Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do voleb zbývá pár posledních týdnů a Washington zoufale shání presidentského kandidáta. Někoho, kdo s určitostí prohraje. Volba padne na Mayse Gilliama (Chris Rock), neznámého politika okrskového formátu. Mays záhy zjistí, že je jen nastrčenou figurkou a rozhodne se, že si kampaň pořádně užije. Z bratra Mitche (Bernie Mac) udělá kanditáta na vicepresidenta a rodinný tandem si začne získávat přízeň Ameriky. Scénáře, režie i hlavní role se ujal populární komik Chris Rock. Povedená komedie o tom, jak obyčejný kluk k presidentování přišel, se stala nečekaným hitem a potvrdila, že vysoká politika je vlastně veliká legrace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Aven 

všechny recenze uživatele

Poměrně vtipné šití do všech těch amerických patetických proslovů a pokryteckých hodnot, tolik příznačných pro jejich volební kampaně. Chris Rock je se svou užvaněnou hubou otravný, v tomhle filmu mi to ale nevadilo. Tři hvězďáky především za skvělou předvolební hlášku - Bůh žehnej Americe a nikomu jinému! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

God bless America. And no place else. Místy docela vtipná a dojemná černošská komedie se všemi typickými atributy - neřízeným, chvílemi hloupým či nevkusným humorem, ztřeštěnými nápady, občasnými dobrými fóry a především pro mne jen těžko skousnutelným Chris Rockem, jehož herecký projev i styl humoru mně jdou kapku proti srsti. That ain´t right. ()

Reklama

char_t 

všechny recenze uživatele

Chrise Rocka moc nemusím, ale v tomhle kousku mi prostě sednul. Prezidentský kandidát, který chvílemi netuší, která bije a o chvíli později dokáže z fleku přednést proslov, které strhne davy. Tak nějak mi připadá i sám Chris Rock. IQ asi moc nepobral, ale vyřídilku má parádní a jako zástupce své třídy prostě zvládne pobavit. A na konci mám skoro chuť, aby se našel prezident s přesně tímhle přístupem :-) PS: Gagy se snoubenkou jsou prostě parádní :-) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Průměrná černošská komedie. Naštěstí Chris Rock není Edie Murphy a tak se ve filmu objevují i herci ostatních etnik. Každý by měl být čestný, upřímný a starat se o své blízké. To je celé poselství filmu. Moc humoru ho nedoprovází a šperkování poselství černošskou kulturou mě teda taky ani trochu nebralo. Ale v jistém smyslu se to dá brát jako podobizna americké společnosti. ()

Trifi 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že je tohle zázračný film, ale v rámci žánru je to silný nadprůměr. Když si člověk vzpomene na všechny ty rádoby zábavné prcičky a jiné sračky (pardon, jiný výraz fakt nemůžu najít...), tak si opravdu nezaslouží takové hodnocení jaké tu má. Pro mě je třeba brilantním vtipem to, jak mu jeden chlápek vnucuje svou demonahrávku se slovy "Dejte to někomu, komukoliv". To je přece perfektní... ------ Plus: odlehčená atmosféra, jedinečné vtípky a opravdu docela hlubokomyslý závěrečný proslov -- Mínus: příliš odlehčená atmosféra, příliš jedinečné vtípky, příliš hlubokomyslný závěrečný proslov :D ------ Recept: 60% humor á la prezidentství a kampaň, 40% Chris Rock ------ Hodnocení: 75% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V časti filmu, keď Chris Rock utekal so starou ženou z budovy, ktorá mala vybuchnúť, sme mohli vidieť, že v ruke mal namiesto skutočnej mačky len plyšovú hračku. (ČSFD)
  • Jméno hlavního hrdiny Mayse Gilliama bylo vytvořeno kombinací jmen dvou oblíbených newyorských hráčů baseballu z padesátých let. Prvním byl Willie Mays z New York Giants a druhým Junior Gilliam z Brooklyn Dodgers. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama