Reklama

Reklama

Vlk samotář a mládě: Námezdný zabiják

  • Japonsko Kozure Ôkami: Kowokashi udekashi tsukamatsuru (více)

Obsahy(1)

Legendární série podle komiksu Kazua Kaikeho. Intriky, zášť a závist způsobí, že Ogamiho rodina je vyvražděna a on sám se vydává pouze s malým synkem cestou pomsty a života námezdného zabijáka. (oficiální text distributora)

Recenze (53)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Třídenní filmový maraton skončil a tímhle to všechno začalo. Z toho sezení mám trochu vlka samotáře, ale vůbec mi to nevadí, poněvadž Vlk samotář za to opravdu stál. Zhltal jsem všech 6 dílů a na konci mě naštvalo jen to, že je jich tak málo. Sledovat Ogamiho Itta při cestě za pomstou je totiž nadmíru zábavná podívaná a stačilo málo, jen mu tak trochu zabít ženu a udělat z něj vola a to se prostě ve slušné japonské společnosti nedělá a nevyplácí, poněvadž pokud je tím volem právě Ogami Itto, věřte, že jste nejspíš udělali svou poslední největší chybu v životě - samuraj se prostě nenasírá ! ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od POMA si myslím, že první část ze série Vlk samotář a mládě jako jediná samostatně obstojí. Spousta tvůrců by se dle mě tady mohla inspirovat, jak kvalitně a věrohodně převést komiks na filmové plátno. Exploatační kousek par excellence. Prostě a jednoduše - veškeré údy létají vzduchem, do toho litry krve a ORIN se královsky baví. :-) ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Rizí ukázka daného žánru, která divákovy nabízí vše, co může od "samurajského" filmu očekávat. V komentářích několikrát zmiňovaná absence ruchů v některých scénách je velmi účelná - týká se totiž pouze retrospektiv a zřetelně tak odlišuje Ogamiho vzpomínky od aktuálního času, kdy je zvuk kompletní. Za zmínku u prvního dílu celkově vydařené série snad ještě stojí mimořádně půvabná představitelka prostitutky ze závěrečných scén v lázních. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

První film ze serie Lone Wolf and Cub (Vlk samotář a mládě). Ogami Itto bývalý popravčí Šógunátu se svým synem Daigoro na cestě pomsty proti Yagyū klanu za vraždu své manžeky a obvinění z neloajálnosti. Z Ogami Itto se stává nájemný zabiják, který za 500 Ryu zabije každého. Bojové sceny jsou drsné a plné useknutých končetin, hlav a krve. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chuťovka. Ten film sa nesie v tradícií exploatačných filmov, ktoré dominovali 70 rokom. Hoci tu je cítiť menší rozpočet, nápadmi to neustále prekvapuje. Z tradičného príbehu o pomste sa stáva prepracovaný epos. A je to vlastne úplne pochopiteľné. Tieto filmy utvárali a formovali vo svojej dobe žáner. Lone Wolf and Cub je tak nielen film s historickým pozadím, ale zároveň sa vie pochváliť aj striekancami krvi, ukážkovým násilím a odvrátenou stranou celého toho mýtu o Samurajoch. Pre mňa funkčné vo všetkých smeroch ( aj keď som si všimol hádam každú parochňu a nalepený fúz). Zábavné, emočné a skvelo natočené. Wakajama ako mlčiaci pomstiteľ je skvelým protipólom k ukecanému Zatoichiovi. Obidvaja vo svojich sériách totiž putovali a rezali napravo a naľavo končatiny a hlavy. A popri tom sem tam ukázali nejakú tú samurajskú cnosť. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Komiksové panely původní mangy Kazua Koikeho byly použity jako storyboard pro filmovou sérii. (Tomihiro)

Reklama

Reklama