Reklama

Reklama

O makové panence

(seriál)
  • angličtina Poppy-seed Girl and Butterfly Emanuel (festivalový název) (více)
Animovaný / Pohádka
Československo, 1972, 1 h 43 min (Minutáž: 7–8 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Panenka v červené sukýnce z pole plného rozkvetlých makových květů a motýl Emanuel s černým kloboukem, to jsou dva hlavní hrdinové seriálu, který vznikl podle námětu známého spisovatele Václava Čtvrtka. (Česká televize)

Recenze (69)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Sice klasika, ale ne taková, jako jiné pohádky. V době sledování těchto příběhů jsem prožíval nejlepší léta svého života. Ano, bylo to samozřejmě dětství. Žádná starost, žádný problém. A tak jsem se mohl soustředit na Makovou panenku. Příběhy postrádaly špetku vtipu, přeci jen se jedná o Večerníček, který by alespoň trochu rozveselení měl obsahovat. Hlas pana Brodského byl milý a pěkný, ale mě to prostě nechytlo, tak jako Pohádky o mašinkách, nebo Krakonoš. Hodnotím, tak jak hodnotím a nikdo mě nepřemluví:-) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

O makové panence a motýlu Emanuelovi vznikl v roce 1971. Maková panenka ze všeho nejraději tančí ve své červené sukénce mezi květy vlčího máku. Hned v prvním díle se potkává s motýlem Emanuelem a zve ho k tanečku. Emanuel s makovou panenkou tančí velmi rád, ale často jim to někdo překazí – jednou zlomyslný kos, jindy mechový loupežník nebo zlý bodlák. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem měl tyhle pohádky na audiokazetě. V televizi, animované, mne až tak nebraly, možná proto, že u adiopohádek člověk zapne fantazii a představuje si věci jinak. Ale přece jenom příběhy jsou veselé - turecký měsíc, který odvezou s tureckým medem mne vždy pobaví, stejně jako náprstek nebo bum bác cibaba prsk. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Milá pohádka. Vždycky jsem měla Makovou panenku ráda, ale když jsem si nedávno všimla, že skoro v každém díle pořád brečí kvůli každé prkotině, začala mi být docela nesympatická. Nehledě na to, že Emanuel je vážně docela tragéd, jak už tu někdo zmínil. Ale v jedné věci má tahle pohádka úplnou pravdu. Fet z makovice vyřeší každý problém! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Galadriel to napsala za mě. Nevím v čem je problém, ale prostě se na tenhle večerníček nedokážu dívat. A to je to jeden z počinů velikána Václava Bedřicha, čtený Vlastimilem Brodským, s hudbou od Jaroslava Celby. A to je bez debat sestava par excellence. Bohužel si jaksi nikdo z těch věhlasných pánů nevšiml, že z hlediska příběhového se jim pod rukama odehrávají strašlivé náznaky čehosi, které nemají pointu a často ani nedávají smysl. No vida, a konečně máme viníka:) 50% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama