Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní důstojník Dutch se dozvídá, že jeho žena tragicky zahynula při leteckém neštěstí společně se svým milencem právníkem Chandlerem. Dutch je posedlý touhou pochopit, co vlastně jeho ženu k nevěře vedlo a do pátrání zapojuje i Key Chandlerovou. Společně se tedy vydávají na cestu, na niž se nemohou vydat jeden bez druhého. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (96)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Napriek tunajšiemu hodnoteniu sa odvážim tento film, aspoň hodnotením a komentárom, trochu vyzdvihnúť. Ide o snímku skôr pre tých, ktorí už majú toho veľa za sebou a sú minimálne vo veku hlavných protagonistov. Tomu zodpovedá aj pomalé tempo a v podstate absencia nejakej hutnejšej zápletky. Tú tu trochu nasilu alternuje prípad, na ktorom Ford pracuje a ktorý funguje ako katalyzátor jeho vnútorného zmätku. Že tu ide aj o romantiku, pôsobí ale nakoniec v kontexte priebehu filmu prirodzene, už aj prvotné, veľmi nervózne zblíženie je sprevádzané komentárom ohľadom toho, že postavy si vlastne chceli len akýmkoľvek spôsobom uľaviť. Tých otázok ohľadom vyrovnávania sa s netradičnými a smutnými okolnosťami a budúcnosťou ďalšieho života je tu dosť a tak je aj nad čím premýšľať, i keď to občas šuští papierom a klišé, viď jediná akčná vsuvka. Random Hearts tak nutne musí sklamať priaznivcov Pollackových konšpiračných trilerov a špeciálne tých, ktorí ešte nedovŕšili vek cca 40-45 rokov. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Zapnul jsem si tenhle film bez nějakých očekávání, a tak nemůžu být vlastně ani zklamán. Poměrně zajímavý nápad setkání dvou rozdílných lidí, které osud spojí dohromady, funguje hlavně díky hlavním představitelům - především pak Kristin Scott Thomas. Co je to ale platné, když je scénář rozmělněn vedlejší dějovou linkou (Fordovo vyšetřování) a navíc nutí oba herce k tak příšerným dialogům, které každého normálního člověka musí tahat za uši. Takže asi nejvíc mě zaujala vzhledem k filmu až překvapivě dobrá hudba Davea Grusina, což jak uznáte, je málo... ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Kristin: "Nebudeme si lhát a říkat si hloupé BANALITY". Harrison: "Dobrá, žádné lhaní". Kristin: "Myslela jsem, že sem ani nedojedu...". Harrison: "Já myslel na tvá ústa...". V tu chvíli mi vyprsklo pivo z pusy a veškerá vážnost a kouzlo okamžiku byly pryč. Sydney Pollack nějak nevěděl, co se zajímavým a hutným námětem dělat, tak to celé nechal jen tak plynout. Chvílemi to jde, někdy to drhne. Slabší průměr, leč na 5/10 to s odřeným ušima dá. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

ONA chce nechat kvůli dceři, politické kariéře a klidu v duši minulost pohřbenou, ON ji chce až posedle exhumovat, protože se přes ni není schopen přenést.. Pollackova poněkud vážnější variace na Nebožtíci přejí lásce trpí několika neduhy. Expozice vrcholů milostného čtyřúhelníku je před havárií zbytečně ledabylá, celá linie vyšetřování v policejním sboru nemá opodstatnění (Ford mohl klidně skončit v nemocnici, že ho na přechodu srazilo auto a nebo v moři kousl žralok), od prudkého zlomu do melodramatu dochází rozmělněnému Random Hearts rychle benzín a postavy jsou napsané tak, že mají problém vzbudit sympatie. Tady bych vypíchl Harrisona s kreténskou náušničkou, který se fízlovskými manýry a chováním Uka Ješity tak odkope, že se záletům jeho manželky ani nedivíte.. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Nepříliš podařené průměrné drama, které zastydlo v 90. letech kdy erotický thriller jako žánr byl na vrcholu. Ale Náhodné setkání rozhodně nenabízí vzrušení, pouze chabé motivace postav a unavenou režii přestárlé legendy. Kristin Scott Thomas je výborná, bohužel Harrison Ford mi přišel těžko uvěřitelný a do filmu mi nesedl, zajímavostí může být jedna z prvních rolí kde se objevila sexy Kate Mara... ale bylo jí jenom 16 let, vy šmíráci! 50 % ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 3. října 1999 v New York City (New York, USA). (BMW12)
  • Film sa snažili natočiť celých 15 rokov, kým sa to konečne podarilo. V 80. rokoch sa herec Dustin Hoffman stretol s autorom knihy s cieľom nakrútiť film. Hoci Hoffman vyzval CBS Theatrical Films, aby získala práva s cieľom hrať vo filme, sám odmietol niekoľko návrhov scenára a nakoniec projekt úplne opustil. Začiatkom 90. rokov bol réžiou poverený James L. Brooks a hlavnú rolu mal hrať Kevin Costner, ale aj toto nakoniec padlo. Až následne sa k réžii dostal Sydney Pollack, ktorý si obsadil film podľa seba. (Arsenal83)

Reklama

Reklama