foto

Annabella Sciorra

  • nar. 29.3.1960 (58 let)
    Wethersfield, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Annabella Gloria Philomena Sciorra se narodila v městečku Wethersfiled ve státě Connecticut a vyrůstala tam, dokud se její rodiče kvůli práci nepřestěhovali do New Yorku. Její otec je veterinář italsko-kubánského původu, její matka, módní návrhářka, je Francouzka. Jako teenager navštěvovala ve 13 letech herecké kurzy Denise Moorea v prestižním HB studiu a později navštěvovala v New Yorku prestižní American Academy of Dramatic Arts.

Od konce 80. let začala být obsazována do filmů, ve kterých ztvárňovala především přítelkyně či manželky hlavních hrdinů. Počátek její filmové kariéry znamenala hlavní role v komedii TRUE LOVE. V roce 1990 za tuto roli získala také nominaci na INDEPENDENT SPIRIT AWARD za nejlepší ženský herecký výkon. Ve stejném roce si zahrála ženu policisty Denise Pecka (Richard Gere) v krimi thrilleru VNITŘNÍ ZÁLEŽITOSTI.

Velký úspěch zaznamenala Annabella v roce 1991, kdy byla obsazena do hlavní ženské role kontroverzního milostného dramatu Spikea Lee HOREČKA DŽUNGLE. V tomto dramatu ztvárnila Američanku italského původu Angelu Tucciovou, která naváže milostný vztah se svým ženatým šéfem, černošským architektem Flipperem (Wesley Snipes). Ve stejném roce si zahrála přítelkyni Jamese Woodse v akční krimi komedii POLDOVI V PATÁCH. V roce 1992 pak opět získala hlavní roli, tentokrát v thrilleru RUKA NA KOLÉBCE. V tomto dramatu hraje vdanou ženu Claire Bartelovou, která velmi pozdě prohlédne úmysly psychopatické chůvy Payton (Rebecca de Mornay) a snaží se svoji rodinu ochránit.

Na konci 90. let si zahrála také v seriálu RODINA SOPRANŮ. Za ztvárnění Tonyho přítelkyně Glorie Trillo v tomto seriálu byla v roce 2001 nominována na cenu Emmy. V posledních letech se objevila v rodičovské roli v dramatu o problémech dospívání DVANÁCTILETÍ a v dramatu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii nazvaném DOKAŽTE MI VINU.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2016 Back in the Day
2015 Alto
The Inherited
2014 Friends and Romans
Wishin' and Hopin'
2013 Maid's Room, The
2012 A Green Story
2006 Dokažte mi vinu
Marvelous
2005 Dvanáctiletí
2004 American Crime
Hon za svobodou
Madam's Family: The Truth About the Canal Street Brothel, The (TV film)
Ukradená identita (TV film)
2001 Domenica
Jenifer (TV film)
Sam the Man
2000 Dnes nebo nikdy
Rodinné prokletí
1999 King of the Jungle
1998 Jak přicházejí sny
Lovci mozků
1997 Asteroid (TV film)
Destination Anywhere
Highball
Little City
Pan Žárlivý
Země policajtů
1996 Nevinný spánek
Pohřeb
Underworld
1995 Favorite Deadly Sins (TV film)
Lék
Závislost
1993 Night We Never Met, The
Pan Báječný
Romeo krvácí
1992 Ruka na kolébce
Šepoty ve tmě
1991 Horečka džungle
Poldovi v patách
Prison Stories: Women on the Inside (TV film)
1990 Cadillac se slevou
Vnitřní záležitosti
Zvrat štěstěny
1989 Pravá láska

TV seriály

2018 GLOW (TV seriál)
Every Potato Has a Receipt (S02E10)
Rosalie (S02E09)
The Good Twin (S02E08)
Luke Cage (TV seriál)
They Reminisce Over You (S02E13)
Can't Front On Me (S02E12)
Daredevil (TV seriál)
A New Napkin (S03E13)
Revelations (S03E09)
2017 Bull (TV seriál)
Bring It On (S01E19)
2013 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Front Page News (S03E11)
2012 Dobrá manželka (TV seriál)
Waiting for the Knock (S04E05)
2010 Žalobce a obhájce (TV seriál)
2009 Doktor Mozek (TV seriál)
2007 Láska je Láska (TV seriál)
Loučení na pláži (S04E12)
Literární předloha (S04E11)
Lesk a bída (S04E10)
Pohotovost (TV seriál)
Světla zhasla (S13E20)
Fotografie a vzpomínky (S13E18)
2006 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Dobro (S05E22)
Až na kost (S05E20)
Léčitelka (S05E18)
další epizody (7)
2005 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Zachránit si tvář (S05E08)
Nad ránem: 2. část (S05E07)
Nad ránem: 1. část (S05E06)
další epizody (5)
2004 Rodina Sopránů (TV seriál)
Zkušební sen (S05E11)
2003 Queens Supreme (TV seriál)
2002 Rodina Sopránů (TV seriál)
Volání o pomoc (S04E11)
Každý si nese svůj kříž (S04E06)
2001 Rodina Sopránů (TV seriál)
Šílená láska (S03E12)
Noční výlet (S03E11)
Podraz (S03E09)
další epizody (4)
1988 Pouť za štěstím (TV seriál)

Dokumentární

1997 Alan Alda - víc než sympaťák (TV film)

TV pořady

2018 Oscar 2018 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace