foto

Olivia Wilde

  • nar. 10.3.1984 (35 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Olivia Wilde je dcérou žurnalistu a scenáristu filmu Peacemaker Andrewa Cockburna a Leslie Redlichovej, producentky seriálu 60 Minút.

Olivia svojou prirodzenou charizmou a sexapealom vyráža mnohým dych. Jej štíhla postava, krásna tvár a tak trochu jej lesbické fantázie dostávajú do varu jej fanúšikov v každom filme, či seriáli, v ktorom sa objaví. Aj keď v mnohých postavách vystupuje ako tmavovláska, jej pôvodná farba je blond.

Narodila sa v New Yorku, 10. marca 1984. Bola krstená menom Olivia Cockburn, ale sama si zmenila priezvisko čisto pre herecké účely. Inšpirovala ju k tomu jej ohromná zanietenosť a láska k hereckému remeslu.

Prvá rola Olivie prichádza v roku 2003 v napínavej, ale krátkej seriálovej dráme SKIN, v ktorej hrala Jewel Goldmanovú. Keď vyšlo najavo, že ďalšia séria tohto seriálu sa nebude natáčať, spravila nový rázny krok a plne sa koncentrovala len sa svoj osobný život. Ešte v tom roku si zobrala dokumentaristu menom Tao Ruspoli.

Postava čašníčky a správkyne baru Alex Kelly v seriáli O.C. CALIFORNIA jej priniesla výrazného zviditeľnenia, predovšetkým zo strany mužského pohlavia. Zaskvela sa skvelým stvárnením lesbičky, ktorá dostala aj jednu z hlavných hrdiniek seriálu Marissu...

Popri úspešných postavách v seriáloch sa pokúsila popracovať aj na filmoch. Po účinkovaní vo filme GIRL NEXT DOOR (2004) s Elishou Cuthbert, Wilde pokračuje na ďalších projektoch. Napríklad ako priateľka hlavného hrdinu (Emile Hirsch) v dráme ALPHA DOG, kde si zahrala popri Brucovi Willisovi a Sharon Stone, či RUNNING WITH SCISSORS, vedľa Gwyneth Paltrow, Aleca Baldwina a iných.

Napriek tomu sa zdá, že hranie v seriáloch je jej dominantnou úlohou. Nasvedčuje tomu úplne čerstvé nakrúcanie seriálu THE BLACK DONNELLYS (2007)...

Blackberry

Herecká filmografie

Filmy

2019 Relanxious
2018 A Vigilante
Life Itself
2017 Daytime Noon
2015 Black Dog, Red Dog
Meadowland
Trable o Vánocích
Vzkříšení démona
2014 Annoying Orange: Movie Fruitacular (TV film)
Blondýna na předpis
Láska jako blázen
2013 Kouzelníci
Kámoši až na dno lahve
Ona
Rivalové
Ten třetí
2012 Chladnokrevný
Lidé jako my
The Words
2011 Free Hugs
Kovbojové a vetřelci
Máslo
On the Inside
V cizí kůži
Vyměřený čas
2010 TRON: Legacy 3D
Tři dny ke svobodě
2009 Protect Insurance Companies PSA
Rok jedna
The Ballad of G.I. Joe
2008 Fix
2007 Bobby Z
2006 Alpha Dog
Brazilský masakr
Camjackers
Žhavé nápady
2005 Mezi mužem a ženou
2004 Sexbomba od vedle

TV seriály

2017 Zornův syn (TV seriál)
Radioaktivní bývalka (E10)
2016 Vinyl (TV seriál)
Královna rock'n'rollu (E09)
E. A. B. (E08)
Cyclone (E06)
další epizody (8)
2015 BoJack Horseman (TV seriál)
Escape from L.A. (S02E11)
Still Broken (S02E03)
2014 Americký táta (TV seriál)
Introducing the Naughty Stewardesses (S10E12)
2012 The High Fructose Adventures of Annoying Orange (TV seriál)
Tron: Povstání (TV seriál)
Dr. House (TV seriál)
Všichni umřou (S08E22)
Vydržet (S08E21)
2011 Billy v ulicích (TV seriál)
Portlandia (TV seriál)
Dr. House (TV seriál)
Diagnóza: altruista (S08E03)
Jít dál (S07E23)
Přesčasy (S07E22)
další epizody (7)
2010 Dr. House (TV seriál)
Co teď? (S07E01)
Pomozte (S06E21)
Balast (S06E20)
další epizody (13)
2009 Dr. House (TV seriál)
Wilson (S06E09)
Blažená nevědomost (S06E08)
Týmová práce (S06E07)
další epizody (19)
2008 Dr. House (TV seriál)
Radujme se, veselme se (S05E11)
Ať jedí koláče (S05E10)
Poslední možnost (S05E09)
další epizody (18)
2007 The Black Donnellys (TV seriál)
Easy Is the Way (E13)
The Black Drop (E12)
Wasn't That Enough? (E11)
další epizody (13)
Dr. House (TV seriál)
Kdopak půjde z kola ven? (S04E09)
Kdo ví, nepoví (S04E08)
Ošklivec (S04E07)
další epizody (8)
2005 O.C. (TV seriál)
The Blaze of Glory (S02E16)
The Mallpisode (S02E15)
The Rainy Day Women (S02E14)
další epizody (10)
2004 O.C. (TV seriál)
The SnO.C. (S02E05)
The New Era (S02E04)
The New Kids on the Block (S02E03)
2003 Skin (TV seriál)

Dokumentární

2014 Láska v moderní době
2012 Polovina nebe (TV seriál)
2011 Comic-Con Episode Four: A Fan's Hope
2009 Dr. House: Průvodce věrného diváka (TV film)
2008 Speechless (TV film)
2007 Living with Lew

TV pořady

2016 Oscar 2016 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Off Camera with Sam Jones (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
Skutečnost nebo kouzla (TV pořad)
2012 2012 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2003 Real Time with Bill Maher (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)

Hudební videoklipy

2018 Drake - Nice For What (hudební videoklip)
2014 Moby - The Only Thing (hudební videoklip) - a.z.
2013 30 Seconds to Mars: City of Angels (hudební videoklip)
2008 Will. I. Am - It's a New Day (hudební videoklip) - a.z.

Režijní filmografie

Filmy

2019 Booksmart
2011 Free Hugs

Hudební videoklipy

2016 Red Hot Chili Peppers - Dark Necessities (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Filmy

2015 Meadowland

Dokumentární

2015 Body Team 12
2011 Baseball in the Time of Cholera

Scenáristická filmografie

Filmy

2011 Free Hugs

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(2 771)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace