Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (491)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Já musím dát 5*! Nevěřil jsem, ale Matthew Vaughn opravdu dokáže chrlit jeden úžasný film za druhým. V této sérii natočil už první díl odehrávající se v současnosti, který byl výborný. Následně byla dvojka o chlup horší, ale pořád výborná. A teď jsem se bál, jak dopadne prequel z období 1. světové války. Mé obavy byly rozplynuty už v úvodních minutách, scénář je tak kvalitně napsán, že film zaujme a baví po celou dobu promítání filmu. Vše bylo dokonale propracované a promyšlené. Celému filmu dominuje svým výkonem Ralph Fiennes, který v 59 letech zahrál jeden z nejlepších výkonů své kariéry, navíc ty akční scény v jeho věku, to jsem koukal. Potěšilo mě také, že se ve filmu objevily známé historické postavy, např. Rasputin, kterého mimochodem Rhys Ifans ztvárnil tak, že jsem mu věřil, že i ve skutečném životě Rasputinem je! Jak už jsem psal, scénář byl opravdu skvělý a neméně skvělá byla i režie. Za mě jasných 5*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zavádějící upoutávky, pověst Matthewa Vaughna a hlavně to, co předváděl v prvním a druhém filmu, vnadily na další zběsilý akčňák, v němž se zase stane leccos, jen o sto let dříve. A v kině přišlo překvapení - pro mě velmi příjemné. Vaughn se totiž očividně rozhodl, že v příběhu o zrodu agentury Kingsman se bude zrovna tak rodit i jeho nezaměnitelný režijní styl, což je nápad za milion. Díky tomu je První mise docela dlouho až kupodivu klidný film, kterému záleží na postavách, a pokud dojde na akci, je sice dobrá ale záměrně se drží při zemi. Vaughn jako by ten zběsilý styl s každou další scénou sám teprve objevoval, zatímco hrdinové v příběhu plném zvratů (včetně jednoho fakt šokujícího) rozkrývají obří spiknutí a střádají typické kingsmanovské atributy, aby se v závěrečné třičtvrtěhodině z King's Mana stal Kingsman, Vaughn se utrhl ze řetězu, začal zpomalovat záběry, přidělal kameru na křídla a meče, mazlil se se záběry (můj oblíbený je souboj siluet na pozadí filmového plátna s válečnou vřavou) a zkrátka dál divákům to, nač čekali. Pro někoho to čekání bude dlouhé, jiné ale královsky pobaví. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $100miliónov║ Tržby USA $37,124,248║ Tržby Celosvetovo $125,283,380▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Matthew Vaughn vie svoju predstavivosť vždy dosť popustiť na uzde a tu to dáva teda riadne, občas trefné, občas mierne prestrelené ale dobre, to je jeho prejav a prevažne mi to sedí. Herci skvelý, akcia namakaná, dejové hefty a zvrátenosti solí ako na bežiacom páse. Možno už nie tak pôsobivé ako jeho predošlé filmy ale stále je v ňom nejaká ta filmárska sviežosť.  /70%/ ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Najslabší Kingsmani a najslabší Vaughn. I naďalej síce exceluje v akcii a stále dokáže naaranžovať pôsobivú scénu, tentokrát ho však zrádza tonálne rozlietaný príbeh, ktorý až prekvapivo nešikovne osciluje medzi klasickými Kingsmanmi, rodinnou drámou a vojnovým filmom. Poriadne pritom nefunguje ani v jednej z polôh a vo výsledku mu chýba ako tradičná hravosť, tak i spád či zaujímavé postavy. Jedinou istotu zostáva iba nezlyhávajúci Ralph Fiennes, čo mi však príde trochu málo. Srdcová látka britského tvorcu sa tak začína javiť ako slepá ulička a ako jeho fanúšika ma to úprimne mrzí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

První dva díly jsem zhltl s chutí, ale tady se docela nudil. Ralph Fiennes to slušně táhne, ale Eggsy s Harrym to minule a předminule táhli líp. Hrátky s historickými událostmi a postavami jsou na úrovni filmové Ligy výjimečných. Vedlejší postavy jednorozměrné, záporák tragicky nevýrazný, potenciálně zajímavé postavy (Mata Hari) a dobří herci (Daniel Bruhl!) okázale nevyužití. A po akční stránce je to nepříjemně dietní, byť Rasputinův tanec je fajn a finále taky. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • Pracovní název snímku byl „The Great Game“. Tímto termínem je označován politický konflikt mezi Anglií a Ruskem během 19. století. (Kuzmik)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve filmu nalezneme jak českou, tak i slovenskou stopu. Česká je samozřejmě manželka Františka Ferdinanda d'Este Žofie Chotková a slovenská pak použití padáku jednou z postav. Zajímavostí také je, že padák byl Štefanem Baničem vynalezen přibližně v roce 1913, což fakticky i zapadá do událostí filmu. (vyfuk)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama