foto

Miroslav Vladyka

  • nar. 24.9.1959 (59 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 24. září 1959 v Praze. V roce 1982 absolvoval herectví na DAMU. Po dvou sezonách spolupráce s Divadlem na Vinohradech byl přijat do stálého angažmá. V roce 1996 přešel do Studia Ypsilon, kde působil až do roku 2002, ale kontinuálně spolupracuje dále. Externě hostuje také v Divadle na Jezerce a v poslední době i Městských Divadlech Pražských.

Ve filmu začínal již coby pětiletý v dětských a chlapechých rolích. První větší filmovou příležitost mu dala režisérka Věra Plívová-Šimková v rodinném snímku KÁŤA A KROKODÝL (1965). Následovala celá řada filmů a televizních seriálů či inscenací (z nejznámějších např. PŘIJELA K NÁM POUŤ (1973), VRCHNÍ, PRCHNI (1980), BUMERANG (1997) aj.). Mimořádný úspěch mu přinesla role učitele Karfíka ze seriálu MY VŠICHNI ŠKOLOU POVINNÍ a roli učitele si zopakoval i v oblíbeném seriálu KŘEČEK V NOČNÍ KOŠILI.

Na TV obrazovkách se objevil i jako moderátor zábavného pořadu ŠANCE a jeho hlas nás provází po celé Zemi v CESTOMÁNII. Pro mnohé je nezapomenutelný jeho dabing jedné z hlavních postav kultovního sci-fi sitcomu britské televize BBC ČERVENÝ TRPASLÍK.

Tomáš "hippyman" Tesař

Herecká filmografie

Filmy

2015 Andílek na nervy
Správnej dres (TV film)
2014 Tři bratři
2013 Duch nad zlato (TV film)
2012 Kozí příběh se sýrem
Vánoční hvězda (TV film)
2011 Fimfárum – Do třetice všeho dobrého 3D
Tajemství staré bambitky (TV film)
2010 Doktor od jezera hrochů
Román pro muže
2009 Ženitba (divadelní záznam)
2008 Bez tváře (TV film)
U mě dobrý
2007 Kdo hledá, najde (TV film)
Plný kapsy šutrů (divadelní záznam)
2006 Tajemná truhla (TV film)
2005 Voděnka (TV film)
2003 Drátařík a hruška moudrosti (TV film)
Iguo Igua (TV film)
Lakomec (TV film)
2002 Jak chutná láska (TV film)
Peklem s čertem (TV film)
Černá slečna, slečna Černá (TV film)
2001 Podzimní návrat
Uniforma (TV film)
2000 Josephine
Vše pro firmu (divadelní záznam)
1999 Klika s klikou (TV film)
Nedělejte ze mě vola (TV film)
Nevěsta pro Paddyho (TV film)
O princezně z Rimini (TV film)
Vraždy a něžnosti (TV film)
1998 Stín (TV film)
1997 Jak vyléčit Ježibabu (TV film)
Konečně v novém (TV film)
Kouzelný bolehoj (TV film)
Ukradený automobil (TV film)
Zdivočelá země
Černokněžník (TV film)
1996 Bumerang
Cesta do pekla a zpátky (TV film)
O holiči a barvíři (TV film)
Poprask na laguně (divadelní záznam)
1995 Divoké pivo
O kumburské Meluzíně (TV film)
O zasněné Žofince (TV film)
Poslední slovo (TV film)
Vodnická čertovina (TV film)
1994 Zlaté hejno (TV film)
1993 Vikingové z Bronských vršků (TV film)
1992 Brokovnice (TV film)
Erasmovy velké arkány (TV film)
Gazdina roba (divadelní záznam)
Kocourkov (TV film)
O vodníkovi a housličkách
Pastýř a princezna (TV film)
Vzácný host (TV film)
1991 Hodina obrany (TV film)
Kosmická čarodějnice v Čeboni (TV film)
Nález (TV film)
Romeo a Julie (TV film)
Skládačka (TV film)
Talisman (TV film)
Zálety koňského handlíře (TV film)
1990 Dcera národa (TV film)
Husarská čest (TV film)
Princezna Slonbidlo (TV film)
Smrt barona Gandary (TV film)
Zachýsek, zvaný Rumělka (TV film)
1989 Dokonalý muž, dokonalá žena aneb Návštěva mladé dámy (TV film)
Kočičí ples (TV film)
Pane králi, jdeme z dáli (TV film)
Utopím si ho sám (TV film)
1988 Kaštan pro štěstí (TV film)
Návrat (TV film)
O kouzelnici Klotýnce (TV film)
O čem sní mladé dívky (TV film)
Polní mše (TV film)
Pouťová pohádka (TV film)
Sagarmatha
Svědek času (TV film)
Čertova skála (TV film)
1987 Ať přiletí čáp, královno! (TV film)
Nezkušený duch (TV film)
O princezně na klíček (TV film)
Svědek (TV film)
Zatmění všech sluncí (TV film)
1986 Co takhle svatba, princi? (TV film)
Dotyk zla (TV film)
O houbovém Kubovi a princi Jakubovi (TV film)
O štěstí a kráse (TV film)
Ohnivé ženy se vracejí (TV film)
Smích se lepí na paty
Trvale jasno (TV film)
1985 Dobré světlo
Křídlovka pro Majoránka (TV film)
Tchyně (TV film)
Záhada (TV film)
Žáku Kašíku, nežeň se! (TV film)
1984 Prodavač humoru
Radosti života (TV film)
Tlustý pradědeček (TV film)
1983 Díra ve zdi (TV film)
Jára Cimrman ležící, spící
Kmotři z blat (TV film)
Oblouk světla (TV film)
Parcela 60, katastr Lukovice (TV film)
Ďábel ví hodně (TV film)
1982 Ale je ženatý (TV film)
Lék (TV film)
Poslední vlak
Zahrada dětí (TV film)
Ze staré drogerie (TV film)
Čtverec mizení (TV film)
1981 Láska na druhý pohled
1980 Kluci z bronzu
Kotva u přívozu (TV film)
Krakonoš a lyžníci
Signum laudis
Ten svetr si nesvlíkej
Vrchní, prchni!
1978 Brácha za všechny peníze
1975 Profesoři za školou
1974 Případ mrtvého muže
1973 Přijela k nám pouť
1966 U telefonu Martin
1965 Káťa a krokodýl
Volejte Martina

TV seriály

2019 Malí, velcí detektivové (TV seriál)
2018 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Dokud nás smrt nespojí (S02E12)
Když řádí zubatá (S02E11)
Pro věčnou slávu (S02E10)
další epizody (12)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 5 (S03E05)
První republika (TV seriál)
Díl první (S03E02)
2016 Pustina (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (7)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Zločiny na pokračování (S01E15)
Recept na smrt (S01E14)
Běžné rituály (S01E13)
další epizody (15)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Poslední případ (S02E08)
Krádež století (S02E07)
Olizovač (S02E06)
další epizody (8)
2015 Všechny moje lásky (TV seriál)
Rande s poslem (E28)
Konečně otevřeno! (E27)
Spolek (E26)
další epizody (28)
Znamení koně (TV seriál)
Dozrál čas (S02E04)
Nový úsvit (S02E03)
Finta (S02E02)
další epizody (4)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)
Klubové barvy (S01E14)
Smrt novináře (S01E13)
Důvod k zabití (S01E12)
další epizody (14)
Stopy života (TV seriál)
Bílý střelec (S01E08)
Zlatá mládež (S01E07)
O život (S01E05)
další epizody (5)
2013 Stopy života (TV seriál)
Dívčí sen (S01E01)
2012 Helena (TV seriál)
Líbánky (S01E10)
Policajti z centra (TV seriál)
Hvězda bez nebe (E13)
Setkání s hvězdou (TV seriál)
Boleslav Polívka (E03)
Zdivočelá země (TV seriál)
Poklad (S04E09)
2011 Znamení koně (TV seriál)
Chuchle (S01E13)
Důvěra (S01E12)
Merlin (S01E11)
další epizody (4)
2010 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Ruty šuty Arizona (S07E11)
2009 Škola pro život (TV seriál)
Konec osmé třídy (E13)
Poslední parník (E12)
Armáda spásy (E11)
další epizody (13)
Malý král (TV seriál)
Kejklíř (S02E06)
Divý muž (S02E05)
Král zvířat (S02E04)
další epizody (6)
2008 Malý král (TV seriál)
Pleskavec (S01E07)
Černý rytíř (S01E06)
Ohnivý pes (S01E05)
další epizody (7)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Kořeny (S05E12)
2007 Trapasy (TV seriál)
Škola Na Výsluní (TV seriál)
Žraločí ploutve na zázvoru (E03)
Malý bojový šrám (E01)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Kapitán (S04E09)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
2000 Pra pra pra (TV seriál)
1999 Hříšní lidé města brněnského (TV seriál)
Hluboká propast (E04)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 5 (S01E05)
Četnické humoresky (TV seriál)
Grunt (S01E07)
Hospoda (TV seriál)
Výletník (S02E23)
Život na zámku (TV seriál)
Náledí (S02E04)
Školník (S02E03)
Soud (S02E02)
další epizody (4)
1996 Kde padají hvězdy (TV seriál)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Piruety smrti (E01)
Život na zámku (TV seriál)
Ukazatel směru (S01E21)
U konce s dechem (S01E16)
Čtyřicet plus jedna (S01E13)
další epizody (5)
1994 Laskavý divák promine (TV seriál)
Na hřbitově roste kvítí (E01)
O zvířatech a lidech (TV seriál)
Travič (E04)
Třikrát baron Prášil (TV seriál)
1993 Strašidla a spol. (TV seriál)
1992 Náhrdelník (TV seriál)
1991 Území bílých králů (TV seriál)
Výlet (E05)
1990 Přísahám a slibuji (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
Trojlístek (TV seriál)
Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Paprsek (S02E08)
U nás doma (TV seriál)
Černá stavba (E07)
1989 Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
Král se zlobí (E04)
U nás doma (TV seriál)
Na vlastní riziko (E05)
Ženich hraje na lesní roh (E04)
Kronikář (E03)
1988 Rodáci (TV seriál)
U nás doma (TV seriál)
Výhra (E01)
Strom pohádek (TV seriál)
Divoké labutě (E04)
1987 Křeček v noční košili (TV seriál)
Vlaštovko, leť! (E06)
Zloděj v noční košili (E05)
V pasti (E04)
další epizody (6)
Panoptikum Města pražského (TV seriál)
Příběh z dovolené (E09)
1986 Bylo nás šest (TV seriál)
Období zkoušek (E06)
Píseň pro májovou Prahu (E05)
Výhra (E04)
1985 Slavné historky zbojnické (TV seriál)
Schinderhannes (E04)
1984 My všichni školou povinní (TV seriál)
Zvonění na časy (E13)
Návrat (E12)
Viníci (E11)
další epizody (13)
Na dosah ruky (TV seriál)
Slané pohádky (TV seriál)
1981 Okres na severu (TV seriál)
Rozchod (E10)
Poručík Petr (TV seriál)
Píseň mrtvý buše (E06)

Dokumentární

2017 Klenoty naší krajiny (TV seriál) - mod.
Blaník (S03E08) - mod.
Český les (S03E07) - mod.
Lužické hory (S03E06) - mod.
další epizody (8)
2016 Klenoty naší krajiny (TV seriál) - mod.
Bílé Karpaty (S02E10) - mod.
Broumovsko (S02E09) - mod.
Železné hory (S02E08) - mod.
další epizody (10)
2015 Klenoty naší krajiny (TV seriál) - mod.
Žďárské vrchy (S01E08) - mod.
Třeboňsko (S01E07) - mod.
Beskydy (S01E06) - mod.
další epizody (8)
2012 Film o filmu Kozí příběh se sýrem (TV film)
Tajemství Josefa Dvořáka (TV film)
2011 Inventura Febia (TV seriál) - vyp.
2008 Ve dvou se to lépe táhne (TV film)
Zatopené osudy (TV seriál)
2005 Nová cestománie (TV seriál)
2001 ABCD ekologie aneb Životabudič (TV seriál)
Něžný buldozer (TV film)
1999 Cestománie (TV seriál)
1998 Jak si to Staromák pořádně užil - vyp.
1996 Žofín, ostrov vzpomínek a snů (TV seriál)

TV pořady

2013 Šance 2013 (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 45 let Ypsilonky (TV pořad)
2009 Slavné parodie (TV pořad)
2007 To byl ? (TV pořad)
2004 Po stopách (TV pořad)
2002 Abeceda hvězd (TV pořad)
2001 Cesta na stříbrné plátno (TV pořad)
2000 HIT STOLETÍ (TV pořad)
1999 Bakaláři 1999 (TV pořad)
Banánové rybičky (TV pořad)
Věšák (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Sama doma (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Bakaláři 1997 (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
Šance (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace