Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou velmi moudré, šikovné... a dost neoblíbené. Myslí si, že život je ukryt jen v učebnicích a na své spolužáky s horšími známkami se dívají s neskrývaným despektem. Jenže den před ukončením studia si obě najednou uvědomí krutou pravdu - 4 roky šprtání byly v podstatě ztrátou času a ony si mohly užívat přesně jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední škole si to všechno vynahradí a roztočí to jak se patří. Čeká je velmi dlouhá noc plná dobrodružství, na jaké je žádná z knih nemohla ani zdaleka připravit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (216)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Určitě ambiciózní neotřepaný pohled na puberťácké komedie o sexu a dramatu. Je to nápaditý, hravý a ústřední postavy a herečky naprosto válí. Avšak je to hrozně neučesaný, nejasný a ve výsledku stejně předvídatelný a tradiční, Celkově spousta myšlenek a nápadů se nakonec překrývá a je to celé zmatené, nemluvě o podivné glorifikaci party, sexu učitelky s žákem a střední celkově. Na to aby to bylo suprovou dekonstrukcí to pak ve výsledku nestačí a film končí někde na půl cesty. Přesto je fajn vidět tento typ filmu z druhé strany snaživých studentek. Každopádně ve výsledku zajímavá žánrovka, která si zaslouží pozornost už jen skrze její neotřepanost a snahu o unikátnost. 6/10! ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Film jak šprtka: je chytrej, je fajn a nemáte důvod pochybovat o jeho kvalitách... ale taky sem tam nudí a vytrvale vyvolává pocit, že nemá čím překvapit. Je to vlastně taková reverzní teenage komedie - Daria vržená do Prciček, sarkastickej partypooper, ironicky využitý klišé. No a ty dvě pindy jsou skvělý, nehádám se. 7/10 ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Hm, kde sa to v tej Trinástke vzalo? Pre mňa jeden z najlepších amerických filmov roka. Niekoho môže troška rušiť nepopieram jemne zvláštna kombinácia nezávislej feel gool melodrámy, kde sa riešia aj boliestky hrdiniek s komédiou trochu ako á la Prci, prci, prcičky. Ale na mňa fungovali obe roviny a často som sa spokojne usmieval a možno bolo aj nejaké to dojatie (a nie malé). Okrem pandy musím vyzdvihnúť aj vedľajšie postavy, ktoré sú takmer všetky skvelé a obľúbite si ich. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Když pomineme debilní český název, čekal jsem vtipnou a ne úplně blbou komedii - kór když to tolik lidí srovnává se Superbad, který byl pro mě svého času teenage kultovkou. Booksmart jede ale jako komedie úplně brutálně na sílu a opravdu funguje jen v momentech, kdy děj zvážní (bazénová scéna, hádka, sexuální scéna) a kde naplno vynikne kvalitní kameramanská práce (obzvlášť využití různých close-upů). Škoda toho slabého scénáře, protože holky maj lahůdkovou buddy chemii a to zejména v momentech, kdy před kamerou ztřeštěné neječí a neposkakují. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

9/10. To byl hrozný náser. Dialogy neuvěřitelně nápaditý, nahláškovaný a přesto zcela přirozený. Chemie mezi ústředním duem dodává celému konceptu fantastickou šťávu a fakt smekám klobouček. Obrovský překvápko, které sice přichází s tisíckrát viděnou zápletkou, ale ta forma je podobně v topu, jako kdysi u Jump Streetu. Nechápu, že jsem se k tomu dostal až teď. Komediální náhul! ()

Galerie (191)

Zajímavosti (7)

  • Scénář k filmu vznikl již v roce 2009. (Grimaldi)

Související novinky

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Reklama

Reklama