaží, ale nemá šanci utáhnout film, kterej napsal nějakej impotentní šulin bez koulí. Když se pak režisér pokoušel dramatizovat zápletku, v jejímž rámci se novinář dohaduje s úředníky, kdože má jako pravdu, vznikne z toho nezajímavý prd. Dramatické vrcholy spočívají ve scénce, kdy se Garymu někdo ochomejtá kolem auta a kdy mu někdo ukradne motorku... WTF? Film je tedy extrémně nudný a o hovně. Jednu * dávám za Andy Garciu a jednu * za Paz Vegu. Jinak mě poměrně dost zaujalo, že v USA tak nějak stačí, že pisálek v obskurním plátku (který se posléze v klidu stane nezaměstnaným) v pohodě uživí tři haranty, manželku (která se pochopitelně válí doma a namísto nosu má prdel), dva domy, dvě auta, dvě motorky, člun a bůhví co ještě. Závěrečná titulky předznamenává autentický záběr na Garyho Weba, kterej byl ve skutečnosti podivným úchylem s knírem, kterej si hraje s dětma (spíš to vypadá, že se jim brání) v trenkách, zatímco mu z nohavice leze těsto. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak film o všem a o ničem. Na to, jak velké téma zpracovává, je pojat nesmírně nudně. Když to srovnám třeba se Všichni prezidentovi muži, kde se vnitřní napětí postupně graduje, a kde postavy jednají logicky s postupně odkrytými důkazy, tady mi přijde, že se hlavní postava - na to, že je investigativní novinář - chová neuvěřitelně naivně a hloupě, vůbec nepřemýšlí dopředu, a ještě se diví, že když šlápne vládě na kuří oko, že si to vypije. Slušná výprava, ale to je tak všechno. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Kill the Messenger je filmem, který má náběh a potenciál stát se jedním z nejpozoruhodnějších špionážních dramat roku 2014. Bohužel, k absolutní dokonalosti mu chybí nějaký hlubší podtón či moment, který by hlouběji definoval Webbovi pohnutky a celkovou frustraci nad vládním systémem. Přičtěte si k tomu přepálenou stopáž a mnohdy zkratkovité scény a dostanete látku, ze které šlo ve finále vykřesat mnohem více, nicméně režisér Michael Cuesta tuto příležitost trestuhodně nevyužil. Na závěr snad jenom dodám, že Jeremy Renner se v hlavní roli vážně snaží hrát a troufám si dokonce tvrdit, že se jedná o jeho zatím nejlepší herecký výkon. „American kids did die and are still dying, just not the ones you care about apparently.“ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je sám o sobě zajímavý. Snaha člověka bojovat za pravdu, přičemž si tento uvědomí, že to je skutečně jako bojovat s větrnými mlýny a může to mít velmi tragické následky. Jen kdyby to podání nebylo tak strašlivě nudné a kdyby se Jeremy Renner až tak moc nesnažil. Jeho postava se stává protivnou a vyznění příběhu celkem zaniká. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Herečka Mary Elizabeth Winstead, která hrála editorku Mercury News Annu Simons, uvedla, že natáčení scén v redakci bylo vzrušující, protože nikdy nevěděla, co přesně bude Jeremy Renner (Webb) říkat nebo jak to bude říkat. (Dr Lizal)
  • Tetování, které má herec Jeremy Renner (Gary Webb) na levé paži, je jeho vlastní. Je to erb jeho rodu, který pochází z Německa. (devNull)

Reklama

Reklama