Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Irena (J. Bohdalová) je majitelkou a šéfkou velké prosperující firmy. Když přežije těžkou autohavárii, změní jí to život. Rozhodne se firmu prodat a ze získaných milionů podporovat i zcela neznámé lidi, kteří se ocitli v těžkých životních situacích. Takový nečekaný zvrat v Irenině myšlení a její charitativní úmysly se nelíbí nejen jejímu synovi (O. Vetchý), ale především jeho silně materiálně založené manželce (T. Vilhelmová). Do této doby charakterní a matku milující Jaroslav se tak nečekaně ocitne mezi dvěma dominantními ženami a prožívá osudové dilema. Má se dívat na to, jak jeho matka rozdává miliony, které měly už brzy spadnout do klína jeho rodině, nebo proti ní zakročit, a to s rizikem, že jejich vztah zůstane navždy ztracený? (Česká televize)

(více)

Recenze (156)

Drom 

všechny recenze uživatele

Děkuji Koryntos za připomenutí filmu, ač já to na odpad nevidím. Teda nikoliv úplně... Jasně, drama ani psychologický film to teda rozhodně není. Ano, Bohalka se po scéně kutálí a funí, v zásadě platí to samý jako pro ten pořad, kde dělá, že vaří. Už jsem zapomněl, jak se to jmenovalo. Jistě, až na Ondřeje Vetchýho a Viktora Preisse jsou ty herecký výkony spíše průměrný až žádný. Samozřejmě, že zápletka je tak na půlhodinovej díl nějakýho supr takyseriálu. Jen pan Zelenka to tvořil s představou, že dělá velký psychologický drama. Trochu však pozapomněl, že v tom případě by měl tu stopáž něčím naplnit. Třeba dramatem a psychologií. Takže co to vlastně je? Podle mě se to nejvíc blíží tomu, čemu v Český televizi obvykle říkají komedie. Nebo Bakaláři, chcete-li. Akorát to mělo bejt víc seriózní. Takže vám je jasný, že ani moc vtipný to nebylo. Prostě je to takovej běžnej veřejnoprávní kydanec pro běžnej televizní večer, kdy na ostatních programech běží ještě něco o moc strašnějšího. Raději nevědět co. A pokud je toto dáno, pak se za plus může považovat kde co, i fakt, že střih a kamera nejsou z jiný planety... a že to je jenom plochý... a že dialogy nejsou náhodné blábolení... a že... ()

sator 

všechny recenze uživatele

Kam se ty krávo furt ženeš? Irena (Jiřina Bohdalová) odříkává na poradě Šest základních fází plánování, jsou to:  Za prvé nadšení, za druhé vystřízlivění, za třetí zděšení, za čtvrté hledání viníků, za páté potrestání nevinných, za šesté vyznamenání nezúčastněných. Text nevmyslel autor scénáře, ale nejspíš lidová tvořivost, ještě v dobách hlubokého socialismu koloval republikou jako ilegální samizdat. ()

Reklama

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Role miliardářky Ireny Jiřině Bohdalové byla šitá na míru. Byla v ní totiž úžasná a uvěřitelná. Navíc bylo zajímavé sledovat vnitřní boj jejího syna Ondřeje Vetchého, který se nechal zlomit hamižnou manželkou. Souhlasím s tím, že řada scén mohla být přitažená za vlasy (viz policejní komando), já bych to ale odpustil. 90 minut mi uteklo jako voda. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na TV produkci ČT celkem slušné resp. koukatelné. Bohdalka předvedla, že jí hraní před větším štábem ještě nečiní potíže a po všech těch vařeních a zahrádkářských pořadech je to celkem milé zjištění. Dalším milým zjištěním byl nestárnoucí Viktor Preiss, který plný sil a na vrcholu se rozhodl skončit s herectvím, protože chce :-). Jinak to celé byla tak trochu předvídatelná pohádka ,, O zlém synovi, ještě zlejší snaše a hodném vnukovi'' kde nakonec darebáci spláčou nad hamižností a hodní budou odměněni. A aby to nebylo tak blbé, konec přeci jen neskončí svatbou a hostinou. Vetchého přehrávání mne místy štvalo, nechápal jsem co se s ním děje... Nevím kdo byl tím geniálním hlasem, ale evidentně kohosi napadlo do filmu nešoupnout i Donutila, za což jsem mu nesmírně vděčen. Koukat se na to dalo, ale pokud chtěli Bohdalové dát nějaký širší prostor, chtělo to lepší scénář. Věřím, že by ukázala víc. Tři obálky tisícovek. * * * ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film je zajímavý z toho pohledu, že je a bude nejspíš stále aktuální. Mnoho rodi se snaží dostat rodiče nebo babičky do opatrovnictví, aby mohli nakládat s jejich majetkem a dostat se k jejich prachům. Ve snímku se dozvíme, jak je (ne)možné zbavit někoho svéprávnosti. Není to tak snadné. Myslím, že Jiřina Bohdalová předvedla svůj standartní výkon. Horší je to s dalšími. Ondřej Vetchýá je po právu jeden z našich nejlepších herců, ovšem zde se trochu hledal. Možná mu role nesedla, možná to bylo režisérským vedením. Každopádně se jednalo spíše o komorní rodinné drama, které rozhodně běžného diváka neoslní. Spíš někoho, kdo se s něčím podobným setkal. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Zámek Trnová vlastnil bratr Františka Škroupa, který se zde údajně inspiroval ke složení "Fidlovačky", jejíž závěrečná píseň se stala později státní hymnou. (rakovnik)
  • Filmovalo se i v restauraci LA BOCA v Praze v Truhlářské ulici. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama