Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedený novinář Jack Taylor, do jehož péče svěří bývalá manželka na týden jejich dceru Maggie, a rozvedená architektka Melanie Parkerová, která se stará o syna Sammyho, shodou okolností zmeškají odplutí parníku na celodenní školní výlet dětí. Oba exponovaní rodiče musí v běžném pracovním dni plném povinností vyřešit, co s dětmi, ale nejjednodušší řešení – předat je na hlídání příbuzným – selhává. Situaci komplikuje jak averze dětí vůči sobě navzájem, tak nedůvěra a averze rodičů k opačnému pohlaví. Stresová situace nutí rodiče k vzájemné pomoci: Melanii čeká prezentace jejího významného architektonického projektu, Jacka tisková konference, na níž má předložit důkazy o tom, že starostovu volební kampaň finančně podporuje mafie. Hektický den, vyplněný překotnou koordinací osobních programů, dětským nezáměrným torpédováním snahy dospělých, nedopatřeními a drobnými nehodami sbližuje nejen děti, ale i dospělé… (TV Prima)

(více)

Recenze (110)

Miki68 

všechny recenze uživatele

Romantika... Náhoda svede dohromady dva krásné inteligentní lidi, ti zdárně vyřeší všechny své problémy a happy end je tu...Nebýt dobře zahraných hlavních rolí, balancoval by film už těsně za hranicí kýče... takhle je to z mého pohledu prima film na nedělní odpoledne strávené v obýváku vedle milované osoby. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdybych někdy předstírala zájem o muže, tak mě zastřel." Kdyby ke mně byl život ještě o něco štědřejší, tak bych byl sympaťák jako Jack a domů by si mě odvedlo něco tak úžasného jako Melanie. Pak už bychom si jenom užívali, nestárli a neměli žádné děti, které by nám v tom bránily. Nicméně je to tak, jak to je a já mám zakázáno si na cokoli stěžovat, tak si alespoň občas užiju Báječný den se dvěma báječnými lidmi. Mě je s nimi prostě dobře a za to jsem ochoten zaplatit hvězdami. ()

Reklama

Spock 

všechny recenze uživatele

Předem říkám, že to je místy hodně naivní, ale já si ten film opravdu zamiloval. Hlavní dvojce je kouzelná a jejich děti se taky povedly. Jsem tak trochu romantik, a proto mi tento film tak skvěle sednul. Nebudu se přít o to, že tahle romantika možná není ta „nejromantičtější“, ale to je mi celkem jedno. Film skvěle funguje a jeho závěr, samozřejmě dost průhledný, mě potěšil. Z filmu na mě srší velká pohoda. Koho nepotěší film samý, ten se třeba vzhlédne v hlavních hrdinech. Charisma George Clooneyho je v tomto filmu zejména pro ženy velmi „nakažlivé“. :-) ()

Lannes 

všechny recenze uživatele

Občas se mi zdá, že si tu někteří neuvědomují, co hodnotí... Tenhle film má být oddechovou romantickou komedií a v rámci tohoto žánru je poměrně povedený. Nebudu po jeho shlédnutí půl hodiny sedět s otevřenou pusou, ale pobaví, navodí příjemnou náladu. Ta naivní romantika lehce chytne za srdce (uznávám, jsem trochu sentimentální člověk :-)). 70% by si zasloužil, takže dávám **** na truc těm, kteří dali pouhé dvě :-) ()

Piggsy odpad!

všechny recenze uživatele

Režisér tohodle filmu je pěkný sráč. Myslí si, že když natočí komedii se slavnými herci, tak se z toho všichni poserem smíchy. Já jsem se ale nezasmál ani jednou. Děj je jeden velký kýč a nemůže ničím překvapit. Je totiž tvořen scénami, které už jsem viděl ve sto jiných filmech. Ani dobrý herecký výkon George Clooneyho nic nezmění na tom, že to celé stojí za hovno. Ale co, proč já se s tím tady vlastně otravuju? Odpad a hotovo! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Báječný den (1996) se mimo jiné zapsal do nekonečného seznamu filmů, které vzdaly úctu klasickému technicolorovému muzikálu Čaroděj ze země Oz (1939). (NinadeL)
  • Ve scéně, kde Jack potká Melanii v jejím bytě drží před obličejem až nápadně Mae Whittman. Maskuje tak monokl, který si způsobil při basketbalu den před natáčením. (don corleone)
  • Škola, ve které přijdou Jack a Melanie na to, že jejich děti již opustili třídu, je ve skutečnosti soukromá střední škola interierového designu v New Yorku. Vstupní dveře byly natřeny na červeno kvůli filmování. (don corleone)

Reklama

Reklama