Reklama

Reklama

Čarodějky

(seriál)
Drama / Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, (1998–2006), 124 h 36 min (Minutáž: 42 min)

Hrají:

Holly Marie Combs, Alyssa Milano, Rose McGowan, Shannen Doherty, Brian Krause, Julian McMahon, Dorian Gregory, Kaley Cuoco, Ted King, Rebecca Balding (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(178)

Obsahy(1)

Tři spolubydlící sestry zavede spiritistická tabulka do podkroví, kde objeví starou rodinnou knihu kouzel. Když jedno přečtou, probudí tím dosud uspané čarodějnické schopnosti každé z nich: Prue ovládá telekinezi, Piper dokáže zastavit čas a Phoebe mívá jasnovidecké předtuchy. Díky nim mohou naplňovat svůj osud a chránit nevinné před silami zla... (TV Nova)

(více)

Recenze (457)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Komentovat takovýto seriál není jednoduché, nedávno jsem viděl jeden díl a katastrofa! Velice důležité, jak všeckému tomu čarodějnictví rozumí a z diváka dělají mimoně. Tváří se to, že to má nejlepší režii a scénář na světě a ono prd. Normálně jsem se u teho dílu cítil trapně! Přitom co si pamatuju, tak jsem to měl rád. No hrůza ()

Elementál 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem to docela žral, ale dnes už si vlastně nejsem ani schopen uvědomit proč to... Silně feministický seriál (jo jasně, jsem netolerantní chlap bez smyslu pro jemnocit a ženskou duši, ukamenujte mě), kde hlavní hrdinky skrývají pod množstvím líčidel superschonposti, supersexappeal a superintelgienci, kterýmžito se nic nevyrovná. Démoni jsou zde jen do počtu aby házeli rádobytvrďácké hlášky a poté byli více než trapně vymazáni z povrchu zemského, mají-li štěstí tak rychle a bezbolestně. Zde bych mimochodem dal k dobrému scénu, kdy Piper na jakéhosi démona házela ohnivou kouli, ale minula, démona zasypala skříň, on se zvedl, oprášil si levý rukáv, pravý rukáv, podíval se na Piper, chvíli postál a ona ho po asi 10 sekundách zničila druhou koulí... * hvězdičku dávám za magii, * za Colea, který celý seriál táhl (takže díly, v kterých není automaticky o hvězdičku míň :-)) a * za úvodní znělku....jinak se dá spíše kritizovat, než chválit. Dlouho kritizovat. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejdřív zničit démona, manžela zabít potom." Priority jsou důležité, ale pojďme na začátek. V 17. století byla životnost čarodějky 15 minut, ale v současnosti přežijí klidně asi tak milion dílů. Jedná se přitom o díly stále stejné, ale vítězství dobra, odhazování osob mácháním rukou ve vzduchu a pestrý šatník hrdinek mne dokázali udržet u obrazovek poměrně dlouhou dobu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Televízna klasika, kde z tých bosoriek stála za to len Alyssa Milano. Dnes už pomerne chvalabohu zabudnutá herečka, ktorá sa prezentuje len feminizmom, a to až takým, že na Medzinárodný deň žien 2019 napísala: "Som trans. Som farebný človek. Som prisťahovalec. Som lesba. Som gay. Som invalid." OK, zabudla ešte na jedno: "Som duševne chorá." Inak vo svojej dobe televízny hit, dalo sa to v nedeľu pred obedom pozerať. Lepšie ako politické debaty zlodejov. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch posledních klasických seriálů 90. let. Ale není příliš konzistentní, na celkovém příběhu se podepsalo příliš mnoho recastů a každá série funguje vyloženě solitérně. Původně ty sestry byly tři - Shannen Doherty, Holly Marie Combs a Alyssa Milano. Po té byla Doherty nahrazena Rose McGowan a přišla ještě Kaley Cuoco. Z mužského ansámblu býval nejvíce sexy Julian McMahon, krátce před tím, než přešel do vlastního seriálu Nip/Tuck. ()

Galerie (1 147)

Zajímavosti (76)

  • Původně zamýšlená Phoebeina (Alyssa Milano) schopnost levitace byla ze scénáře vyškrtnuta, protože speciální efekty by stály moc peněz. (LittleMonste)
  • Každý rok se v seriálu měnila auta. Např. džíp, ve kterém jezdí ve 4. epizodě Piper, v dalších dílech vymění za džíp z limitované edice. Auta se pronajímala od agentury na celý rok, ať už byla používána či nikoliv. (HappySmile)

Reklama

Reklama