Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I s duchem se dá letět vzduchem za štěstím! Viktor Preiss jako tajemný duch ve výpravné pohádce o zamilovaném mládenci, krásné princezně a hromadě zlata, které nakonec nikdo nepotřeboval... Jedné bouřlivé noci na Šibeničním vrchu objeví náhodou tulák Vojta (F. Skopal) v podzemí poklad, který hlídá tajemný duch. Vojta se ho poleká a uteče, předtím si ale stihne strčit do kapsy malé křesadlo a pár zlaťáků. O ty ho vzápětí připraví v podivné hospodě. Dozví se tam ale také o krásné princezně (V. Kubařová), která nikdy neopouští zámek. Když Vojta konečně použije křesadlo a přivolá tak nevědomky ducha (V. Preiss), který mu musí sloužit, jeho život se od základu změní. Na Vojtovo přání přinese duch v noci spící princeznu a Vojta se do ní okamžitě zamiluje. Chce být stále s ní. Duch mu v tom s radostí pomáhá. Mezitím si totiž hodného Vojtu oblíbil a v jeho přítomnosti zjišťuje, jak svůj bývalý život promarnil. Zdá se, že příběh směřuje ke šťastnému konci, když všechno zkomplikuje hamižná dvorní dáma (J. Bohdalová), která odhalí tajemství křesadla a je odhodlaná ke všemu, aby ho získala… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (352)

stration 

všechny recenze uživatele

Ani Preiss nedokáže přehrát chabý scénář, levný vizuál a celkovou zmatenost pohádky. Celé je to navíc vykrádačka Nesmrtelné tety a dalších. No a to sakra opravdu nemáme jiné "záporáky" jako pořád dokolečka Holuba a Táborského? Ach jo. Další zbytečnost odsouzená na víkendové popoledne kdykoliv v průběhu roku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Televizní pohádka pro rok 2013 rozhodně není nic velkého, ale musím říct, že jsem se celkem bavil, hlavně tím, jak se jedná o celkem fungující pohádku, která kombinuje prvky "Olivera Twista" a "Aladina". Někteří herci jsou příšerně vybraní, hlavně ústřední hrdina není nic moc a Jiřina Bohdalová je ve své roli neskutečně protivná, stejně jako přízvuk Viktora Preisse, ale jinak se dalo na pohádku koukat. V poslední době se Česká televize na nic moc lepšího nevzmohla a trikově je pohádka překvapivě dobrá. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDO MÁ KŘESADLO, JE MÝM PÁNEM! CO POROUČÍŠ!“… /// Princezna s kledbou a chudej pocestnej. Voteklá Bohdalka, parádní Preiss a hezká Kubařová (souhlas, irelevantní poznámka, páč každej máme jinej vkus, takže někdo obdivuje krásu Bohdalky… ). Dál už bude na každým, jestli se přikloní k názoru, že je to prostě vobyčejná televizní pohádka, která nemusí hýřit scénáristickým zázrakem, nebo jestli je to nuda, ve který se dějou a melou nesmysly. Třeba u nás doma dokonce někdo pronesl (nevzpomínám si už, kdo to byl…): PÍČOVINA! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju pohádky, ve kterejch je vysoká pravděpodobnost setkání s osobou mdlého rozumu. 2.) Nevím co je křesadlo. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

topi 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pohádku se našim filmařům už podařit nenatočí. Tenhle pokus o pohádkový příběh nedopadl nejlépe. Všechno zachraňuje jak jinak než vždycky výborně hrající Viktor Preiss v roli ducha a sympatická Veronika Kubařová v roli princezny. Zbytek je slabota, Bohdalka už není co bejvala a ostatní osazenstvo působí spíše trapně. Dále ty efekty, to je hrůza, stejně i nasvícení různých scén atd atd... Nemá to pohádkové kouzlo a i hudba tomu moc nedodává. Ale ještě se na to koukat dá, oproti větším průserům, co se v nynější době natočilo. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Když už si Zdeněk Zelenka vybere kvalitní předlohu a herce a dostane relativně vysoký rozpočet, natočí pohádku svým klasickým televizním stylem, který už skoro dvacet let nemění a zbytečně přidá na komediálnosti. Občas mi Preissovy kreace připadaly jak z Brouka v hlavě. A to nejvíc sráží relativně sympatickou pohádku do průměru. 50%. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (6)

  • Viktor Preiss, který hraje ducha, přišel sám s nápadem, že by mohl duch mluvit italským přízvukem. (Aknah)
  • Role byly napsány přímo na tělo hlavním hvězdám Viktoru Preissovi, Janu Hrušínskému, Jiřině bohdalové a Martinu Dejdarovi. (Cucina_Rc)
  • Jiřina Bohdalová se prý inspirovala pro vzhled dvorní dámy dřevěnou panenkou matrjoškou. (Aknah)

Reklama

Reklama