Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přední sběratelé a proslulé světové galerie se praly o jeho práce. Břemeno slávy bylo ale příliš veliké. Byl mladý, nesmírně talentovaný, úplně chudý a neznámý. Stejný, jako tisíce jiných nezávislých malířů v Americe. Pomaloval ulice, zdi a plechové ohrady. Jeho publikem byli nuzáci a bezdomovci, kteří měli brlohy přímo pod jeho největšími díly. Pak potkal legendárního Andy Warhola. Během jednoho roku se stal Jean-Michel Basquiat senzací celého světa. Přední sběratelé a proslulé světové galerie se praly o jeho práce. Břemeno slávy bylo ale příliš veliké… (HBO Europe)

(více)

Recenze (107)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazený, zahraný, napsaný a zrežírovaný životopisný film o umělci (malíři), kterého jsem sice neznal, ale který měl podle všeho dost zajímavý život. Jeho tvorbu hodnotit nechci, protože se v umění absolutně nevyznám. Jak říkal Burt Reynolds v Beanovi: pro mě je stejný Picasso i nabouraný auto. Jisté však je, že neoexpresionismus mezi mé favority nikdy patřit nebude. ()

black_adder 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film popisující velmi zajímavý život jednoho velmi zajímavého umělce a taky to, co s člověkem dokáže udělat, když se dostane z ulice rovnou mezi NY smetánku...Nechci se opakovat, ale D. Bowie i jeho filmový protějšek A. Warhol patří mezi moje oblíbence...skvěle zahraná role. Wright v hlavní roli je taky celkem přesvědčivý... ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Povedený životopisný snímek o vynikajicím neo-expresionalistovy jménem Jean-Michel Basquiat. Snímek se docela věrně drží reálných událostí, je obsazen skvělou hereckou skvadrou, a ano, Dawid Bowie je úžasným Andym Warholem. Jednuduše filmová lahůdka. That's $2000 and he's from the Metropolitan Museum of Art, suck my pussy, you star! ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Hodně jemný, citlivý a svému hrdinovi (celkem po právu) stranící biografický film, jehož předností je však i vykreslení jak specifické atmosféry osmdesátých let, tak poněkud universálnější pohled na svět umělecké smetánky. Schnabel jako výtvarník se samozřejmě nemálo soustředil na obrazovou stránku snímku a natočil tak atmosférický a malebný film. Z hereckých výkonů musím vzdvihnout zejména přesvědčivého Willema Dafoea. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Biografie jednoho zajímavého chlápka o kterém jsem předtím nikdy neslyšel. Herecky je to zvládnuto perfektně, od hlavní role po spoustu hereckých hvězd ve vedlejších rolích. Vzdávají tak poctu tvořivému člověku, který se jako mnozí předním neubránil podněcovačům své představivosti. Začátek byl trošku slabší, ale pak už je to naprosto v pohodě. Že byl byl Warhol magor a vyžírka většinou všichni ví, tady se to znovu potvrzuje. Doporučuju. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama