Reklama

Reklama

Posedlost

Trailer

Obsahy(1)

Stephen Fleming (Jeremy Irons), dobre situovaný muž, člen vládneho kabinetu žije naplnený rodinný a profesionálny život. Jeho manželstvo s Ingrid je vyrovnané, až do chvíle, keď sa zoznámi s Annou (Juliette Binoche), priateľkou svojho syna Martyna. Vzplanie v ňom neovládateľná vášeň a je schopný urobiť čokoľvek, aby bol s ňou. Posadnutosť Annou Stephena tak pohltí, že nie je schopný a ani ochotný ničivý vzťah ukončiť. Keď Anna Stephenovi oznámi, že ju Marty požiadal o ruku a ona súhlasila, zhubný milenecký štvoruholník sa blíži k nevyhnutnej tragédii. Anna zostáva mimo, no Stephen a jeho rodina zaplatia krutú daň. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kus. Oba hlavní představitele jako herce uznávám, ale jejich postavy byly napsány tak divně (hlavně Anna), a to i ty vedlejší, že jsem k nikomu z nich nedokázal cítit žádné větší sympatie. A taky tento film postrádal emoce; objevil jsem je až ve scéně s podvedenou manželkou (v zakázaném vztahu byl cítit snad jen sexuální chtíč; btw, přítomnost vášně, o které se zde někteří zmiňují, mi příjde dost diskutabilní). Erotické scény docela ušly, konec byl nevyhnutelný (ovšem to co mu předcházelo nebylo zrovna moc realisticky podané). Podivné, chladné drama, které si nezaslouží víc než slabší 3*. "Poničení lidé jsou nebezpeční. Oni vědí, že přežijí." ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Jeremy Ironsovi to s lolitkami velmi svědčí, nicméně končívá to špatně (viz film Lolita z roku 1997). Tento film je podobný, také vypráví o zkáze, kterou přináší tak částo vášeň. Juliette Binoche je ve své roli velmi chladná, o to větší emoce projevuje hlavní hrdina. Film je to velmi temný, ale v ničem nepřehání ani nic není natočeno nevkusně. Líbil se mi. ()

Reklama

bobby_jean 

všechny recenze uživatele

Čo všetko môže spôsobiť vášeň. Dráma založená na komornej atmosfére, napriek tomu dosť silnej na to, aby ste z toho mali hlavne k záveru skutočne úzko. V mnohých scénach chýbali dialógy, čo ich robilo ešte intenzívnejšími a som rada, že práve v tých sekvenciách nechali vyniknúť emócie. Mam trochu problém s J. Binoche (ktoru mám však inak vysoko v rebríčku a je mojou obľúbenkyňou) ako Femme Fatale, ale to je skor subjektivne vnimanie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Posedlost. Stav, kdy kvůli opojným chvílím zisků není čas přemýšlet nad možností trvalých ztrát. Situace, kdy jen a pouze kvůli kosočtverci vznikají trojúhelníky a čtyřúhelníky, u kterých se dříve nebo později vše uzavře v kruh. Kdyby si člen vládního kabinetu zavčas svlažil přirození ve fontáně na recepci úřadu, mohlo být vše jinak, ale v životě lidském přicházejí situace, kdy člověk nad sebou ztrácí kontrolu a ochromen vlastními pudy tomu nemá vůli čelit.. Malleho studie patologické touhy, jenž vede k překročení vztahového Rubikonu, stojí na řeči těl aristokratického Ironse a tajemně nečitelné Binoche a kromě podivného, řekl bych až baletního aranžmá erotických scén, mu nelze moc vytknout. Čím víc toho dáváte všanc, tím víc toho spalující vášeň promění v popel.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zničujúce a spaľujúce. Herecký koncert Juliette Binoche a Jeremyho Ironsa (v podporných rolách potom zaujmú Miranda Richardson a Peter Stormare) pod pôsobivou taktovkou európskeho režiséra Louisa Mallea. Znepokojivý príbeh verzus jedny z najprirodzenejších sexuálnych scén kinematografie. Hlavne kvôli ním dávam 70%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Paříži (Francie) a Londýně (Anglie, Velká Británie). (BMW12)

Reklama

Reklama