Reklama

Reklama

Rok 1969 byl plný zlomů. Člověk poprvé stanul na Měsíci. Proti všemu očekávání New York Mets vyhráli Světovou sérii a ve městě Bethel, ve státě New York, prožilo půl milionu lidí z různých vrstev společnosti tři neobyčejné dny, které změnily jednu generaci. Obrovský koncert měl jediný cíl: Mír a Hudbu. Lidé mu začali říkat Woodstock. (Magic Box)

(více)

Recenze (147)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Three hundred plus thousand people have lived together peacefully."     Zaujalo ma, ako sa tu táto myšlienka opakovane zdôrazňuje. "These people are communicating with each other. That rarely happens anywhere, anymore." To sa v USA akože automaticky očakáva, že keď sa zíde veľká masa ľudí, tak sa medzi sebou začnú vraždiť? Ale to len tak na okraj. Woodstock bol monumentálny hudobný festival, ktorý mal veľký kultúrny, ale aj politický a dokonca až filozofický význam. Tento mimoriadne obsažný dokument sa ho snaží zachytiť zo všetkým možných uhlov pohľadu, čo sa mu veľmi úspešne darí. Hudba je predstavená ako vyššia forma komunikácie. Zišli sa tu špičkoví umelci svojej doby (The Who, Crosby, Stills & Nash, Jefferson Airplane, Santana, Janis Joplin, Jimmy Hendrix), tí sú ale, žiaľ, premiešaní s fádnymi predstaviteľmi domácej scény, hrajúcimi nejaké banálne country, či hudbu už zopár dekád prekonanú. A to je aj moja najväčšia výhrada, hlavný dôvod, prečo nemôžem dať plný počet hviezdičiek. Druhou výhradou je potom postoj danej generácie k životu, ktorý nebezpečne balansuje medzi pokrokovým a dekadentným (drogy, neviazaný sex). Názory niektorých indivíduí boli pritom obzvlášť tupé. Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete.     "I got something to say. I want to know how come the fascist pigs have been seeding the clouds?" ()

Elementál 

všechny recenze uživatele

Jsem sice silně ovlivněn, přesto si ale myslím, že moje hodnocení je objektivní: od dokumentu jsem se dozvěděl to, co jsem se dozvědět chtěl - poznal jsem atmosféru festivalu, jeho klady i zápory, slyšel jsem účinkující, málem jsem tam byl také (ach, kéž by :D).... Délka filmu mi nijak nevadila - naopak vychutnal jsem si ho na několikrát a to málokdy vypínám film před koncem. ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

Ani skrátená trojhodinová verzia nie je v žiadnom prípade nudným koncertom hudobných hviezd vtedajšej doby.Táto kronika najväčšieho festivalu na svete môže byť pre niekoho pozeraním na sfetované a zhulené ľudské trosky , niekto si z filmu odnesie to dobré aj zlé, názory kvetinových detí si vypočuje, pre niekoho zasa bude primárna rocková hudba .Každopádne toto spracovanie je veľmi kvalitné, nijak nestranné a realistické. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Woodstock = legenda mezi hudebními festivaly. Myšlenka festivalu byla o vytvoření velké společnosti lidí, kteří budou alespoň chvíli žít v míru. Nikdo už nechtěl válku. Okamžik kulturní rozmařilosti a volnosti, ale také přehnané užívání drog a hledání smyslu života. Jediný, kdo snad nebyl v záběru ovlivněn hudbou a drogami, byl sám kameraman a to je škoda, protože jinak bych se dočkal zábavnějšího dokumentu. Dokument zachraňují rozhovory s návštěvníky festivalu i domácími obyvateli městečka. Hudebně pestré skupiny, ale většina se utopila ve svých drogových sólech, které už s hudbou neměli co dělat. Chvílemi zvuková křeč, zbytečně dlouhé. Opravdoví Hippies byli ti, kteří po koncertu pomáhali uklízet. Viděna režisérská verze = 228 min. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

(Chlapík s hovnocucem má hippe syna na Woodstocku a druhého ve válce o Vietnam ... ) Svědectví doby zpracované s překvapivým pokusem o nadhled. V 3,5 hodiny trvajícím klipu, míchaným s fakty z místa činu, se ukáže v hlavní roli dočasné třídenní město se vším všudy - porody, úmrtí a svatby nepočínaje. Opravdu nebyla na místě žádná kriminalita?? OK ♫ "Going Up the Country " ♪ ♪ ♬ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (17)

  • Americká filmová asociace vzhledem k nahotě, drogám a vulgaritám dala snímku R (pouze nad 18 let, mladší jinak s rodiči). Přesto v Kenoshe (Wisconsin) nepustili mladistvé v doprovodu rodičů na tento snímek. (Zetwenka)
  • Nejzásadnějšími scénámi, které se objevili v o 40 minut delším režisérském sestřihu z roku 1994, byla vystoupení Janis Joplin a Jefferson Airplane. (Marek#33)
  • Počet dětí údajně v zemi po ukončení tohoto festivalu vzrostl o polovinu. [Zdroj: individualita.com] (Duoscop)

Reklama

Reklama