Reklama

Reklama

Louskáček a čtyři říše

  • USA The Nutcracker and the Four Realms (více)
Trailer 2

Klára (Mackenzie Foy) chce jediné, a to je klíč – takový, který otevře skříňku, ve které se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou napne její kmotříček Drosselmeyer (Morgan Freeman) o Štědrém večeru, ji k tomu klíči zavede – jenže ten v mžiku zmizí do záhadného a fantastického paralelního světa. Právě tam se Klára setká s vojákem a louskáčkem Filipem (Jayden Fowora-Knight), armádou myší a regenty, kteří spravují tři říše: Říši sněhových vloček, Říši květů a Říši sladkostí. Klára s Filipem musí vstoupit do Čtvrté říše, kde panuje krutá Perníkářka (Helen Mirren), získat Klářin klíč a pokud to bude možné vrátit nestabilnímu světu harmonii. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (115)

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Nějak nedokážu přijít na to, proč, ale podle mě to prostě nefungovalo. Možná je to proto, že jsem nikdy baletu příliš nerozuměla, ani jsem jej nijak nevyhledávala. Tady se ta troška ovšem dala snést. Podle mě byl spíš problém ve zpracování než v ději, Clara měla objevit záhadnou říši a prožít neobyčejné dobrodružství. Tady to však bylo trošku jinak, na základech povídky by se dal vystavět příběh plný nečekaných zvratů a ještě nečekanějších řešení, dalo by se vyhrát s dialogy a samozřejmě s propracovaností postav. Když to shrnu, tak jsem čekala něco víc, více napětí, odvahy a propracovanější děj, tohle mi přišlo jako pro děti z mateřské školky. Odvážná Clara se vydává do neznámého světa, aby bojovala proti zlé Matce Perníkářce po boku Švestkové víly, jenže přitom je ta zlá právě ona. Tenhle film mě opravdu zklamal, je to jedno z nejodbytějších zpracování, jaké jsem kdy viděla. V tom divadle jsem pomalu usínala a ve finále bylo nesčetněkrát lepší než tohle. V žádném případě nedoporučuji přílišná očekávání, možná Vás poté film, na rozdíl ode mne, příjemně překvapí. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s názorom, že najslabším ohnivkom je v Luskáčikovi scenár.. žiaľ, na ňom stojí a padá všetko. Samotný príbeh mohol byť úplná pecka, keby si s ním dali trochu námahy a investovali viac do nápadov, nie do výpravy. (Hoci niekoľko naozaj dobrých režijných počinov tam bolo a párkrát sme sa v kine dokonca zasmiali :) Čo sa týka všade zmieňovanej politickej korektnosti, v tomto prípade sa dalo nad ňu povzniesť. Škoda, že celkový výsledok je taký nemastný neslaný, že Luskáčik isto nebude patriť do zložky: srdcovky.. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Trocha moderného šatu do klasickej ruskej rozprávky o Luskáčikovi a Myšom kráľovi. Vďaka tomuto spracovaniu táto zastaralá rozprávka nabrala nový rozmer. Nedrží sa moc predlohy a aj pre to je dej nápaditý a má aj príbehové zvraty ktoré dokážu prekvapiť. Mackenzie Foy, ktorú poznáme zo ságy Twilight tú hrá hlavnú úlohu, mladú zasnívanú dievčinu menom Klára, ktorá sa dostane do čarovného sveta štyroch kráľovstiev a zistí, že tu jej mama zanechala nemalú stopu. V slovenskom dabingu sa mi film páčil viac ako v pôvodnom. 89% ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Dlho som nevidel tak nezáživný film. Vizuál na vysokej úrovni a peknučká ústredná herečka ešte výhru nezaisťujú. A čierny luskáčik ? ... tento trend čiernych elfov a čierneho kalkulu sa mi vážne nepáči. Nie je to prejav úcty ani rešpektu, je to KALKUL. Čo to bude nabudúce ? čierny eskimák ? čierny viking ? čierny samuraj ? ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Hrôza typu Wrinkle in Time sa našťastie nekoná ale pod režisérskym dohľadom Joea Johnstona (Jurský park 3) a Lasse Hallstroma (Pravidlá Muštárne) som prúser ani nečakal. Predne musím vypichnúť nádhernú vizuálnu stránku, už prvé sekundy dokážu aj vďaka pôsobivému 3Dčku priniesť tú pravú vianočnú atmosféru a v kombinácií s nádhernou hudbou je to pohladenie po duši. Príbeh je síce jednoduchý a priamočiari a scenár patrí k najväčším mínusom filmu no tento deficit zase zachraňuje celkom fajný casting a vôbec celá rozprávka mi pripomenula vianočnú atmosféru prvej Narnie čo beriem ako kompliment. Pravda niektoré kostýmy zaváňali gýčovitosťou a v druhej polovici už filmu dochádzal dych, napriek tomu mám z neho pozitívne dojmy a to aj vďaka vydarenému slovenskému dabingu. V telke by to bolo za 3 ale na veľkom plátne s 3D verziou to bolo naozaj čarovné za čo dávam 1* navyše. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • U filmu se vystřídali dva režiséři. Je oficiálně zdůvodněno, že Lasse Hallstrom neměl mezi hlavním natáčením a postprodukcí čas, a tak ho zaskočil Joe Johnston. (ČSFD)
  • Natáčelo se od října 2016 do ledna 2017 v Londýně, Minley Manor a ve filmových studiích Pinewood v Anglii. (BMW12)
  • Joe Johnston se přiznal, že musel věnovat 32 dnů přetáčení některých scén. (ČSFD)

Související novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama