foto

Phil Davis

  • nar. 30.7.1953 (65 let)
    Grays, Essex, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

„Nikdy jsem nebyl schopen pořádně mluvit o hraní. Prostě hraju. Je to jako se ptát malíře proč maluje. Prostě maluje..."

Philip Davis je anglický herec, scénárista a režisér, účinkující převážně v mnoha filmových a televizních seriálech. Coby scénárista a režisér se zaměřuje především na dramata. Davis je ženatý s herečkou Eve Matheson, s kterou má dceru Amy Elisabeth a syna Huga s bývalou partnerkou.

V hlavní roli Cyrila Bendera účinkoval v komediálním dramatu HIGH HOPES /1988/, ve vedlejší roli Kevina se objevil v akčním hororu ALIEN 3 /1992/ a s Judy Dench a Cate Blanchet si zahrál v drama thrilleru NOTES ON A SCANDAL /2006/. V roce 1996 vyhrál Davis cenu Audience Award na Valenciennes International Festival of Action and Adventure Films za krimi drama I.D. /1995/. Na cenu pro nejlepšího herce byl nominován na cenu RTS Television Award za drama snímek NORTH SQUARE /2000/. Za stejný snímek pak vyhrál cenu Broadcasting Press Guild Award pro nejlepšího herce.

V roce 2004 vyhrál cenu SDFCS Award pro nejlepšího herce ve vedlejší roli za krimi drama VERA DRAKE /2004/. Za stejný film pak vyhrává cenu British Independent Film Award /2004/ pro nejlepšího herce, cenu ALFS Award /2005/ pro nejlepšího herce ve vedlejší roli za rok 2005 a nominaci získal na BAFTA Awards a Chlotrudis Awards. Na festivalu San Diego Film Critics Society Awards byl nominován spolu s hereckým štábem filmu ANOTHER YEAR /2010/ na cenu SDFCS Award a v roce 2012 dostal nominaci na cenu Golden Nymph na Monte-Carlo TV Festival pro mimořádný herecký výkon v drama seriálu WHITECHAPEL /2009-současnost 2014/. U přátel má přezdívku Pip Davis.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2018 Juliet, Naked
Pegasus Bridge
2017 We Can Be Heroes
2016 The Swing of It
Zero Sum
Zlaté časy
2015 Age of Kill
Dough
Mr. Holmes
The Rapture
2014 Peterman
2013 Ještě, že tě mám
2012 Borrowed Time
Fast Girls
Jako horký brambor
Outside Bet
2010 Další rok
Just for the Record
The Big I Am
Černý chlapec
2008 Kis Vuk
2007 All About Me (TV film)
George Gently (TV film)
Kasandřin sen
Secret Life (TV film)
2006 Beau Brummell – okouzlující muž (TV film)
Slečna Marplová: Zapomenutá vražda (TV film)
Zápisky o skandálu
2005 Dvacet tisíc ulic pod nebem (TV film)
Footprints in the Snow (TV film)
Jaký otec takový syn (TV film)
2004 Jack Brown and the Curse of the Crown
Rukojmí ve zkumavce
Vera Drake - Žena dvou tváří
Wall of Silence (TV film)
2003 Ready When You Are Mr. McGill (TV film)
2002 Bezpečný dům (TV film)
Fields of Gold (TV film)
Nicholas Nickleby
2001 Trance (TV film)
1999 Births, Marriages and Deaths (TV film)
The Adventures of Young Indiana Jones: Espionage Escapades
1998 Still Crazy - Pořád naplno
1997 Fotograf mrtvých duší
Parta
1996 S dívkami je to jiné
Tajnosti a lži
Čas zločinu
1995 Inkognito
1994 Wanted
1993 Ve jménu otce
1992 Modrý led
Vetřelec ³
1989 Kvílení vlkodlaků 5
1988 Firma (TV film)
Velká očekávání
1987 Dead Lucky
1986 Comrades
1985 Doktor a ďáblové
Underworld
1984 Bounty
1982 Pink Floyd: The Wall
1980 Dark Water
Flipside of Dominick Hide, The (TV film)
Grown-Ups (TV film)
1979 Hitter, The
Quadrophenia
Who's Who (TV film)
1975 Old Curiosity Shop, The

TV seriály

2018 The Reluctant Landlord (TV seriál)
Dirty Harry (E01)
2017 Broken (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Riviera (TV seriál)
À la vue de tous (E10)
OEil pour oeil (E09)
La Clé (E08)
další epizody (10)
Ničemové (TV seriál)
Needles (E10)
Seahorse (E09)
Broodstock (E08)
další epizody (9)
2016 Poldark (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (8)
2015 Black Work (TV seriál)
Poldark (TV seriál)
Epizoda 8 (S01E08)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
další epizody (8)
2014 Smrt v ráji (TV seriál)
Rue Morgue (S03E08)
2013 Whitechapel (TV seriál)
Epizoda 6 (S04E06)
Epizoda 5 (S04E05)
Epizoda 4 (S04E04)
další epizody (6)
Cena za lidskost (TV seriál)
The Last Broadcast (S05E06)
No Care, All Responsibility (S05E05)
The Greater Good (S05E04)
další epizody (5)
2012 Hacks (TV seriál)
Secrets and Words (TV seriál)
Whitechapel (TV seriál)
Epizoda 6 (S03E06)
Epizoda 5 (S03E05)
Epizoda 4 (S03E04)
další epizody (6)
2011 Silk (TV seriál)
2010 Sherlock (TV seriál)
Studie v růžové (S01E01)
Vexed (TV seriál)
Whitechapel (TV seriál)
Epizoda 3 (S02E03)
Epizoda 2 (S02E02)
Epizoda 1 (S02E01)
2009 Desperate Romantics (TV seriál)
Kolize (TV seriál)
Whitechapel (TV seriál)
Epizoda 3 (S01E03)
Epizoda 2 (S01E02)
Epizoda 1 (S01E01)
2008 Ashes to Ashes (TV seriál)
Over the Hill (S01E06)
Merlin (TV seriál)
Pán času (TV seriál)
Ohně Pompejí (S04E02)
2007 Inspector George Gently (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Rockerova pomsta (S10E04)
2005 Ponurý dům (TV seriál)
2004 Deník Alana Clarka (TV seriál)
2002 Rose and Maloney (TV seriál)
White Teeth (TV seriál)
2000 Black Cab (TV seriál)
North Square (TV seriál)
1994 Moving Story (TV seriál)
1992 Mladý Indiana Jones (TV seriál)
Nice Town (TV seriál)
1987 Truckers (TV seriál)
1985 Screen Two (TV seriál)
1984 Robin Hood (TV seriál)
1978 Sexton Blake and the Demon God (TV seriál)
Profesionálové (TV seriál)
Starý pes se novým kouskům nenaučí (S01E03)
1974 Death or Glory Boy (TV seriál)
1970 Play for Today (TV seriál)

Dokumentární

2006 Bill Douglas: Intent on Getting the Image
TV's 50 Greatest Stars (TV film)
1995 Különbözö helyek

TV pořady

2007 The Alan Titchmarsh Show (TV pořad)

Režijní filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace