Reklama

Reklama

Vražedná práva

(seriál)
  • USA How to Get Away with Murder (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2014–2020), 64 h 27 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Peter Nowalk

Hudba:

Photek

Hrají:

Viola Davis, Billy Brown, Jack Falahee, Aja Naomi King, Matt McGorry, Karla Souza, Charlie Weber, Liza Weil, Conrad Ricamora, Alfred Enoch, Tom Verica (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Annalise Keating (Viola Davis) – krásná, vášnivá, kreativní a charismatická profesorka trestního práva a taky sexy, okouzlující, nepředvídatelná a nebezpečná obhájkyně i těch nejhorších zločinců a násilníků. Za osvobození těch, kteří se dopustili snad všech myslitelných trestných činů – od podvodů a žhářství až k vraždě – je schopna udělat téměř cokoli. Na první pohled je Annalise úspěšná právnička, má spokojené manželství a milujícího manžela Sama (Tom Verica), ale díky vztahu s detektivem Natem (Billy Brown) možná vypluje na povrch jedno její velké tajemství...
Každý rok si Annalise vybírá skupinku nejlepších a nejslibnějších studentů, kteří dostanou šanci pracovat v její advokátní kanceláři. O tuto prestižní pozici spolu soupeří několik studentů: naivní sympaťák Wes Gibbins (Alfred Enoch); drzá a ambiciózní Michaela Pratt (Aja Naomi král); lstivý frajírek Connor Walsh (Jack Falahee), který je zvyklý dostat všechno, co si zamane;  tichá a citlivá idealistka Laurel Castillo (Karla Souza), kterou snadno podceníte; a Asher Millstone (Matt McGorry), chlapec z bohaté rodiny, který se snad už s drahým vzděláním a členskou kartou Country Clubu narodil.
Práce pro Annalise je životní příležitost, taková, která může navždy změnit život studentů... a to je přesně to, co se stane, když se budoucí právníci připletou k vražednému spiknutí, které otřese celou univerzitou. (AXN)

(více)

Videa (25)

Trailer

Recenze (115)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Skvělá Viola Davis, zajímavé prostředí i ústřední motiv, kdy jde o detektivku obráceně. Asi v polovině 1. sezóny se děj zbytečně zamotává a přestává se držet vybudovaného schématu, ale pořád hodně slušný seriálový počin, určitě to lepší z roku 2014. S postupem času se scénáristé zdokonalili v tom, co jim šlo nejlépe - po nudném dílu zakončit něčím napínavým, takže se na ten další díl prostě musíte podívat :) ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1. série: Shonda Rhimes je televizní titán. Po legendární Grey's Anatomy (pozice hlavní scénáristky), neméně úspěšném Private Practice a v současné době televizní stálici Scandal se vrhla na právnický seriál. Ikdyž pouze z pozice hlavní producentky, její vliv je cítit z bezmála každého okénka, ač za celým projektem stojí talentovaný nadějný tvůrce Peter Nowalk. Příběh nepostrádá dynamiku, atraktivitu (,ať už se jedná o epizodní zápletky, které jsou leckdy mrazivější, než hlavní linie - epizoda se sklepem), ale především staví na precizním castingu, jež je vypiplaný do poslední roličky. Od ďábla v roušce beránčím Viole David, po Charlieho Webera, seriály protřelou Lizu Weil nebo mladé neskutečně talentované osazenstvo v čele s uhrančivým Jackem Falaheem a Karlou Souza. HTGAWM do diváka jede od pilotu na plný plyn a nezpomalí ani se nezalekne před ničím, co by se mohlo na první pohled zdát šílené nebo neuskutečnitelné (zvraty, jako na horské dráze). Naopak, epizodu od epizody přitvrzuje, přidává na tempu a gradaci, až při závěrečném rozuzlení téměř nedýcháte. Produkce Shody Rhimes v současné době nemá konkurence. Nejen že dokáže skloubit lákavé prostředí s vztahovými propletenci, ale zároveň vše okoření hostovačkami pro fajnšmekry (Steven Weber, Ana Ortiz, Elizabeth Perkins, Marcia Gay Harden a další) a neskutečně chytlavým soundtrackem. Roční čekání na další sérii bude vzhledem k závěrečnému cliffhangeru útrpné. 90% ()

Reklama

Patw 

všechny recenze uživatele

1. série Vítejte u Vaší další seriálové drogy. Zasedněte před televizi či monitor, a nechte se unášet touto dokonale napsanou symfonií. Děj tohoto excelentně napsaného seriálu může divák jen a pouze mylně odhadovat protože tvůrci se nebojí ničeho. K nevyzpytatelnému ději přidejme skvělé herecké obsazení v první linii s úžasnou Violou Davis a je jasné, že ani její "křoví" nemůže být zlé. A ono opravdu není. Každá postava je napsaná zajímavě a nikdo tu není navíc či zbytečně. Každá postava má své poslání, svůj úkol a ačkoliv by se mohlo zdát, že v tom může být trochu zmatek, kdy nám tu běhá osm možná i devět zajímavých postav věřte, že zmatek na scéně rozhodně není. Divák každou postavu pozná i pochopí. Herecké výkony netřeba komentovat, protože kdyby nebyli herci přesvědčiví asi bych tu několikrát nenapsal o excelentnosti tohoto seriálu. Za mě rozhodně pět plných hvězd. 2. série Děj stále silný a se seriálem velká spokojenost. 3. série Stále zajímavé, sledování je rozhodně zábavou. 4. až 6. série Děj se točí. Stejný problém jako u seriálu Scandal. Děj stagnuje, točí se v jednom a tom samém ději který se velmi rychle stává protivný a vyčerpávající. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nezáleží na tom, jestli je klient vinen nebo ne, záleží pouze na tom, co lze dokázat... Ďábelská právnička a její stážisté si mě omotali kolem prstu ihned v prvních vteřinách - a to se mi už dlouho nestalo. Nadšení vydrželo až do posledního dílu, jen škoda, že na dech beroucí finále musela doplatit má nejmilejší postava. Jednoznačně nejlepší krimi za hodně dlouhou dobu. ()

Masrii 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem si myslel, že to bude další z řady nezajímavých krimi seriálů, nicméně tady to tvůrci vymysleli opravdu skvěle. Zejména tím mám na mysli práci s časem, kdy se protíná minulost, současnost i budoucnost, všechny dějové linie se perfektně doplňují a každý díl se dovídáme další kousek skládačky, což diváky udržuje neustále napjaté. Herecké obsazení je zvoleno tak, aby si každý našel svou oblíbenou postavu ať už jsou zkažení jak chtějí. Některé díly jsou bohužel pomalejší, ale zase chápu, že v seriálu musí být, aby vysvětlily další podrobnosti, které ještě nevíme. Jediné, co mě občas zaráží, je bezmyšlenkovité jednání těchto geniálních studentů práv. 90% ()

Galerie (1 981)

Zajímavosti (8)

  • Každý název epizody je ve skutečnosti citát jedné postavy daného dílu. (Quentin10)
  • Kromě pilotního dílu jsou všechny epizody natáčeny v Los Angeles. (Quentin10)
  • Scéna, ve které si Annalise z tváře odstraňuje make-up a sundává paruku, byla nápadem její představitelky Violy Davis. (ČSFD)

Reklama

Reklama