Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Držitelé Cen Akademie Robin Williams a Cuba Gooding, Jr. se vydávají na nadpřirozenou cestu za hranice smrtelnosti v obrazově úchvatném filmu, na který nezapomenete. Chris Nielsen (Williams) se i poté, co umírá při nehodě, pokouší zůstat nablízku své krásné manželce Annie (Annabella Sciorra). Za asistence ducha - rádce (Gooding, Jr.) se začíná přizpůsobovat nové situaci v prostředí, které lze popsat jako nebeské. Ale když si jeho nešťastná žena vezme vlastní život, je odsouzena k věčnému zatracení. Chris si přísahá, že jí najde, aby mohli věčnost sdílet společně. Ale zachránit duši od takového strašlivého osudu se dosud nikomu nepodařilo. S pomocí svého nebeského přítele čeká Chrise ta nejnebezpečnější a nejdrásavější cesta jeho života i toho, co je po něm: pátrání po nesmrtelné lásce, které ho zavede do pekla a zpět! (Magic Box)

(více)

Recenze (374)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Film si udržuje velmi zajímavou formu do doby, kdy se posmrtný svět sestává z našich představ, které se v případě postavy Robina Williamse zhomtňují jako obraz jeho ženy a vizuálně je to skvostné a navíc kvalitně provedené. Pak ale začnou zabředat do klasických schémat, a přestože Ward přistupuje k látce velmi citlivě a atmosféra filmu je tedy značně poetická a jiná, emocionálně to navzdory Williamsově herecké snaze zaostává za vším, co by se s látkou dalo provést. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Film je natočen podle románové předlohy a viděl jsem jej půl roku po smrti mého předčasně zesnulého otce. Uvědomil jsem si pozdě, kolik jsem mu toho nestihl říci a že jsem nestihl se mu za lecos omluvit...Moc bych si přál, aby po smrti existoval svět o němž pojednává tento krásný a vizuálně dokonale zpracovaný film. Robinovi Williamsovi role krásně sedla. Začátek filmu je neskonale drsný, Williams přijde při nehodě o děti a posléze manželku, která trauma neunese a spáchá sebevraždu. Robin sám přežívá jak se vůbec takováto situace přežívat dá a při jedné z hromadných automobilových nehod v tunelu coby lékař spěchá k havarovanému vozidlu. Dlaším do kolony havarujícím vozem je však sražen a my i on se najednou ocitáme ve zcela jiném a neuvěřitelém světě. Hned v úvodu se s ním přivítá jejich dávno zemřelá fenka labradora a on jen velmi těžko chápe novou skutečnost, že je mrtvý. Úvodní dramatický záčátek se ztrátou nejbližších však byl nutným prostředkem pro přesun milovaných osob na jiné místo, kde se rodina zase znovu setkává. Bohužel bez maminky a manželky. Ta patří jinam, protože sebevrazi mají pro věčné bytí jiný svět. Robin se dozví, že tamten svět lze navštívit pouze s průvodcem a cesta je velmi nebezpečná. Je mu dovoleno s manželkou promluvit, ale je upozorněn že ta žije ve svém vlastním vnitřním světě a nebude jej slyšet. Na promluvu a její procitnutí má jen omezený čas pro návrat zpět. Pokud se mu to nepovede, či limit překročí, zůstane i on navždy ve světě bloudících a trpících duší....... Co mnou ale skutečně otřáslo byl fakt, že převozníkem a průvodcem podsvětím nebyl nikdo jiný než Max Von Sydov. Herec, kterého mě táta naučil milovat už v Bergmanových snímcích..křižák, který hrál se smrtí šachy.... To už ale asi hledám souvislosti i za hranicí tohoto mystického snímku. Ono to ale nutí. Možná je to jen vizuální kýč, možná pro někoho přiblblost o ráji a pekle... Pokud vám ale někdo z blízkých odešel a už budte schopni o jeho ztrátě na úkor žalu více přemýšlet - zkoukněte tento film. Svým způsobem se vám pak uleví. Uvidíte. Podobným snímkem o světě po naší smrti jsou Votočkovy Křídla slávy s Colinem Firthem a Peterem O'Toolem. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tak tady se Vincent Ward strefil u me primo do cerneho. Krasny pribeh a perfektni Robin Williams, ktereho ja mam rad. Fantasie a jiny rozmer s krasnymi barvami je presne to kam chci utect. A kde jinde se mi to muze povest nez ve filmech jako je tento? Skoda jen ze to bylo prilis preslazene a s cukrovou vatou na konci :-( ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

I found you in hell. Don´t you think I could find you in New Jersey? 1) Na filmu asi nejvíce zaujme výtvarné zpracování. Barvité zobrazení nebe jako šíleného snu impresionistického malíře je překonáno vskutku hrůzostrašnou podobou očistce i pekla samotného. Musím však poznamenat, že mě děsí i to předváděné nebe._____ 2) Snaha o duchovní přesah v podobě jakéhosi reinkarnačního katechismu dopadla podstatně hůře. Naivní dialogy presentují "život po životě" v duchu hollywoodského mainstreamu jako trochu, pravda, odlišný způsob existence u sousedů za kopcem, nicméně však ne natolik, aby to nešlo v pohodě popsat, nafilmovat a promítnout (ne)nadšeným diváckým masám. K tomu autor knižní předlohy Richard Matheson: I will not comment on What Dreams May Come except to say that a major producer in Hollywood said to me, 'They should have shot your book.' Amen._____ 3) Ani ukňouraný Robbie Williams (jinak můj oblíbený herec) mi nepřipadal jako vhodný výběr._____ 4) Film postrádá i vtip a nadhled (když už ho tedy nemohu brát vážně)._____ 5) Nejhorší však, co mohu říci, je, že jsem se chvílemi dosti nudil._____ 6) A tak mě nejvíce zaujala výzva, kterou bych rád adresoval některým jedincům: Elevator to Hell. Going up! ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi krásné fantasy, které je vizuálně opravdu vyšperkované a nebýt slabého a malinko zamotaného děje, bylo by to ještě lepší. Filmy s Williamsem už takové bývají. Po herecké stránce dotaženy téměř do dokonalosti, ale mnohdy diváka neosloví. Tenhle jsem viděl už kdysi dávno a tehdy mne zaujal. I po letech má docela silný náboj, ale už jsem si jej nevychutnal tak intenzivně. Celkově je to však dílo, které si zaslouží vysoké hodnocení a já z něj příliš neslevím. Silný citový zážitek zaručen. 70% ()

Galerie (111)

Zajímavosti (14)

  • Původně hudbu pro film složil Ennio Morricone, jeho hudbě ale nebyla využita a nebyl ani udán důvod, proč tomu tak je. (..Lucas..)
  • Mezi lidmi, kteří létají ve velké knihovně, se objevila také režisérova matka. (..Lucas..)

Reklama

Reklama