Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Han22 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, proč tohle nedávají každýho půl roku v televizi? Jak Martina moc nemusím, tak tohle je asi jeho nejlepší komedie, v kombinaci s Candym jsou prostě geniální. Přitom stačí málo - dvojice nedobrovolných spolucestujících kteří se neustále hádají se vydává z New Yorku do Chicaga a mají šílenou smůlu. Ale fakt šílenou.To vše za doprovodu skvělé muziky, která žene příběh dopředu a úplně fantastických scének a hlášek. "Fuck" scéna s ženskou v půjčovně aut, pobyt v motelu nebo šílená jízda vypůjčeným autem se střídají s hláškami typu "Kde máš druhou ruku? Mezi dvěma polštáři. To nejsou polštáře!!!". A navíc to má krásný, i když trošku smutný konec. Parádička. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Ale jo, celkem pěkný. Nijak zvlášť jsem se nenasmál, ale obě hlavní postavy jsem si v průběhu jejich strastiplného putování, docela oblíbil, a brnkání na emocionální strunu mi i přes přehnaně sentimentální hudební podkres nijak zvlášť nevadilo, takže relativní spokojenost. Rád bych se podíval na víc filmů se Stevem Martinem, ale mám takové podezření, že moc nehrál ve filmech, co by se mi líbily. Slabších 7/10 ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Absolútne absolutórium vo filmografii Stevea Martina, sekundujúci John Candy bol miestami v ešte lepšej komickej kondícii. Všetko je založené na až príšerne jednoduchom scenári, z ktorého je prostredníctvom originálnych scén vyťažené maximum. Vôbec celý film je vlastne maratón hlášok ktoré si treba dopriať v angličtine, pretože nahrádzať v geniálne (neslušne) vtipných dialógoch slovo 'fucking' slovom 'kravka', je až úbohosť a film stráca neskutočné čaro absurdnej geniality mnohých scén. Na dôvažok však dokáže film byť aj tragicko dojemný, hlavne v závere je všetko tak sentimentálne krásne, že slza (ako pečiatka kvality na záver) nechýbala. 90%. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Z nějakého neznámého důvodu mě dlouho odrazoval plakát, ale vysvětlení pro to nemám. Teprve včera jsem prolomila ledy a ejhle, vyklubal se z toho prima film, kde jsem měla neustále ten známý, stabilní úsměv na tváři s občasnými záchvaty smíchu. Ne moc, ale byly. Tak krásně nesourodá dvojka mně osmdesát sedm minut pomohla zapomenout na moje trable, protože oni jich zažili nespočet i když v jiném odvětví svého života. Nezapomenu na jejich jízdu autem, jejich spánek v motelu, na srdcaře Dela s jeho kroužky na závěsy a bylo by toho ještě mnohem víc. V dnešní době najít něco relaxačního, s pochopitelným happyendem, je už téměř zázrak. Možná, že se v té době točilo víc takových filmových perliček a já doufám, že je ještě najdu. Roadmovie splnila včera večer svůj účel, dokonce mně skoro ukápla slza, ale kdy? To uhodnete při zhlédnutí. Ano, je to jednoduché, předvídatelné, ale to mně bylo úplně fuk.....Díky ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ale nakonec jo. Šlo by se vyvarovat toho patosu na konci, Steve Martina nemám rád, ale ten Candy byl tak dlouho vtěrkovatej, až to nakonec zahrál dobře. Scénář o jedné ne úplně podařené cestě domů na svátky (odkdy je Den díkůvzdání takový svátek jako třeba Vánoce?) je nápaditý, a to je hlavní. To auto by ale asi těžko uhasili... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně na letišti ve Wichitě, když zaměstnanec aerolinky oznamuje, že let byl zrušen, můžeme za ním na tabuli vidět cílovou destinaci „nikam". (10milda)
  • Ve scéně s půjčovnou aut Marathon Car Rental zazní během 60 sekund 18x slovo "fuck". (D3VIL)

Reklama

Reklama