Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou černé komedie Teroristka je Marie (Iva Janžurová), učitelka na penzi, která si jednou řekne, že už si nechce připadat jako kráva. Když jí proti arogantnímu strůjci lokálního zla (Martin Hofmann) nepomůže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), sežene si zbraň a rozhodne se udělat to, co většinu z nás občas napadne, ale hned tu myšlenku rozumně zapudíme. Brzy však zjistí, že stejně, jako je vražda složitá morálně, je nesnadná i prakticky – přesto, že jí bývalý žák, momentálně v podmínce (Pavel Liška), dává cenné životní rady: „Kriminalita jenom vypadá jednoduše, paní učitelko, ale pak se dycky něco posere.“ (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Westernové motívy fajn, keby neboli vystavané tak okato a navyše sa neparodovali. Ako vážny film to brať nejde, jediná civilná postava je Plodková, morálne dilemy sú u riti, postavy a situácie schématické, námet patrí do 90.tiek, humor je  nevtipný, a vizuál to má jak Nemocnica na okraji mesta po 40 rokoch a odvykačkách. Už chýbal len ústredný song od Kabátov. České Gran Torino: Veľkofilm k cibuli a tlačenke. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem to čekal lepší. O mnoho lepší. Takhle vlastně nevím, co to vůbec bylo. Komedie? Drama? Martin Hofmann hraje sebe...což je super. Pavel Liška hraje taky sebe...což je taky super. Holky jsou tu od té emotivnější stránky, což je taky fajn, ale výsledek? Scénáristicky tak trošku úlet, ne? Bylo to chvílemi tak moc dramatické, až jsem ztrácel pojem o tom, kdy se vlastně můžu a nemůžu smát. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tomto snímku je mi sympatické, že přesně ví, čím chce být a na nic většího si nehraje. Velmi příjemná černohumorná komedie o střetu generací, kdy se nikdo neštítí vzít hezky po staru zbraň do ruky. Velmi příjemné překvapení. Velmi mě potěšila vtipná role Hofmanna a Lišky, kde každý z nich hrál postavu sobě vlastní. Zejména postava místního mafiána byla velmi vtipně napsaná a Hofmann tomu dodával ten správný šmrnc a obrovský černohumorný nadhled. A to prostředí, kde se film natáčel, to bylo něco nádherného. Tam bych si dovolenou uměl představit a vychutnat. Hodně oddechový a nečekaně příjemný snímek z českých luhů a hájů. [80 %] ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Akce 8/10/// PLUS: naprosto excelentní "Janžurka", výborný Hofmann, který v poslední době předvádí jeden lepší výkon za druhým, dobře napsaná postava pro Kristínu Svarinskou, Liškova postava překvapivě sedí do filmu, skvělá hudba dobře dotváří "žánrovou" atmosféru, třebaže tím jasně napovídá a vede diváka, od toho hudba ostatně taky může být MÍNUS: v závěrečné třetině je to víc parodie, než cokoliv jiného (ale alespoň jsem se nasmál), Dyková děsné přehrává, v závěru se vlastně prazvláštně chovají všechny postavy/// Shrnutí: První český revenge western? Opravte mě, jestli se mílím, ale tohle je čistá žánrovka, tedy skoro čistá, nebýt to výrazná komedie, skoro parodie. Nicméně jako komedie to působí skvěle, nasmál jsem se a pobavil ohromně moc a jako drama - i když opět spíš černohumorné - je to funkční. Scéna, kdy učitelka vejde do domu místního mafiána (divák ví), vytáhne krabičku se zákuskem, pod níž jsou náboje (divák tuší) a obě postavy toto dění komentují je fantastické a napětím jsem nedýchal. Skvělé, jen víc žánrových filmů prosím./// Celkem 90%/// ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYŽ POTKÁTE ZLO, JE VAŠÍ POVINNOSTÍ HO ZASTAVIT!.…“ /// Takovej je život… (jakože jsou fakt důchodci beztrestní?). Začalo to jako krávovina a nakonec se z toho vyklubala dost dobrá ironická a černá komedie. Já se tak smál! A přitom je to jen dobře vygradovaná historka s trochou toho divadla v závěrečný třetině, ve který vynikne i to perfektní obsazení. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Proč mám mít jako pravidlo č.1 – nepodceňovat starý lidi. 2.) Mámě vždycky musím připomenou, že nemá nikoho zavraždit. A že má přijít včas domů. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Mach (Martin Hofmann) jezdí ve voze Porsche 911 generace 964, vyráběné mezi roky 1989–1994. (Miacci)
  • Film pokračuje ešte po záverečných titulkoch. (figis20)

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

Čeští filmaři si rozdělili peníze

Čeští filmaři si rozdělili peníze

15.06.2018

Státní fond kinematografie čerstvě rozdělil celkem 65 milionů mezi devítku vybraných filmových projektů. Největší částku 15 milionů korun obdržel chystaný snímek Davida Ondříčka (Ve stínu) Zátopek,… (více)

Reklama

Reklama