Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemný výlet do časov osemdesiatok. Aj zábava bola, miestami síce trochu trápne, no vždy sa to podarilo obrátiť na funkčný humor - "Mozgy, mozgy.... chcem mozgy....." Dejová linka je plná všakovakých divných a srandovných postavičiek, ako napríklad dvoch imbecilov, alebo tu bolo niečo, čo vyzeralo ako prsnatá bezpohlavná bábika (ženská čo chodila stále nahá). Ako predkrm k niečomu väčšiemu postačuje. Priemer. 60/100 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Romerovej Noci oživlých mŕtvol z roku 1968 sa ich O´Bannonov Návrat zďaleka nevyrovná. Pritom samotná myšlienka nebola vôbec zlá, kontaminácia spodnej vody vplyvom dažďa po spálení jednej z mŕtvol v krematóriu. Avšak okrem tohto momentu je tých svetlejších už príliš málo, snáď iba vydarená maska jednej z mŕtvol v sklade a príchod záchranárov do márnice, inak je to podpriemerná hororová komédia, počas ktorej mi však bolo skôr do plaču z výkonov hercov. Som rád, že už mám túto klasiku za sebou. ()

Reklama

Richie666 

všechny recenze uživatele

Tento film je nelehké hodnotit, hrozně totiž záleží na tom, z jaké strany jej uchopíte. Nutno říct, že horor to není ani náhodou, protože scén s napjatější atmosférou, která by se tomuto žánru alespoň přibližovala, je pramálo, a ke komedii, u které byste se nasmáli, to má taky hodně daleko. Kompulzivně inteligentní zombie toužící po šťavnatých mozcích však spolu s jednoduchým, ale důvtipně promyšleným scénářem, zaujmou divákovu pozornost natolik, aniž byste se na vteřinu nudili. Plus přitom zcela jistě představuje kratší stopáž. Je to sebeparodické, morbidní a béčkově provedené, ale hlavně hodně zábavné a nápadité. Super oživlá půlka psa. Na tu dobu film překvapuje také vyholeným přirozením zúčastněné punk-slečny. Z už tak dobrého (avšak chvílemi až příliš nadsazeného) hudebního doprovdu vyčnívá jeden opravdu výborný motiv. S koncem se scénárista rozhodl nepárat a udělal dobře. Celkově se jedná o skvělou zábavu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Márnice versus hřbitov - rozsekne to policie nebo armáda? Stále zábavná zombie komedie o mrtvolách, co běhají rychleji než živí (ne, tohle prostě nikdy nepoberu a doufám, že až to jednou přijde, tak se budou šourat). Masky sice, kromě bareláka, průměrné, ale vše vynahrazuje vtip a rychlá akce v závěru. Vůbec samotný závěr má hvězdu navrch. Hezké bylo odpíchnutí od klasiky G.A.Romera, veselé pak obživnutí celého skladu - nejen půlky psa, ale třeba i motýlů přišpendlených v krabici. A pak samozřejmě hřbitov, nahatá prsatka a zvedající se hlína na hrobech. Skvělá hudba - 45 Grave, The Flesheaters, TallBoys, THE CRAMPS a Dead Beat Dance od DAMNED! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Noc oživlých mrtvol mi docela dost nesedla, avšak když už tu byla možnost spravit si chuť u její parodie, proč do toho nejít. Jenže popravdě řečeno, za celý film jsem se pořádně zasmál přesně jednou, a to u úvodního tvrzení tvůrců. Pak ještě sem tam úsměvná situace, ale jinak vcelku nuda. Když to srovnám třeba s nedávno mnou viděným žánrovým Dellamorte Dellamore, tak z toho vychází Návrat oživlých mrtvol o třídu až 2 hůř. Slabší 3* dávám jenom za znovu bezútěšný konec (i když ironický) a za to, že nemrtví v téhle parodii byli při té mizérii pořád o něco „strašidelnější“ než ti v originále (za což se mi skoro chce původnímu film strhnout ještě jednu hvězdu). ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Autor soundtracku, britský klávesista Matt Clifford, ve své době spolupracoval mezi jinými také se skupinami Yes, Genesis nebo The Rolling Stones. (Tygrys)
  • Rozpočet filmu byl 4 miliony $. (Zdroj: fast-rewind.com) (Tygrys)
  • Suicide (Mark Venturini) řídí dvoudveřový kabriolet Eldorado z roku 1960. (Zdroj: imcdb.org) (Tygrys)

Reklama

Reklama