Reklama

Reklama

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (169)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Teenagerská komedie z počátku 80. let, která rozhodně nezaostává za timi dnešními. Vlastně ze soudobých teen-komedií se jí vyrovnají asi jen první tři díly Prciček. Sledovat "zhuleného" Seana Penna byla opravdu velká zábava a když se dnes podíváte na držitele Oscara, tak by jste ani neřekli, že někdy hrál v podobných filmech. Stejně zlomový jako pro Penna byl jistě i pro pěknou Jennifer Jason Leigh, Foresta Whitakera či Nicolase Cage, který se mihl v miniroličce. První film Amy Heckerlinga a zároveň i její nejlepší a nejúspěšnější. Velká škoda, že v Evropě film není moc známý a tudíž i značně nedoceněný...... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V Sexbombě od vedle se hlavní hrdinové dívají na absurdně naivní videokazetu se sexuální výchovou a kritizují její naprostou nefunkčnost pro současnou generaci. V kategorii teenagerských nebo romantických komedií je na tom Ridgemont High úplně stejně. Splní účel, ale v mnoha momentech se u ní budete jen blahosklonně usmívat. Kamera se totiž v rozverně veselých momentech zaobírá nejrůznějšími částmi těla chodících studentů a ničí tak veškerou pozitivní atmosféru, která by se dostavila jediným celkovým záběrem na školu. Ten největší problém je ale ve scénáři. Když patnáctiletá hlavní hrdinka jednu chvíli pronesla "když já vlastně nechci sex", jenom jsem kroutil hlavou, kde se najednou objevilo takové moudro u snímku, který ještě pár chvil předtím otevřeně a samoúčelně ukazoval nahotu a pokoušel se rozesmát násilnými vtípky typu "To já o to přišla ve třinácti". S pobavenou reakcí se zkrátka počítá až příliš okatě. Průběh hlavní linie je navíc navoněný a evidentně cílený jako nenápadná moralita. Oproti tomu zbytek filmu, tedy epizodické výstupy nejrůznějších postaviček, jsou vtipné a hlavně Sean Penn je jako třídní zhulenec sice nápadně protěžovaný, ale kdo by se na tvůrce kvůli tomu zlobil, když dokáže být takhle neodolatelný. I přes veškerou okatou snahu vychovávat mladé diváky na zářivě svítícím protikladu nahoty, onanie a sexu jsem se nakonec bavil a z jistého happyendu měl radost. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ridgemontská střední škola. Jako obvykle celá škola ustupuje do pozadí (kromě rozporů Jeffa Spicoliho (Sean Penn), věčně zkouřeného mladíka a učitele Mr. Handa (Ray Walstona)) a věnuje se vztahům mezi studenty (a studentkami). Jde vlastně o takového předchůdce všem dnešním Prcičkám, Normálním holkám, atd, atd... Ve filmu vyniká nade všechny Sean Penn, i když jeho role je taková vedlejší, mimo hlavní linii - ale vždycky čekáte kdy se zase objeví na scéně. Hlavní dějová linie je v dnešní době taková ... divná (Stacy miluje Marka, ale ten se není schopný vymáčknout. Tak se jednoho dne vyspí s Mikem, a jako na potvoru otěhotní. Potrat, návrat zpátky k Markovi, atd, atd)... ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Matička současných teenagerských komedií. Styl Camerona Crowa je poznat. Nejzajímvější na tomto filmu, který je podle mého názoru spíše slepencem scének (a nijak to nevadí), jsou tehdy mladí herci, kteří jednoho krásného dne dostanou Oscara, tedy Sean Penn, Forrest Whitaker a Nicolas Cage. Toho ovšem byl velký problém najít. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Opojena geniálním Snídaňovým klubem jsem byla zvědava, zdali Zlaté časy na Ridgemontu budou laděny v podobném stylu. Nebyly, ale rozhodně šlo o příjemnou podívanou, které však chyběl nějaký zásadní příběh a příliš překypoval jednoduchými "teen" klišé a prvky typu "kdo, co, koho a jak." Film je zpracován jakoby flákačským stylem, v němž se nic podstatného neděje, není tu zápletka či nijak extra zajímavé charaktery. Až na Seana Penna s vyhuleným hlasem Michala Suchánka:) Jeho postava zde stejně k mému zklamání nedostala příliš mnoho prostoru. Na to, jak byla zajímavá, jí mohlo být věnováno mnohem více místa. Jennifer Jason Leigh zde vypadá jako růžolící nevinnost sama a taky se pěkně odhalila:) Potěšil osobitý Vincent Schiavelli v malé roli laskavého učitele. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • O roli Jeffa se ucházel Eric Stolz. (Kulmon)
  • Sean Penn často improvizoval, když nebyl v záběru a rozptyloval tak Ray Walstona, který hrál pana Handa a ostatní mladé kolegy. (Kulmon)
  • Stacy pracuje v pizzerii Perry´s. Jennifer Jason Leifg zde skutečně pracovala měsíc poté, co dostala roli, ale předtím, než začalo natáčení. (Kulmon)

Reklama

Reklama