Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep v roli závratně bohaté ženy, jejímž jediným snem je zpívat. Bohužel její hudební nadání a hlas jsou jednoznačně příšerné. Když se v roce 1944 rozhodne uspořádat svůj velkolepý koncert v Carnegie Hall, její přítel a manažer Hugh Grant, který ji láskyplně chránil před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí obtížné výzvě... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (271)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekal jsem uboze nablblou groteskní podívanou, ale není to tak hrozné. Chvílemi je Florence dokonce opravdu vtipná a v krajních momentech i celkem dojemná komedie. Herci, především Grant a Helberg zvládají ukočírovat své herecké polohy před hranou pitvořivosti a stávají se tak docela milými průvodci divákova zážitku. Průměrně pohodový film. 6/10 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsme zjistila, že se Meryl má zhostit role Florence, tak jsem se na film vůbec netěšilo. Nepřišlo mi, že tohle by byla zrovna role pro Meryl, takže jsem do kina nešla s žádným velkým očekáváním a možná proto se mi to tak líbilo a byla jsem mile překvapená. U první poloviny filmu jsem se opravdu hodně nasmála falešným tónům, které Meryl ze sebe dokázala dostat, ale také výrazům Simona Helberga. Jenže postupem filmu, kdy jsem poznávala příběh Florence mi jí bylo líto a už jsem se jejímu zpěvu smát nemohla. Konec je dle mého názoru na filmu to nejlepší, režisér Stephen Fears je mistr, co se biografických snímků týká a tohle zvládl skvěle. Hugh Grant se navíc konečně předvedl v docela jiné a vážnější roli než v roli svůdníka a upřímně doufám, že nějaké nominace tam padnou. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Za fasádou absurdního příběhu se skrývají silné emoce. 1) Historie nás učí, že lze uskutečnit jakoukoli hloupost, pokud je vůle a jsou prostředky. Zpěv Florence Foster Jenkinsové lze brát za svérázný vtip, podpořený její štědrostí a bohatstvím. Kdo ostatně rozliší, proč lidé tleskají, když tleskají? Dnešní obliba nejrůznějších neumětelů z reality shows (vzpomeňme na Hvězdnou pěchotu ze Superstar) jasně dokazuje, že zábava může mít roztodivnou podobu._____ 2) Lidé ze zpěvaččina okolí však podléhali osobnímu šarmu a nasazení Florence (a samozřejmě také jejím štědrým darům na různé kulturní počiny). Some may say that I couldn't sing, but no one can say that I didn't sing._____ 3) Spoiler. Koncert v Carnegie Hall se konal 25. října 1944. Florence bylo už 76 let. Vstupenky byly vyprodány celé týdny předem - odhadem dva tisíce lidí se na koncert ani nedostaly._____ 4) 67letá Maryl Streepová předvádí špičkový herecký i pěvecký výkon. 36letý Simon Helberg (doprovodný klavírista Cosmé McMoon) umí pěkně na klavír a je charismatický kluk._____ 5) Florence klavíristovi: Now, I must warn you, I work very hard. I study an hour every day. Sometimes two. And my father didn't leave me as much money as everybody thinks, so I couldn't pay you more than a 150 (2 141 $ v hodnotách roku 2019). Cosmé McMoon: A month? Florence Foster Jenkins: A week. I'm not destitute! Takovou zaměstnavatelku bych chtěl, věru, mít. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Strašne statické, jednotvárne, strnulé - jedným slovom Nudné! A to podľa popisu a hereckého obsadenia vyzeralo celkom sľubne. Meryl (resp. postava Florence) mi išla po celú dobu neskutočne na nervy, a akosi to nezachránil ani Hugh Grant, ktorý patrí inak medzi mojich obľúbencov. Čakal som v tom viac dôvtipu, ale ten sa akosi stratil v tej Florencinej vážnosti. Neviem, ale celý film bol vlastne dokola o tom istom, akurát veľkosť publika sa čím ďalej tým viac stupňovala, a tým pádom aj náročnosť presvedčiť publikum k predstieranej spokojnosti. V podstate mi bolo Florence ľúto, ale tým profesionálnym škrekotom sa vlastne stala slávnou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Film je sice střižený podle ohrané životopisné šablony, takže děj příliš nepřekvapí snad ani ty, kteří o Florence Foster Jenkinsové nevěděli nic, nicméně je to alespoň příjemně odlehčená podívaná s výbornými výkony Meryl Streep a Hugha Granta, s nimiž se seč může snaží držet krok ksichtící se Simon Helberg (a většinou mu to jde). Není to naštěstí ani bůhvíjak třeskutá posměvačná komedie, ani hluboce vážné drama s tragickou hrdinkou k politování, je to něco mezi. A to je dobře. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (25)

  • Timeline: 21. října 2014 bylo oznámeno, že dalším filmem Stephena Frearse bude životopisný film, k němuž scénář napsal Nicholas Martin. Společnost Pathé film zafinancovala. V listopadu byla rozprodána práva na mezinárodní distribuci do kin. Natáčet se začalo v květnu 2015 v Londýně. První fotografie z natáčení byla zveřejněna 22. května. Natáčelo se ve městě Hoylake a poblíž centra Liverpoolu. Poslední klapka padla 20. července 2015. V září zakoupila práva na distribuci v amerických kinech společnost Paramount. Světovou premiéru si film odbyl 23. dubna 2016 na filmovém festivalu v Belfastu. Do kin se film podíval 6. května 2016. (Hal_Moore)
  • Jeden z najúspešnejších komediálnych dramatikov súčasnej medzinárodnej scény Peter Quilter vytvoril o postave Florence nesmierne úspešnú divadelnú hru "Glorious!", ktorá bola v sezóne 2005/2006 nominovaná na Olivier Award Best New Comedy. V roku 2011 mala premiéru aj v Slovenskom národnom divadle, uviedli ju pod názvom "Je úžasná!". (krasomama)
  • Scéna z newyorského Carnegie Hall byla natočena v londýnském Hammersmith Apollo s cca 300 komparzisty. (Stanislaus)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama