Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledná servírka z krkonošského hotelu Bobí vrch Gita (Ž. Veselá) zahyne pod koly auta svého milence, který ji zabil kvůli obavám, že na něj dívka vyzradí nezákonné machinace s valutami. Gitu krátce nato začne hledat její sedmnáctiletá kamarádka Anna (D. Veškrnová). Naivní dívka, která vyrostla v dětském domově, chce původně jen padesát korun, které kdysi Gitě půjčila. Každý v hotelu se domnívá, že Gita prostě odjela za lepším, jak se tu už mockrát stalo. Jenže Anna začne v domnělém odchodu spatřovat řadu nejasností – Gita si například před svým zmizením nevyzvedla drahé boty, které si nechala opravit. Anna využije situace a nastoupí na Bobím vrchu jako pomocná síla v kuchyni. Nepotrvá to dlouho, a bude potřebovat pomoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (209)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem byl v Krkonoších na dovolené, takže jsem z toho důvodu tenhle film dal, přestože jsem ho měl v hlavě uložený jako ne příliš povedenou detektivku s protivnou Veškrnovou. No, moc jsem se nemýlil, ale zas až tak mě to neprudilo. Vyzdvihnul bych policajta Ilji Prachaře, který mi, nevím čím, připomínal šerifa z Tahle země není pro starý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Scénář je docela slušný, ačkoliv souhlasím s komentáři níže, že neukázat pachatele a jen o něm mluvit (nový provozní, manželka) je fakt u detektivky přes čáru a nemá to tady vlastně ani smysl, proč ho neukázat. Aby si divák sám mohl říct, ahá, tak tenhleten to byl? Líbí se mi prostředí hor, místa, kam jsme taky koncem léta jezdili, vykreslení horských chat ("někteří se tady do toho zamilují a nemůžou už odejít, jiní sem přijdou jen na chvilku a chtějí rychle vydělat", řekne jedna z postav) a dokonce si film nebere servítky v tom, jak se i tehdy okrádali klienti, jak i tehdy protekční tatarák nemusel být z hovězího, jak se na jídle tak trochu šulilo. Postava psychologa, který radí druhým, ale sám má sekeru v kavárně, je dobrá vtipná vsuvka. I to postupné skládání indicií a náznaků je dobré. Jen teda čím častěji ten film vidím, přijde mi Veškrnová hodně křečovitá v té své poloze rozevláté, vysmáté holky, poloze, kterou jela v té době hodně často, asi proto, že sama taková osobně nebyla. Kazí mi z filmu dojem a třeba Kolářová nebo Adamovská nebo Macháčková nebo Fišerová by mi sem sedly líp. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dagmar Veškrnová zase zbourala jednu naivní. Film ve výsledku je docela nuda, ale na druhou stranu musím říct, že mě na první pohled dokázal zaujmout, hlavně teda díky Dagmar. V neděli dopoledne jsem tak po obědě přestal cokoliv dělat a zaměřil se na Dagmar. Postupem času jsem ale pochopil, že tahle kriminálka je spíš o Dagmar, než o vrahovi. Ještě jsem ale neviděl českej film, co by se odehrával na Sněžce, takže i z tohodle pohledu se film musí náležitě ocenit. ()

jolly.rose 

všechny recenze uživatele

Starší filmy hodnotím dle toho, jak na mě v dané době působily. Pět hvězdiček dávám za to, že jako dítě do první třídy jsem se při něm strašně bála, na rozdíl od jiných detektivek a pod. První filmový počin Dáši Veškrnové byl velmi přesvědčivý a zdařilý. Byla naprosto bezelstná. Nyní jsem se na něj podívala opět...., není tam nic politického, je tam krásná krajina a úžasné jsou vždy počáteční záběry z kuchyně K. Augusty (p. Murašky), kdy se člověk až lekne. Ve své době skvělý film, ale ani ted moc nevyšuměl. Filmová chybička - v úvodní písni jde D. Veškrnová na začátku přes lávku a chybí ji její oranžová taška. V dalším záběru ji už má. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Smutný pohled na dívku, která vyšla z dětského domova a nikam nepatří, nikdo jí nechce, nemá nikde zázemí. Spíše melancholický příběh okořeněný vraždou. Hodně sociální. Skvělé herecké výkony Dagmar Veškrnové, Ilji Prachaře a Karla Augusty! Strašidelná hudba trochu připomíná inspiraci nějakým giallo kouskem. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Karel Augusta jako kuchař Muraško ve filmu skutečně vařil a nenechal se zastupovat žádným kuchařem a bravurně krájel cibuli, smažil palačinky, neboť nějakou dobu mimo herectví vařil jako profesionální kuchař. (Redyx1)

Související novinky

Juraj Herz 1934 - 2018

Juraj Herz 1934 - 2018

09.04.2018

V neděli zemřel režisér, scénárista a herec Juraj Herz. Jeden z hlavních představitelů československé nové vlny vystudoval fotografii na bratislavské UMPRUM, následně režii a herectví na loutkářské… (více)

Reklama

Reklama