Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl tak civilní drama, který je sice pořádně dlouhý, ale nenudí a má co říct. Film o lásce, bolesti, kruté pravdě i přetvářce a milosrdné lži, navíc natočenej v prostředí nádherné Marseille. Role víceméně sedí všem a snad nejvíc zaujme malinká L. Siauvaud alias Maya, která nejenom, že je nádherná, ale především je tak bezprostřední a přirozená (a to tam těch scén má opravdu hodně!), že jsem nestačil zírat. A taky oceňuju, že USA konečně natočilo film bez nějakých meetoo, gender a dalších sraček! S tím se tady divák v podstatě nesetká... no hurá! Pro mě veliký filmový překvapení v tom nejlepším slova smyslu. P.S.: "Life is brutal." ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Slusna, rezisersky i herecky zvladnuta rodinna drama. Matt, topka ako vzdy, vlasaty francuzsky drobec zlaty a i ostatni zucastneni uveritelni. Mozeme sa len domnievat, ako vysluzily policajt vyriesil "nalez". Kazdopadne odporucam. Rozhodne vsak necakajte akcnu jazdu, ci nieco na sposob Neeson-ovho prveho filmu :) . 65% ()

Reklama

Milky. 

všechny recenze uživatele

Super drama, které úplně zabila poslední čtvrtina filmu, kde všechno tak nějak vyšumělo do prázdna a nechalo vás s místností plnou nezodpovězených otázek a scénářem, s jehož ukončením si očividně nikdo nevěděl rady. Škoda, mělo to potenciál. Ale je třeba uznat, že Damon byl ten nejameričtější z Američanů. Perfektně zahráno. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tenhle bezelstnej, rovnej, ale zároveň i jednoduchej dělňas z Oklahomy, je jedna z nejlepších filmovejch postav, kterou jsem v poslední době ve filmu viděl. No, jestli ono to nebude taky tím, že furt čumím jenom na mozkovýplachový béčka, že jo. Každopádně ale jak Dejmona příliš nemusím, tak tahle role se mu fakt povedla. A zdatně mu sekunduje jeho oplácaná lesbická dcera a hlavně jedno roztomiloušký arabský škvrně. Teda vlastně francouzský skvrně, pardon, abych nevypadal jako rasista, protože ve filmu mě několikrát poučili, že rasismus je fuj, teda myšleno jako rasismus bílejch domorodců proti barevnejm přistěhovalcům, teda aspoň to říkala ta Dejmonova francouzská bič s hubenou prdelí. A taky jsem se po roce rád podíval do Marseille. I když loni jsem popravdě viděl úplně jinou Marseille, než tu ve filmu, respektive jiný čtvrti v Marseille. Ještě relativně nedávno (v minulým století) bych si nikdy nepomyslel, že jednou budu moc rád, že nežiju ani v nějakým bigotním prdelákově jako je Oklahoma, ani v multikulturní Francii, ale v tý naší poklidný monokulturní Čechárně. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Upozornění na začátek. Přestože je zde Matt Damon a opět nosí batoh na jednom rameni, nečekejte ani náznak Bournea. Stillwater ve výsledku není thrillerem, protože se zde prakticky nevyskytuje napětí a přestože to ze začátku vypadá, na pátrání po vrahovi, aby se očistilo jméno neprávem uvězněné dcery, je film komorním a velice, velice pomalým dramatem o nápravě minulosti a cestě k tomu být správným rodičem. Matt Damon je fajn a možná hlavně díky němu se film dá bez větších výhrad shlédnout a přežít, ale opravdu opatrně. Trailer klame tělem a první třetina filmu také. Není zde akce a napětí se mírně objevuje v poslední třetině filmu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Matt Damon a jeho filmový tím zožali na 74. ročníku filmového festivalu v Cannes, kde mal film premiéru (v júli 2021), päťminútový potlesk v stoji. (MikaelSVK)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskom Marseille. Scény z Ameriky sa natáčali v štáte Oklahoma. Názov filmu Stillwater je tiež mesto v Oklahome, kde sa taktiež natáčalo. (Real Tom Hardy)
  • Adresa domova postavy Matta Damona, 2823 S Walking Trail Drive, 74074 Stillwater, skutečně existuje. (veronikajel)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama