foto

Martin Hofmann

  • nar. 31.3.1978 (39 let)
    České Budějovice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Činoherní herectví vystudoval na pražské DAMU (2000) v ročníku profesora Miloše Horanského, Borise Rösnera a Evy Salzmannové. V době studií začal hostovat v pražském Rokoku, kam nastoupil do angažmá. Po odchodu na volnou nohu následovala spolupráce s Dušanem D. Pařízkem na inscenaci The Bandits, dále hostování v Divadle Bez zábradlí, v Divadle Radka Brzobohatého, ve Viole a v Divadle v Řeznické.

Nejvíce spolupracoval s pražským Spolkem Kašpar, kde působí dodnes. V režiích Jakuba Špalka, Filipa Nuckollse a Alexandra V. Minajeva ho diváci mohli vidět jako Dykova Krysaře, Marberova Dona Juana v Soho, Horatia v Hamletovi, nebo Stoppardova Guildensterna v inscenaci Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi.

V současném repertoáru hraje Rostandova Cyrana, Stavrogina v Dostojevského Běsech, Zastavárníka v Něžné téhož autora (představení Něžná je noc - scénický fragment románu Zločin a trest a povídky Něžná, které je výsledkem dlouholeté spolupráce s režisérem Patrikem Hartlem), Tybalta a Johnnyho Pateena Mika v inscenaci Mrzák Inishmaanský Martina McDonagha.

Dále: Divadlo Bolka Polívky - Mínus dva, Viola - Život jako smršť, Studio Švandova divadla - Lordi, Ungelt - Království boží na zemi, MDP - Oddací list.

Zdroj: mhofmann.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Úkryt v zoo
2016 Anthropoid
Masaryk
2012 Polski film
Ve stínu
2010 Běžci (TV film)
2009 Plešatá zpěvačka (divadelní záznam)
Zakázaný člověk (TV film)
2008 Kdopak by se vlka bál
Svět z papíru (studentský film)
Taková normální rodinka
2007 Ulice: Zlatá muška (TV film)
2006 Hezké chvilky bez záruky
Hranice (studentský film)
2005 Až kohout snese vejce (TV film)
Kletba bratří Grimmů
2004 Hodný chlapec (TV film)
Pražské padělky (TV film)
Silný kafe
2003 PF 77 (TV film)
Smrt pedofila (TV film)
2002 Perníková věž
2001 Nikdo neměl diabetes (TV film)
Otec neznámý aneb Cesta do hlubin duše výstrojního náčelníka (TV film)
1999 Hanele
1998 Míjení

TV seriály

2017 Most (TV seriál)
Trpaslík (TV seriál)
Sobota (E06)
Pátek (E05)
Čtvrtek (E04)
další epizody (5)
2016 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Súdánský student (S02E03)
Trpaslík (TV seriál)
Pondělí (E01)
2015 Místo zločinu Plzeň (TV seriál)
Smrt na biofarmě (E06)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Duch zákona (E06)
2014 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Boj o lodě (S04E16)
Skleník (S04E15)
Slečna smrt (S04E14)
další epizody (16)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Klubové barvy (S01E14)
2013 České století (TV seriál)
Veliké bourání (1918) (E01)
Nevinné lži (TV seriál)
Hvězdička (E04)
Škoda lásky (TV seriál)
Diamantová svatba (S01E08)
2012 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Noční taxi (S03E04)
Pohřbená zaživa (S03E03)
Černý Mušketýr (S03E02)
2011 Terapie (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Smrtelný žert (S01E05)
2007 Trapasy (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
2003 Útěk do Budína (TV seriál)
2000 Přízraky mezi námi (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)

Dokumentární

2014 Karel Sabina a jeho doba (TV film)
2013 Radokova Trojská válka (TV film)
2011 Jak se točil seriál Terapie (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace