Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Asterix a překvapení pro Cézara dokládá rozmanitější možnosti animovaného filmu oproti sešitovým předlohám, byť jsou sami o sobě kultem. Romantické linie jsou divácky atraktivní, a když k tomu připočteme nemotornou těžkopádnost prostoduchého siláka, je o slibnou základní zápletku postaráno. Je hřmotnější a zběsilejší, s jízlivou drzostí si vychutnává výdobytky vlastního výsostného postavení a vše směřuje ke svému cíli, kterým je demonstrativní přehlídka nejmocnější říše a porobených barbarských národů. Nebýt té zpropadené galské vesnice v zapadlém koutě Armoriky! Římští legionáři jsou blázni, obchodníci s otroky nemají vždy zaručený výdělek a pro oba hrdiny je aréna gladiátorského cirku jen příjemným zpestřením na cestě za spravedlností. Překvapen je Caesar i celá jeho říše, nikoli ovšem hlavní hrdinové. Příjemné k odreagování, více netřeba. ()

SantaKlaus 

všechny recenze uživatele

pro me nejlepsi dil ... Setnik: eehm jak to vypada hlidko vsechno v poradku ? Hlidka: ano Zedniku vsude je mrtvo ! Setnik: hlavne ze sou klidni . Vojak: Fajn idealni cas k utoku prekvapime je a znicime! Du svolat chlapy ! Setnik: Hej pockej chvilku ! jsi tady novy?!?! Vojak: Dorazil jsem s posledni kohortou ! Setnik: TAK SI ZAPIS ZA USI ZE NA GALY NIKDY NEBUDES UTOCIT ROZUMIS DEBILE JEDEN ZELENEJ !!! Podivej se ... ze vsech ze vsech Caesarovych provincii je galie nejvzpurnejsi a ze vsech galskych vesnic je tahle ta nejnebezpecnejsi nikdy tam nelez kretene, jsou to krvelacne bestie, odporne prisery, barbari a divosi lumpove surovci a bezcitny hovada ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

"Co!? No jenom ty dveře rozflákej, dotěro!" ~ Spolu s 12 úkoly neoddiskutovatelná pecka, tady navíc s již zmíněnou skvělou hudbou a poblázněným Obelixem. Idefix měl dostat Oscara (resp. Césara) a stačil by nějaký malý, drobný a roztomilý :) ~ "Ten chlap má děsnej kamenopis, nepřečtu to..." ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Asterix, ten Riman, čo si bol k nemu prívetivý, je ku mne tiež prívetivý. Smiem byť k nemu aj ja prívetivý?"     Nikdy som nepatril k priaznivcom kreslených príbehov Asterixa, takže to všeobecné nadšenie na ČSFD vôbec nezdieľam. Dokonca sa domnievam, že tie filmy (vrátane tohto) tu sú výrazne nadhodnotené (stačí si všimnúť, ako diametrálne odlišné je hodnotenie na IMDb). "Prekvapenie pre Cézara" patrí u mňa ešte k tým lepším dielom. Okrem celkom peknej hudobnej i výtvarnej stránky (páči sa mi vykreslenie Ríma, najmä toho nočného) oceňujem, že to nie tak rozbité, ale to má ucelenejší príbeh (tá dobrodružná cesta svetom ma celkom bavila). Výborným humorom to síce nejako zvlášť neplytvá, ale zase to z tejto stránky nie je ani tupé a je tu dokonca zopár scén, na ktorých som sa celkom dobre pobavil (úrad s informáciami, medzinárodní legionári, kúpele, koloseum). ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií co jsem měl možnost vidět. Díky skvělému dabingu je tento film plný nezapomenutelných hlašek. Parádní animace (už jen pohyby některých postaviček dokáží rozesmát) a místy téměř velkofilmová hudba jen umocňují fakt, že se k tomuhle filmu budu pravidelně vracet do konce života :-)) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)
  • Scéna závodů vozatajů paroduje stejnou scénu z filmu Ben Hur (1959). (L_O_U_S)
  • Římská provincie Afrika (Africa Proconsularis), ve které se odehrává část příběhu, byla vytvořena v roce 146 před Kristem po zničení Kartága v Třetí punské válce a rozkládala se především na území dnešního Tuniska. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama