Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle mi teda vůbec nesedlo. Jednak si moc nepotrpím na tenhle styl humoru. Mám radši brutálnější a víc ulítlý záležitosti. No a jak se tam navrch ještě objevila ta macatá prasnice, tak bylo definitivně po filmu. Souhlasím s Lacem že jsou i snímky kde mě srala i o dost víc, ale mě jí prostě stačí jenom vidět bečku jednu odpornou zjevit se na scéně a už je film dobrej akorát tak na spláchnutí do hajzlu.10% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pojmy príjemná indie nezávislá komédia a štúdiový komerčný kalkul sa občas zlejú dokopy a vznikne niečo ako Miluj suseda svojho. Tisíc a jeden krát obohratá pesnička s rovnakou dávkou klišé, ako vždy. Zmena prichádza s jedným pomerne nečakaným zvratom, lenže aj po ňom sa všetko dostáva celkom bezproblémovo do starých good feeling koľají. Potešilo ma, ako scenár zapracoval v konečnom dôsledku s vývojom jednotlivých vzťahov, keď uprednostnil to, čo bolo prirodzené a nie to, čo očakáva a chce divák. Takže koniec dobrý, všetko dobré. Ale ani zďaleka nie výborné. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Miluj suseda (blížneho) svojho... ako seba samého. Bill Murray je parádne otravný a mrzutý, náladový, starý a vráskavý. Ten fajn dojem robí samozrejme on a to ostatné už akosi nebolo čím vyplniť. Ruská prostitútka, mužský vzor pre dospievajúceho chlapca, nejaké tie akoby komické príhody, srdce z kameňa versus zaplavenie vrúcnymi citmi...Patetické deja vú, aké to už veľakrát bolo. Vyvažuje to však charakter ústrednej postavy. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Miluj Billa Murraye a na ostatní ser. On tě provede celým filmem, on tě chytne za pazouru a řekne: "Teď se směj, voe, pozor, teď to bude trochu na city, teď budeme velebit americkou vlajku a teď bude zas prdel..." Víc od filmu netřeba čekat, ale těžko si představit, že by někdo odešel zklamaný. Moc pěkný rodinný pokoukání. ()

seale 

všechny recenze uživatele

Mám totožný názor s POMO a tak u mě film získal jen dvě hvězdičky. -> Nákup laciné holky dětské postýlky: "chtěla bych nějakou krásnou a levnou". Kino se směje. Vtipná parafráze přechází i na samotné zhodnocení filmu. Škoda, Bill je klasik. Asiže jsem se nemohla ubránit porovnání s jinými klasikami, třeba Lepší už to nebude, Cena za něžnost nebo Pán velryb (kde figurují podivínští senioři, co mají svůj svět a je na tom položen scénář). ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Vincentovi (Bill Murray) předci jsou údajně Irové, jeho příjmení se však píše MacKenna, což je skotské příjemní. Irové by totiž nenapsali "Mac" ale "Mc". (hansel97)
  • Natáčení začalo v červenci roku 2013 v Brooklynu, New Yorku. (Zdroj: onlocationvacations.com) (willy1)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. září 2014 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama