Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (175)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Špatně se mi hodnotí a nerad píšu 3*. Jenže ono to bohužel na víc není. Sherlokova stařecká postava je Ianovi náramně pěkně napsána a je opravdu příjemné dívat se na tohoto dědouše v tak ikonické roli, kterou svým charismatem a herectvím povznáší. Je tu plno nostalgie, emocí a vzpomínek z minulosti. Bohužel se scénář moc utopil v rozímání a přízpůsobením vysokému věku představitele až se vytratila potřebná dávka napětí, mysteriózna nebo jakékoliv minimálistická akce a svižnější scéna. Přičemž pochybuju, že by si lehkou, šarmantní akci Ian nerad střihl. Zbytečně to moc tápe ve vzpomínkách a senilnosti Sherlocka, než aby to byla vkusná a brilantní rozlučka v podání rafinovaného posledního případu. Škoda, čekal jsme víc a minimálně Mr. McKellen by si to "víc" zasloužil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na poslední případ Sherlocka Holmese, ale dostal jsem jen stařecké rozjímání, ve kterém se hlavní hrdina víc než čemukoliv jinému věnuje včelám a sem tam nějaké nudné vzpomínce. Ian McKellen je sice jistota, která nikdy nezklame, ale v tomto případě mě ani on nedonutil, abych vydržel do konce. Pro mě zatím jednoznačně zklamání roku. A možná nejen roku. 15% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý Condon stavia na pomalosti a tichosti. Retrospektívy tu majú veľkú dôležitosť a stoja oproti logickosti a faktom. Niektoré úmyselne zamlžujú skutočnosti, alebo ich predostierajú v rámci nových faktov v rovine súčasnosti, kde má pán Holmes 93 rokov a bojuje so svojou senilitou a hľadá vraha svojich včiel. Film si síce vyžaduje divákovú pozornosť a je to tiež iný pohľad na literárnu legendu pohrávajúci sa s mýtom osobnosti Sherlocka Holmesa. Zároveň je to ale citlivý príbeh o uzatvorení všetkých nezodpovedaných otázok. Koniec je prekvapivo emotívny a veľmi dobre manipulujúci sentimentom bez toho aby to vadilo. McKellen podáva výborný výkon. Jeho anglický gentleman vs senilný dedo sa radia k jedným z najpôsobivejších vyobrazení určitého charakteru aké som videl, pričom som aj veľký fanúšik zmeny z Gandalfa Šedého na Gandalfa Bieleho. Citlivý, dobre zahratý a filmársky obstojný kúsok. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastánce filmu, který kromě příběhu nemá zhola nic. O akci nelze mluvit, napětí už vůbe a sledovat stoletého Holmese, jak bojuje s pamětí téměř dvě hodiny stopáže, tak takovej žaludek už bych neměl, ani po balení gastrogelu. Bylo to nudné, utahané a určitě né o Holmesovi... "dýmku? Raději mám doutníky" ale to snad né... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Do jisté míry obdivuju Billa Condona. Obdivuju ho za to, že v dnešní době, kdy většina lidí umí udržet pozornost sotva na 6 vteřin a ve filmech/seriálech pokud není 20 střihů za minutu, které jsou podtrženy dramatickou hudbou, tak diváci prohlásí, že to byla těžká nuda, přijde s něčím takovým, co má pomalejší tempo, ale za to vyniká ve všech dalších oblastech. Mr. Holmes je skvělý příběh, který nám ukazuje to, co někteří možná nechtějí vidět, ale je zároveň logické - staršího Sherlocka Holmese, který už sice není na vrcholu jeho fyzických schopností, nicméně ze svého šarmu a postřehu neztratil téměř nic. Bylo opravdu zajímavé vidět Iana McKellena, jak se do této postavy vžil a jak dokonale ho zahrál. Bylo skvělé vidět film, který si dává čas na to, aby nám představil postavy a pak se do nich ponořil/prozkoumal je pečlivě, ale zároveň nezanedbával příběh. Zkrátka a dobře, mezi těmi všemi prázdnými CGI filmy, kdy divák mnohdy neví, jestli se má smát či brečet, ale hlavně že se to hýbe rychle, mi tohle přišlo jako závan svěžího větru. A když vidím, jak je zde tento film podhodnocen, trošku si přisadím, protože jsem váhal mezi čtyřmi a pěti hvězdami. Tohle je film, který se vyplatí vidět. 90 %. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Philip Davis, který ztvárnil inspektora Gilberta, se dříve objevil v jedné epizodě seriálu Sherlock (od r. 2010), kde hrál řidiče taxi. (oje)
  • Sir Ian McKellen (Holmes) si udělal kurz včelařství na The London Honey Company ještě před natáčením. (tedvidek94)

Reklama

Reklama