Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Cindy a Bob Russellovi musí kvůli náhlému onemocnění Cindina otce odjet za ním a nezbývá nic jiného, než svěřit tři děti _ středoškolačku Theu, devítiletého Milese a pětiletou Maicy do péče strýčka Bucka, zapřisáhlého starého mládence, proslulého bohémsky neukázněným životním stylem. Buck, zaměstnaný v pneuservisu své dlouholeté milenky Chamice, se rázně ujme své úlohy, celkem snadno čelí rozpustilostem Milese a Maicy, zato se střetává s negativistickou dospívající Theou. Buck prokáže v nezvyklé roli nevšední vynalézavost, smysl pro humor, ale hlavně srdce a zodpovědnost a brzy si získá synovce a menší neteř. Vzpurná Thea se pomstí Buckovi intrikou za to, že brání jejímu vztahu se spolužákem: způsobí roztržku mezi Buckem a Chamice. Buck ochrání Theu před nechtěnou sexuální zkušeností a Thea docení jeho životní moudrost. Během týdne stráveného s dětmi Buck pochopí, že jeho mládenecká svoboda může vyústit v osamění a že mu chybí žena a rodina. Báječný strýček Buck se k radosti dětí smíří s Chamice a chystá se obohatit svůj život i jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Překvapivě inteligentní komedie, podivuhodně bez zbytečných grimas a přehrávání, zato však s promyšlenými dialogy a uměřeným množstvím žertovných situací šitých Mr. J.C. & spol. na tělo. Nekonformní strýček s ošuntělým bourákem, opravdu roztomilé dětičky, chlupatý pejsek, velký dům na předměstí a vše ostatní, co povedená americká komedie potřebuje... :-) Zkrátka a dobře - příjemný film pro sobotní podvečer v kruhu rodinném s dorůstající dcerkou - to abyste věděli... Zaslouženě tři a půl hvězdičky. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Slusne podany pribeh chlapa, ktery se navzdory svemu veku porad chova jako nactilety skolak, ktery vede svevolny zivot bez zavazku. Ponevadz ma bratra, ktery nenajde nikoho lepsiho na opatrovani svych malych rozverncyh ratolesti, zavola prave svemu bratrovi Buckovi, aby se v jeho a manzelcine absecni o ne postaral. Zprvu prokazatelne nerozvazny krok prinese benefit vsem zainteresovanym. Predpovidatelny prubeh se drzi v rodinnem duchu jedoucim po umerne vtipne namazanych kolejich bez vetsich zadrhelu i prekvapeni az do titulku. 55% ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je asi jediný film, kde se mi Culkin líbil. "Máš nás jen pustit domů a ne nás tu buzerovat. Jsem Američan a mám svý práva. - Maisy buzerovala jsem? - Řekla si dvakrát hovno. Jednou doopravdy.- Mám lepší práci než hlídat vás dva. Hajzlíci - Co třeba? Kámošky žádný nemáš. - Mlč ty odporný červe. - Rozdáš si to?" a ten jeho pohled k tomu. Tady oproti sám doma byl opravdu vtipný a k popukání a naopak jsem mu hodně fandila. "Na co jsou vlastně na světě kluci? Dělaj rámus. - Drž hubu. - Nebuď sprostej" No a strýčka Bucku tu hraje trenér z Kokosů na sněhu, takže tento film ani jinak než na 5* dopadnout nemohl. Asi nejlepší scéna? "Kde bydlíš? - V centru. - Máš dům? - Ne, byt. - Nájem? - Jo. - Čím se živíš? - Ledasčím. - Máš kancl? - Ne, nemám. - Jakto? - Nepotřebuju. - Co žena? - Tu nemám. - Jakto? - To je na dlouho. - Děti? - Nemám. - Jakto? - To by bylo ještě delší. - Jsi tátův brácha? - Jakej máš rekord v kladení otázek? - 60. - Jsem tátův brácha. - Máš v nose víc chlupů než táta. - Jsi všímavej." Scéna, kdy umývá Culcin nádobí v zástěře? No úplná hospodyňka. Nebo scéna s kartáčkem? Taky jsem to jako malá dělala, že jsem ho dala jen pod vodu a řekla, že už si je čistila:D Jinak Culcinovy hlášky zabíjely "Volání k sexu?" ... "To bych radši pošla než jít s tebou na bowling. - To bych bral. - Kecky půjčujou." ...nebo jak se líbali a Culcin: "To je blbost při tý chřipkový epidemii" A druhá nejlepší scéna? Řekla bych, že se možná vybaví každému, kdo film viděl. Smažení lívanců jak kráva a jejich obracení pomocí lopaty na odhazování sněhu. Tenhle film je prostě narvaný různými hláškamy, gagy, scénkami atd. Řekla bych že ústřední postavy John Candy a Macaulay Culcin a možná jim trochu asistovaly Gaby Hoffmann a Jean Louisa Kelly. Prostě legendární a rozhodně jedna z těch komedií, co se u mě řadí na hodně vysokou příčku. John Hughes umí. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

John Candy byl nadprůměrnej komik, kterej hrál obvykle v podprůměrnejch komediích. Strýček Buck nabízí akorát ohraný téma o tom, jak to v nějaký rodině skřípe, ale postupně se ty vztahy urovnaj a nakonec všechno dobře dopadne. Kdyby v tom nehrál John Candy, asi bych o to ani pohledem nezavadil. Ten tam občas předvede něco vtipnýho, ale jinak je to ztráta času. Pokud patříte mezi ten typ lidí, co miluje Sám doma a vlhne při pohledu na malýho Kulkina, tak si k mýmu hodnocení přidejte klidně 3 hvězdy navíc. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Strýček Buck je neuvěřitelně pohodová a mile natočená rodinná komedie, na jejímž neutuchajícím úspěchu má (doslova) mamutí podíl skvělý herecký výkon Johna Candyho, kterému role (maličko) bláznivého strýčka sedla jako ulitá. Za zmínku stojí i malý Macaulay Culkin, který dokázal člověka pobavit ještě předtím, než byl "sám doma". Vedle nezapomenutelných herců okouzlí film diváka díky humorně napsanému scénáři s nejednou scénou, která člověku vykouzlí úsměv na tváři i po opakovaném zhlédnutí. Na Russellovic dětech je hezky vidět kontrast mezi naivně bezstarostným dětstvím a zmateným a problematickým dospíváním. Líbilo se mi, že se vedle komické linie našlo ve filmu místo i na vážnější momenty, které jsou nadčasové a stále aktuální. P.S. "Víš, co je rituální vražda?!" ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Buckovo auto [kterému říkal "The Beast" (Bestie)] bylo 1975-78 Mercury Marquis kupé. (c.tucker)
  • Během výslechu strýčka Bucka Milesem měl John Candy vypsaný dialog ze scénáře na papíře, který měl daný na svém čele, aby mohl Macaulay Culkin číst věty rychleji a udžel tak tempo scény. (Poznámky měl pouze, když byl záběr detailu Milese.) (c.tucker)

Reklama

Reklama