Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 4

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (412)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|57%| Shlédnuto v kině. Bohužel, CSFD projekce mi nevyšla, tak jak běžně bývá zvykem - pracovní vytíženost byla opět u mě. Ale vzhledem k tomu, že jsem měl body na club cartě v Cinema city tak jsem na to skočil zvolna. Po skončení tohoto snímku jsem byl docela na rozpacích, ikdyž pocity nebyly nejhorší. Jako horor to teda moc nefunguje či je to takové moc nevýrazné. Úvod není moc oslnivý, vše se vleče. Hlavní hrdinka mi naštěstí docela sedla. Ostatní postavy, kterých sice moc nebylo – vcelku nevýrazné ale budiž. Nějaké ty náznaky hororu, zajímavější scény, to začalo až někdy snad v půlce či za půlkou filmu. Lekačka tu je asi jen jedna. Finále už bylo lepší, ikdyž na úplném konci trochu odfláklé. Takže finále pointu má, pro někoho možná šokující, pro mě ani tak ne, ale nemůžu si stěžovat, bylo to rozhodně zajímavé. Je pravda, že k tomu konci bylo pár úsměvných scén, no nevadí. Kdyby si k režii sedl někdo jiný a bylo to třeba Rko, tak by to mohlo dopadnout lépe. Nemám s tímto ale velký problém, nenudil jsem se, v pohodě jsem to shlédnul, byla to odpočinková záležitost. Pecka to však nebyla, víckrát se k tomu vracet nebudu, jsou ale i tak horší filmy. Prostě kovatelný průměr. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď sa mladá pestúnka po príchode do jedného zo starších rodinných sídiel dozvie, že jej služby opatrovateľky budú využité kvôli porcelánovej bábike v životnej veľkosti osemročného chlapca, vníma svoju pracovnú náplň ako hlúpy žart. Neubehne však dlhá doba a jej dôvody na smiech čoskoro pominú. Okolnosti sú totiž omnoho záhadnejšie a komplikovanejšie, ako sa na prvý pohľad mohlo zdať. Ani nápadité rozuzlenie či jedna "osamelá" lakačka v klišé príbehu, nezachráni tento úplne priemerný snímok od zaslúžene nízkeho hodnotenia. Je mi jasné, že vďaka kino atmosféra môže samotný počin u diváka dosiahnuť mnoho, no radšej zaspím doma zadarmo, ako tam za 7 eur. Pre mňa osobne jedno obrovské sklamanie - 45% ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

První polovina mi přišla jako dost velká parodie, chyběl už jenom, aby se ukázal Chucky a mohlo z toho být wombo combo. Závěrečná pointa nebyla špatná, ale když si to teď tak všechno shrnu, nebylo to originální a nebylo to váu. Co se týče hororových prvků, napočítám je na prstech jedné ruky. Hlavní postava také nebyla bůhví jak sexy, viděl jsem zde několik komentářů, že hlavně Lauren byla ta, co zvedá hodnocení, jako jo oukey, ale už jsem viděl i lepší, navíc není to zrovna můj typ. Natočeno je to sice pěkně, ale The Boy u mě spadá do kategorie těch hororů, u kterých si stříknou do kalhot diváci, co koukají na horory jen svátečně a jen na duchařinky a tyhle panenky. Nemyslím si, že by druhý díl stál za zhlédnutí, ale ze zvědavosti, ho třeba někdy zkouknu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

The Boy mě do kina nalákal primárně skrze slušně udělaný trailer, který ve mně vzbudil zájem vidět film na velkém plátně. Pro začátek musím říct, že se mi snad ještě nestalo, abych po dvaceti minutách jen tak střelil od boku u hororu pointu, která se nakonec více či méně vyplnila, což ale neberu jako jasné negativum, protože i tak shledávám závěrečné rozuzlení za zdařilé a do jisté míry i originální. Musím však dodat, že i přes skutečnost, že mi párkrát naběhla nefalšovaná husina, tak jsem možná čekal trochu více dusnou a hutnou atmosféru. Interiér domu i vzhled loutky se vydařily a herecké obsazení bylo sympatické. Horor, který se drží lehce nad průměrem, z něhož mu nahoru pomáhá zejména námět a solidní výprava. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sračkovitý režisér Vilém Zvon se konečně naučil aspoň trochu točit, satanžel se však jeho scénárista vydal nepokrytě čorkařit na brakoviště. A tak tři čtvrtiny filmu sledujeme úmornou uspávačku alá „Anabel“ o trapném až unylém přemísťování břichomluvecké Barbíny po viktoriánském baráku, schopnou vyděsit leda tak labilního loutkoherce s nevyhraněnou sexuální orientací. Na posledních patnáct minut pak z „Hrůzné minulosti“ vyleze „Míša Majers“, aby celou tu kalvárii, plnou otlačených hemoroidů a znuděných oleženin, skvostně ukončil úplně jako … Tady musím toho pissálka pochválit za originalitu! Tak suchý a debilní závěr by nesplácal snad ani několikanásobný absolvent Akademie retardované hororové scenáristiky pro vegetativní pacienty. Etalonem nesporné kvality budiž „příjemně překvapený“ mozkoun Livingdead! A tak jediným pozitivem zůstává ta více než žvýkatelná roštěnka v hlavní roli, která sice dělá, co může, ale na druhou hvězdu by musela minimálně ukázat páreček kulantních mečivek nebo vkusnou díru v sýru. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Přestože se film má odehrávat v Anglii, byl natáčen pouze v Kanadě. A to ve městě Victoria ve vile Craigdarroch Castle, která posloužila jako dům Heelshireových. (hansel97)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 85. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)

Reklama

Reklama