Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Falko 

všechny recenze uživatele

Uvedomujem si, ze patrim k mensine, ale moja osobna premiera Asterixa ma vobec tak nenadchla ako drvivu väcsinu na CSFD. Pokus o humor, ktory u mna nezabodoval tam sice bol, ale ja som sa dival skor na hodinky, kedy to skonci a sam tomu nechapem, pretoze animovanymi rozpravkami som vyrastal - nikdy nedopustim na rozne Disneyovky, Toma a Jerryho, No pockaj zajac! alebo na Posledneho jednorozca a mnohe, preto som sam prekvapeny. Asi som na tento animak jednoducho nemal naladu. Dve hviezdicky davam za to, ze sa tam nieco zabavne obcas naslo a ze v detstve by sa mi to urcite pacilo viac... 22.01.2010 _____ Roger Carel - (Astérix) +++ Pierre Tornade - (Obélix) +++ Graham Bushnell - (Jolitorax) +++ Pierre Mondy - (Centinlapsus) +++ Hudba: Vladimir Cosma +++ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale kdybyste mi tohle pustili před pěti lety, bych byl plný elánu. Ten však za ty roky vyprchal. Žel bohu vidím jen průměrný snímek, který nijak extra nevybočuje z řady. Pro příznivce Asterixe to jsou hody. Pro mě jen tuctový animák. Na druhou stranu musím říct, že se mi líbil starověký Londýn (téměř dřevěný Big Ben a Tower Bridge) a elegantní vsunutí čaje jako národního anglického nápoje nebylo též tím nejhorším nápadem. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco 12 úkolů pro Asterixe byl film alespoň vtipný, tak o tomto se nedá z pozitivního soudku vytáhnout téměř nic. Celý film je vybudován na dělání si srandy z britů, britského života, britské kultury a britských zvyků. Já si tedy nemohu pomoci, ale celý film jsem se nudil a v samotném závěru jsem dokonce i usnul, a to se jedná o velmi krátký film. Asi jsem měl přehnaná očekávání. O to více jsem teď zklamán. Odpad! Opravdu těch vtipných momentů, kde existuje alespoň malá reálná šance se pousmát je tu méně než prstů na jedné běžné ruce. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Skvělé dobrodružství a dost možná ten nejlepší zfilmovaný animovaný Asterix. Skvělé narážky na britskou kulturu i životní styl a vynikající humor od začátku do konce. A opět s výbornou hudbou Vladimira Cosmy, která k těmto filmům pasuje, jako pečení kňouři (hlavně ne s mátou) k Obelixovi. Ten je tady opět naprosto Boží! ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Kreslený Asterix sice nebyl moje dětství, ale i tak se tam člověk automaticky s těmito filmy vrací. Není to sice nic převratného, ale člověk se pobaví. Autorovou vtipnou představou Británie (teplé pivo, mátový sós) nebo Obelixovým věčným "Římani / Britové jsou blázni"... Já byl ale paradoxně přes ty hrané filmy... 70% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • Při scéně, kdy skupinka vedená Asterixem zavítá do špatného domu XVII, si lze povšimnout vyšívané látky nad krbem s francouzskými slovy "foyer, doux foyer", což v překladu znamená klasické "home, sweet home" čili "domove, sladký domove". (epicride)
  • V komiksu je triko Jolitoraxe zelené a Zebigbosovo žluté. Ve filmu je tomu naopak. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama