Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (492)

Lima 

všechny recenze uživatele

Kdyby všechny ty úžasný vizuální nápady, některé překvapivě vyřešené situace a sladce nadnesený humor byly obaleny něčím, čemu se říká smysluplný děj a ne z prdele vytažená, pokroucená alternativní realita jak z pera ožralého Vondrušky, vrněl bych si blahem. Dejte Vaughnovi příštího Bonda, opravdu, ten kluk na to má. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byl asi nejlepší kousek z té zatím trojice filmů a doufám, že né poslední. Někomu možná nesedne ten dějepisný výlet a věřím, že leckdo z dnešní on-line generace neocení všechny narážky a vtipně splácaný alternativní výklad událostí nejen předcházejícíh první světové válce.Tenhle se pro zasvěcené nese v opravdu hodně úsměvném duchu. Dějiny Evropy jsou začátku dvacáteho století docela jeden velký chuchvalec událostí navíc okořeněn v každé zemi nejedním podivným typem a tak se zde podíváme nejen na královské dvory,a le i dom jejich komnat. Fiennes je snad stvořen pro role odehrávající se ve dvacátých a třicátých letech a opravdu to není tím, že první film co jsme s ním viděl byl skvostný English Patient. On je ten klasický britský typ někam na hrabství či do kolonií, prostě všude tam kde na stožárech hrdě vlaje Union Jack a dodržují se tradice. Prostě to tak je. Vážně mně to dost bavilo, jen tam mrzela taková jistá nevyváženost. Ono celou dobu srandičky srandičky a pak najednou pic a koukáte co se to v tom zákopu v britských liniích najednou stalo... To zakomponování všech do spiknutí od Principa přes Matu hari po lenina a samozřejmě Rasuputina bylo až geniální... Kdo se krapet vyzná v předválečném a válečném období Evropy, bude se místy docela culit :-). Bohužel odkaz Lenina nám tu straší dál a docela dost... Tohle hravě strčilo do kapsy posledního progresívního Bonda a filmy jemu podobné. Docela bych si přál aby vzniklo pokračování, tentokráte třeba s Musolinim a Hitlerem v podobně vtipném duchu... Vždyť i Hitler měl služebné nebo ne? :-). Dávám za 4 trkyod jednorohého kašmírského kozla. * * * * ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočená, byť v jádru příběhově nesmyslná pohodovka, která je do třetice kompletně dojebaná soundtrackem, kterej filmu bere atmosféru doby i místa, kde se odehrává a zároveň nedokáže jít ruku v ruce s moderní Vaughnovou režií. Přitom některý scény jsou vyloženě skvělý (noční střet na bitevním poli!). ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Jako ok, Ralph Fiennes je charismatický hlavní hrdina a film má docela spád. Zápletka příliš bombastická, rozuzlení a hlavní záporák jsou trochu přitroublí a pateticky dětinské outro mimo mísu, ale jinak se mi zdá, že jako akčňák film funguje. Akční scény fajn (nejlepší je souboj na šavle, nebo Rasputinův kozáček) a nepůsobí na mě tak odfláknutě, jako třeba v posledním Indiana Jonesovi. Bez postav Gemmy Arterton, Djimona Hounsoua a hlavně Aarona Taylor-Johnsona by se film obešel, ale předpokládám, že se v budoucnu bude pracovat na sequelu. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Najslabší Kingsmani a najslabší Vaughn. I naďalej síce exceluje v akcii a stále dokáže naaranžovať pôsobivú scénu, tentokrát ho však zrádza tonálne rozlietaný príbeh, ktorý až prekvapivo nešikovne osciluje medzi klasickými Kingsmanmi, rodinnou drámou a vojnovým filmom. Poriadne pritom nefunguje ani v jednej z polôh a vo výsledku mu chýba ako tradičná hravosť, tak i spád či zaujímavé postavy. Jedinou istotu zostáva iba nezlyhávajúci Ralph Fiennes, čo mi však príde trochu málo. Srdcová látka britského tvorcu sa tak začína javiť ako slepá ulička a ako jeho fanúšika ma to úprimne mrzí. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • První film ze série, který je v produkci Walt Disney Company poté, co tato společnost koupila Century Fox. (3T)
  • Vedle tohoto snímku se uvažovalo i o filmu „Statesman“, který by se zaměřil na americkou obdobu britské agentury Kingsman. (Petr.Kocfeld)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama