Reklama

Reklama

Zcela unikátní kombinací komiksu, hororových i vědecko-fantastických filmů a romantických příběhů je ambiciózní projekt od producenta Hvězdných válek George Lucase a scenáristů Indiana Jonese. Howard T. Duck je kačer v kačeřím světě, který je téměř alternativní kopií toho našeho. Jednoho dne je vytržen ze svého pohodlí a i s křeslem přistane kdesi ve špinavých uličkách New Yorku. Seznamuje se s mladou zpěvačkou Beverly (Lea Thompson) a společně se snaží přijít na kloub tomu, jak dostat excentrického a osamělého kačera zpět domů. Na pomoc přispěchá potrhlý vědátor Phil (Tim Robbins), který společně s kolegy zjistí, že Howard byl náhodou přenesen jejich urychlovačem částic. Při dalším pokusu se do doktora Waltera (Jeffrey Jones) dostane mocná příšera z alternativního vesmíru, která jej nakonec ovládne a začne připravovat cestu svým příbuzným, toužícím obsadit celou Zemi. A kdo jiný může zabránit zničení našeho světa, než roztomilý bílý kačer s neodolatelným zobákem? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V podstatě absolutně nechápu, proč byl film takový propadák. Dobře, některé scény jsou fakt přetažený, ale Howard je sympaťák ve všech směrech a celkově má, díky němu, film strašně pohodovou atmosféru. Přelomové dílo to není, ale totální kravina hodná zapomnění taky ne. Prostě taková nenáročná pohodovka... ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si teda říkal, co je to za zrůdu, ale nakonec se z Howarda vyklubala sympatická postava. Než dojde k převtělení, tak je to pohodová komedie, ale potom se z toho stane docela nudná hovadina. I tak ale nechápu ty Zlaté maliny. Až na tu trikově nezvládnutou obludu na konci, to není tak strašné. 3-* ()

Reklama

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1987 : VÍŤAZ (4) : Najhorší film, Najhorší scenár - Willard Huyck, Gloria Katz, Najhoršie vizuálne efekty, Najhorší nový herecký objav - “Šesť chlapcov a dievčat v kačacích kostýmoch”, NOMINÁCIE (+3) : Najhorší herec VR - Tim Robbins, Najhoršia réžia - Willard Huyck, Najhoršia pieseň - "Howard The Duck". ()

Právnička 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle filmík má pro mě prostě velké kouzlo!! Jako malá jsem ho nejprve viděla asi desetkrát v němčině (aniž bych německy uměla) a i tak jsem si ho hrozně zamilovala. Jazyková bariéra mi opravdu nevadila (což teď sama nechápu) - a to myslím mluví samo za sebe. Mám prostě pro Howarda slabost (dnes už i v češtině) :o) ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #72” - Howard the Duck je v podstatě nepřiznaná první Marvelovka z dob, kdy komiksový film byl synonymem pro infantilně špatný film. Howard má své kouzlo, pár dobrých hlášek, ujetý příběh a na svou dobu přepálenou akci. O to větší překvapením může být, že ho produkoval George Lucas. Tenkrát šlo o jeden z největších propadáků roku ‘86, ale během let ho zřejmě část lidí zpětně docenila. Mě jako dítě Howard úplně minul, protože se zřejmě moc často v TV neobjevoval a z té doby tu byly mnohem divácky vděčnější komedie. Nejbizardnější scénou je ta almost sex scene mezi duckem a Leou Thompson. Hodně dětí a teenagerů muselo být tenkrát trochu confused. Shlédnuto na Amazon Prime. 3* ()

Galerie (66)

Zajímavosti (26)

  • Steve Gerber, tento legendární komiksový tvůrce se narodil roku 1947 a zemřel v březnu 2008. A i když skoro celý svůj život pracoval pro nakladatelství Marvel, nikdy by se nedal označit za klasického mainstreamového tvůrce. Jeho příběhy se obvykle pohybovaly někde na hranici mystiky a satiry - což ostatně nejlépe ze všeho dokazuje právě jeho nejslavnější postava, Howard the Duck, čili Kačer Howard. (Rodriguez)
  • Režisér Willard Huyck si po finančním propadu Kačera Howarda už nikdy "neškrtnul". (Rodriguez)

Reklama

Reklama