Reklama

Reklama

Stezka Českem


Beskydy (E10)

(epizoda)
Česko, 2024, 27 min

Scénář:

Ivana Lokajová

Hrají:

Miroslav Vladyka (průvodce)

Obsahy(1)

Mirek Vladyka se v dokumentární sérii vydává na severní část Stezky Českem vedoucí z nejzápadnějšího bodu republiky k východnímu. Za devět etap ušel 909 kilometrů. To dělá v průměru 101 kilometr na etapu. Turistickou matematikou ho s aktuálními 104 kilometry čeká etapa nadprůměrná. A to rozhodně bude. I proto, že je to poslední etapa severní části Stezky a přes Beskydy ho dovede až k nejvýchodnějšímu bodu České republiky. A nadprůměrných bude i 4500 metrů stoupání a 4300 metrů klesání. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Beskydy jsem protoulal s batohem na zádech a mám je upřímně rád. Proto mě i tento díl potěšil, byť byl k vidění pouze zlomek krás tohoto pohoří. Konec byl trochu předčasný, úplný konec mě dojal a vlastně...jsme v půli cesty. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To se lehko rekne po ceste zpivat k zaplaseni medvedu. Moje kariera pevce skoncila, kdyz jsem zacal mutovat. Spis to vypada, ze premnozeni lide ztratili k medvedum plachost. V dalekych Beskydech nas prazaku moc nepotkate,ale mam je slusne prochozene. Pocet turistu na Lysou horu svadi k dojmu, ze je zde nejaky festival, ale v techto horach najdete i krasna opustena mista (samozrejme po turistickych znackach). ()

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda zprostředkovala možná ve větší míře než v dílech minulých i široký kontext kulturní (Cyril a Metoděj, Palacký, Jurkovič), zase ukázala krásný kraj a zviditelnila pár nadšenců, kteří stezce pomáhají. A do toho zase ta krásná skladba Victory. Mirek Vladyka si s celým týmem zaslouží parádní oslavu. Odvedli výbornou práci. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco končí a něco začíná. Jsem rád, že je Mirek teprve v polovině a dle zákulisních informací už nějaký ten měsíc probíhá natáčení jižní části stezky. Velmi příjemné zakončení poloviny cesty. Kromě toho, že je stezka Českem ta nejlepší relaxační záležitost na večery, tak mi vnukla i 2 dokonalé podnikatelské plány, které zrealizuji až se Fialova drahota vyšplhá do kosmických výšin. Jedním z plánů je přelepování QR kódů v lesních barech za vlastní a tím druhým je zřízení neziskovky, kam si budu následně posílat peníze z kroků započtených aplikací ČEZu. Nejlepší na tom je, že se dá realizovat oba plány současně a udělat si tak z turistiky úspěšné živobytí. [80 %] ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama