Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

V době Ordinací v růžové zahradě a Ulic, je tento seriál opravdovým skvostem a mohu ho všem doporučit. A to myslím opravdu bez nadsázky a humoru. Vztah (úcta a respekt) k alternativám medicíny a k indiánům, černochům a divokému západu a přírodě samotné. Mám pocit, že s přibývajícími léty dokážu seriál ocenit mnohem víc než před lety, kdy jsem ho sledoval se svoji babičkou. Rozhodně v sobě nese mnohem víc morálních pouček než většina nově vznikajících seriálů.. Jak smutné, že filmaři před lety si uvědomovali, že seriály mohou diváky i poučit a vzdělat. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není snadné shrnout tak obsáhlý seriál, který zpočátku sledoval prakticky každý, ale málokdo se s ním dostal až do konce. Na svou dobu to bylo velice dobré multižánrové drama, které přineslo jednu z nejvýraznějších televizních hrdinek 90. let. Jane Seymour byla skutečně dobrou volbou. V průběhu let jsem měla možnost shlédnout celý seriál třikrát čtyřikrát, ale nikdy se mi nepodařilo stát se skalním fandou. Nicméně i tak vím poměrně dost o jeho zákulisí a všem, co se k podobně velkém seriálu váže. Mám své oblíbence (především Dorothy), oblíbené zápletky (když je v akci celé městečko) i období (cestování do Bostonu, například), ale nikdy mě nepřestanou fascinovat dvě věci: přeobsazení Colleen a fakt, že mnoho diváků rezignovalo spolu se svatbou na konci 3. série. Pravda, byl to velký zlom, ale shippers Mike a Sullyho si logicky cení nejvíce období právě po tomto zlomu ;) Celkově tedy vidím všechny série jako velice vyrovnané (vždycky se najdou díly výborné i obyčejné epizody), vyzdvihuji komediální díly, uvědomuji si přesahy, které nekorespondují s dobou 60. a 70. let 19. století, kdy se seriál odehrává, a doporučuji všem shlédnou i něco z druhé poloviny seriálu. Budete příjemně překvapeni a to i v případě, když zvolíte originální znění. Pak třeba i oceníte obsazení různých žánrových celebrit, včetně manželů June a Johnnyho Cashe. ()

Reklama

AloeB 

všechny recenze uživatele

Bez obalu mohu říct že je to čistě otravná telenovela s výraznou hlavní postavou mladé inteligentní lékařky, která přišla spasit westernové městečko plné vidláků a přes všechny ty možné i nemožné zápletky je všem jasné že jednou skončí s pohledným zálesákem Sullym a budou šťastně žít na mírném západě, který má do divokého výrazně daleko. Zní to strašně ale není tomu tak. Přes všechen ten kýč a klišé je to zajímavá podívaná s krásnou výpravou a hlavní postava je i přes svoji vyvýšenost nad ostatní poměrně lidská a sympatická. Proč tedy ne? ()

Ziggy Zagg 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak jsem to mohl kdysi sledovat. Všechny hlavní postavy - ctnost sama. Dokonce i nejdrsnější hoši jsou vyfénovaní kavalíři. Jedna trapná scéna stíhá druhou ... tím že to byl jeden z prvních amerických seriálů po 89´, má to i velmi velký počet hodnocení, a ne vždy tak nízké jak hodnotím já. Kdo dal 80%, tak to asi viděl před těmi 15 lety. ()

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál som mal jednoducho rád. Však je to western :) Najväčšie plus boli jednotlivé postavy, ktoré sa vyvíjajú a sú ľudsky nejednoznačné. Indiánska otázka bola pekne načrtnutá, rovnako ako ostatné problémy (alkohol, technický pokrok, viera). Niktoré neskoršie časti boli už tak trochu "vatovité", ale spomienky na Sullyho a Hanka :D mi to nepošramotilo... ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Jednu z hlavných detských postáv Colleen hrala v prvých 61 epizódach Erika Flores. Jej otec vyhlásil, že musí chodiť do školy a že požaduje dvakrát taký honorár ako mala dovtedy, a tak bola nahradená herečkou Jessicou Bowman. (Raccoon.city)
  • Postava slečny Olive (Gail Strickland) na přelomu první a druhé série seriálu bez vysvětlení zmizela. (kozel89)
  • Barbara Babcock (Dorothy) byla za výkon v epizodě „Dámský večer“ nominována na cenu Emmy. (Zephyr01)

Reklama

Reklama