Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film, zasvěcený procesu jedince s gigantem zbrojního průmyslu. Film o porotě a o machinacích v soudnictví. Pro tenhle kousek mám zvášť slabost. Cusack a Weisz jsou výborní a Hackman dokonalý záporák. Bavil jsem se od začátku do konce a nejspíš si koupím i knihu, která je prý o dost zdařilejší. Krásných 80% ()

Kubick 

všechny recenze uživatele

Díky bohu za to, že porota je našim soudům cizí. Být to jako v Americe - být to přesně podle osnovy tohoto skvělého thrilleru, tak bychom byli asi pěkně........... Nemusím snad doplňovat.Kdyby všechny spory byly zahaleny stejným množstvím intrik a manipulací, asi bychom neseděli v pohodlí svých křesílek a nepsali komentáře. Runaway Jury je úžasná podívaná od začátku do konce, 2 hodiny vám utečou jako voda a určitě stojí za to přečíst si i stejnojmennou knížku. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Docela netradičně pojatý soudní thriller, v jehož středu není souboj dvou právníků, ale porota jako zbraň v souboji protivníků stojících v pozadí. Svižné tempo (člověk by nevěřil, že něco takového jako výběr poroty může vypadat jako akční scéna), pár nečekaných zvratů, výborné herecké výkony skvělého Cusacka a spolehlivého Hackmana, kterým zdatně sekundují Hoffman s Weiszovou. I když se film předlohy drží jen volně a cigarety nahradil pro nás mnohem vzdálenějším tématem volného prodeje zbraní, nabízí napínavou podívanou, která i přes několik nedostatků udrží tempo i pozornost. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Súdne drámy už potrebovali zmenu a práve táto sa o to postarala. Verdikty a súdne prešmyčky podané s tej druhej, zákernejšej strany zohrali hlavnú úlohu s koncom nepredvídateľným do posledného okamihu a to je dôležité. Samozrejme aj herecké nebo sa do toho obulo na plné obrátky a ani scenár im nezostal o nič pozadu. Ešte trošku poskracovať a úvod trošku namazať a je to pecka. 85%. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý film s geniálním scénářem. Výborně zrežírované drama ze soudní síně. Kromě toho se spoustou parádních herců John Cusack, Rachel Weisz, Gene Hackman a Dustin Hoffman. Nemůžu jinak než za plný počet, protože mě film Runaway Jury hodně zaujal. Manipulace procesu, má šanci zvítězit dobro nad zlem? Velké překvapení a mohu jen doporučit. ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Režisérem snímku a spoluautorem scénáře měl být původně Alfonso Cuarón, ale po několika měsících od projektu odstoupil. (Othello)
  • Jedna z porotkyní se jmenuje "Lydia Deets" a je zobrazena jako goth dívka. To je odkaz na Winonu Ryder, která ve filmu Beetlejuice hraje též goth dívku a navíc se jmenuje "Lydia Deitz". (viperblade)

Reklama

Reklama