Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

joelly01 

všechny recenze uživatele

Tenhle dil se mi libil asi o facku vic nez ten prvni (a to je co rict, neb prvnimu dilu jsem hrde a bez vycitek svedomi vpalila petku!). Nejlepsi scena podle me bylo kradeni pstrosiho vejce, to jsem uplne slzela smichy a Klenot se take smal, ale myslim ze ten smal spis tomu jak se smeju (chrochtam) ja nez scene ve filmu. Ale je take fanousek. Na ten treti se ani divat nebudu, pry je to hnusota hnusot velmi nevtipna, procez si nechci kazit naprosto skvely dojem, ktery na me udelali prvni dva dily! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

To bych se musel opravdu zbláznit, kdybych tenhle film vychvaloval. Když to ani nemělo pořádnou zápletku, herce a režii. Rezultace do přihlouplého filmu byla nasnadě. Nevadí mně groteskní gagy, ale aby nic v jiného nabídce nebylo, to už tedy vadí. Ani křovák XiXao nebyl bůhvíjaký šoumen. Všechno bylo pro mě podprůměrné a chatrně zrežírované. Jedině snad chválu zaslouží bizarní originalita, s jakou postavy vešly do děje. U současných (a většinou i dobrých) filmů je hodnocení nízké, tady rovnou v červené barvě. Ano, leda CSFD se zbláznilo. 20% ()

Reklama

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie je síce o čosi menej vtipné v porovnaní s prvotným filmom, zato je však dobrodružnejšie a aj dojemnejšie. Hľadanie zatúlaných detí, ktoré natrafia na pašerákov a paralelne sa odvíjajúci príbeh stroskotaného lietadla uprostred Kalahari, v ktorom si k sebe hľadajú cestu vyštudovaný zoológ a právnička. O komické situácie nie je núdza, rovnako tak o množstvo divokých afrických zvierat. Klasika, ktorá sa dá pozerať aj opakovane. "Čemu se tak blbě směje? To je hyena. Ta se směje blbě."...."To je samec. A hlídá vejce. Skuste ho nějak zabavit. A jak se baví pštrosí samec?" 80% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prislo mi to skoro lepsi nez jednicka, rozhodne jsem se u toho bavil vic. Pribeh je celkem jednoduchej, ale je tady spousta tak vybornejch situaci, ze to je fuk. Skoro by mi ani vubec nebavilo, kdyby tady nebyli ty tri krovaci, navic N!xau fut beha a poskakuje, ale tak co chtit od opravdovyho krovaka. U tohohle filmu urcite neplati, ze pokracovani jsou horsi nez original, protoze jesli tohle neni lepsi, tak aspon na stejny urovni. A velka vyhoda je, ze se na to da divat furt dokola. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Stylem velmi podobné první části. Několik různých příběhů se navzájem protkává a mísí (Xixao hledá své děti, které se připletly pod ruce pašerákům slonoviny. Doktorka Taylorová a Doktor Marshall ztroskotají uprsotřed pouště, a snaží se dostat zpátky. Kubánský a místní (těžko říct který) vojáci se snaží dostat jeden druhého)... Oproti prvnímu dílu o něco horší, i když Xixao dostává víc prostoru. Scéna s naštvaným jezevcem (či co to je za potvoru) je ale ovšem nezapomenutelná :) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Snímek byl natočen už v roce 1985, uveden však až o 4 roky později. (KucC)
  • Když v čase 36:50 zoolog Marshall (Hans Strydom) dělá otvor do podlahy, protože medojed prokousl pravou pneumatiku, je otvor správně na pravé straně ve směru letu. Ale ve vzduchu v čase 38:09 a 38:44 je pak vidět, že otvor je na levé straně ve směru letu. A v čase 39:17 je pak zase vidět zpátky na pravé straně. (Stefi_836)
  • Malé letadlo, které se ve filmu objeví, je Lazair Ultraflight Sales. Pro potřeby natáčení byla jeho kabina speciálně upravena, aby se do ni vešli dva lidé. (Redix)

Reklama

Reklama