Reklama

Reklama

Chlapec, který se stane králem

  • Velká Británie The Kid Who Would Be King (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Mladík Alex (Ashbourne Serkis) je jeden z těch, na které si každý dovoluje. Jednoho dne ale nalezne legendární meč Excalibur a pod vedením čaroděje Merlina (Patrick Stewart) se začne připravovat na dráhu rytíře. Nejprve ale bude muset své školní nepřátele proměnit ve spojence, aby se stal někým, o kom se mu ani nesnilo – vůdcem, který dokáže porazit podlou Morganu a zachránit tak celý svět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 12

Recenze (85)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Kdyby film skončil po sedmdesáti minutách, byla by to docela zábavná a slušně natočená jízda vhodná pro prcky i dospěláky. Bohužel ke konci je film stále trapnější a jakoby cílovým divákem nebyl kluk ve věku 10+, ale spíš holky okolo šesti let. Závěr už bylo dost velké utrpení a toužebně jsem vyhlížel titulky. Jinak ale Merlin v podání mladého herce i Patricka Stewarta super a několik fórků taky výborných. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

První dílko, kde zaznamenávám, že si Angláni opravdu uvědomujou, že jsou v prdeli a celkem trefně to vyjadřují (slabí, zhýčkaní, rozdělení, bez budoucnosti). A tu je patrně třeba vyrobit nenápadnou agitku pro multikulti mládež a přestože je řeč hlavně o rytířských ctnostech, tak ten zápach envirodementalismu a bezbřehého multikulti nelze nezaznamenat. Jinak je to moc dlouhé a kluk Artuš je mi nesympatický, zato Merlin starý i mladý je excelentní včetně originální gestikulace, trochu karikující takový ty kůůůl pozdravy mezi klukama v partě. Dětští "herci" jsou zoufale prkenní a Morgana je trochu jako Medůza, ale co už, děcka se určitě bála. Hudba fajnová, takže celkem jakž takž rajt. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ak by ste predsa len váhali, či tomuto prešľapu venovať svoj čas a tešili sa na Patricka Stewarta a Rebeccu Ferguson, tak obaja sa tu viacmenej len mihnú. Okrem toho Stewartová mladší verzia, ktorú hrá Angus Imrie, je zďaleka nejotravnější postava, akú som v posledných niekoľkých mesiacoch vo filme videl. Chlapec, ktorý sa stane kráľom je fotrovsky natočená nuda a ten komerčné prúser si zaslúžila. Občas pekne vyzerá, párkrát dovedie prekvapivo strhnúť, ale inak len a len nudí. Pustite z hlavy, že vôbec existuje. 27% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Snazim sa na podobne filmy pozerat optikou cielovky (tentoraz cca 10 rocni chalani), takze je to v podstate celkom ok. Akurat nechapem, preco ma detsky film takmer 2 hodiny a su v nom dost temne pasaze a tak malo humoru. Najviac vsak prekvapilo zle remeslo. Reziser nevie vygradovat scenu, rakurzy kamery su volene velmi nevhodne, nema to spad a niektore kreativne rozhodnutia su uplne mimozne (Merlinove carovanie WTF). Herci takisto slabucki. To vsak decka zaujimat nemusi. 5/10 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

X-té filmové dielo, natočené na základe príbehu kráľa Artuša. A teraz v modernom prostredí, do ktorého sú prepašované staré idea dávnych čias. Spojenie minulosti so súčasnosťou podľa mňa nie je dostatočne kvalitná. Chýba k tomu šťava a hlavne serióznejšie scény. 120 minút pri zvolenej koncepcii je priveľa. P.S.: R. Ferguson celkom dobrá, ale na budúce by mala vybrať niečo lepšie. Osobné hodnotenie: 56% (*) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)

Reklama

Reklama