Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Město Seattle je ohromeno sérií vražd, ale pachatel stále uniká. Detektiv Jake Riley se snaží případ vyřešit, ale neúspěch ho znechucuje a chce odejít od policie. Jednoho dne nečekaně odhalí šokující tajemství - vrahem je jistý Garrotte, se kterým má konflikt z minulosti, a ten se chce pomstít tak, že zabije jeho matku. Jake požádá o pomoc tajnou vládní organizaci, která ze vzorků DNA vraha vyklonuje Garrottova geneticky dokonalého dvojníka - replikanta. Jake chce proniknout do mysli vraha a i když je replikant zatím mentálně na úrovni dítěte, fyzicky je plně vyvinutý a nebezpečný, protože s DNA vraha může zlo kdykoliv vybouchnout. V závodě s časem a vyvíjejícím se replikantem musí Jake zneškodnit zabijáka dříve, než bude pozdě - jinak může čelit dvojité hrozbě! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Film je nemalým dôkazom, ako zle Vám môže prísť od žalúdka, ak sa scenárista a režisér rozhodnú do boja proti nie tak dobre vykreslenému zločincovi povolať malé decko, ktoré stvárňuje kopa svalov dospelého a nechutného Van Dammea. To, čo sa prvých 5 minút začne ako svižný thriller s trochou brutality, sa neskôr premení v policajta v škôlke, kde útrpnou nudou a absolútnou absenciou citu s logikou zíva vzťah Rooker – JCVD. Celý ten projekt na chytenie vraha je smiešne trápny, kde sa človek uhryzie nudou je čakaním na záverečné finále, ktoré je tak dlhé, že prestane baviť. Replikant je odbočkou od zdravého úmyslu natočiť poctivé vyšetrovanie, s kopou antihereckej mimózy a prazvláštnym tempom. A nieže pri filme niekto vystriekol !! (videné 28.01.2020, DajTo archív) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Van Damovi to seklo v roli záporáka. Jinak jde o akční blbinku, maskující se hávem sci-fi. No, akční, zase tolik akce tam není, a aby tam nějaká byla, uhnuli autoři od osy příběhu. Ne, že by to vadilo, naopak to dosti nudný děj oživilo. Ale celkově jsem se dosti nudil a občas dělal něco jiného. 20130811 nest. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Hodný Van Damme proti zlému Van Dammovi. Od jisté doby nestačí Jean Claudovi hrát jen jednu roli ve filmu, ale musí mít nejméně dvě. I když zrovna v Replikantovi se mu to docela podařili -- Hodný Van Damme je tak hodný, až z toho bolí u srdce jak se tváří (ano opravdu, tváří) - a zlý Van Damme je zase tak zlý, že mu není rovno :) Ale teď vážně, scény, kde "replikant" trénuje cviky dle videa, a na to kolik Jean Claudovi je, jsou obdivuhodné. Jen by si zasloužil lepší scénáře... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nakonec to přece jen nebylo tak děsný jak sem si to pamatoval. Dalo se to docela i bez nějaký vážnější újmy dokoukat, ale i tak se na tenhle film nedá říct snad jediný slovo chvály nebo něčeho podobnýho, protože příběh je fakt naprosto děsnej a totáně naivní, stačí jen shlédnout akcičku u prostituky a hned je jasný na čem sme, ale podle mě to pořád nedosahuje na úplnej vrchol Van Dammovy sračkohitparády na který neomezeně kraulej univrzální voják 2. Jean-Claude má podle mě navíc než na tyhle kraviny co točí v poslední době, stačí jen trošku kvalitní příběh a udělat z van damma nějakýho velkýho bitkaře a hned se na to dá koukat, ale to tady bohužel neni, místo drsnýho van Damma je tady retardovanej Van damme a zase jako obvykle tady po každým úderu kterej ho zasáhne dělá ten svuj tak typickej postoj, při kterým vypadá jako kdyby seděl na hajzlu. No hlavně doufám, že už to zase nějakou dobu dávat nebudou, aby to nezaclánělo kvalitnějším filmům, kterých je určitě požehnaně ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Při mém současném dohánění restů z van Dammovi bohaté filmografie si čím dál víc uvědomuji, jaké měl tento belgičan na jednu stranu štěstí na filmy s poměrně výraznými zápletkami, na druhou stranu ale zároveň i obrovskou smůlu, že se nikdy nedokázal dostat do Áčkové ligy, čímž byl odkázán na nízkorozpočtové produkce s ne příliš kvalitními tvůrčími týmy, z čehož pak vyplývalo, že ony zápletky se v oněch béčkových vodách měnily v právem kritizované a kvalitativně znehodnocené podívané a právě Replikant je toho jasným důkazem. Ten film totiž sice disponuje zajímavým a nápaditým dějovým základem a ani jeho vývoj není vůbec špatný, má ale i spád, je napínavý, slušně vygradovaný a nabízí samozřejmě i dostatek akce, no prostě celkově mohlo jít o skutečně zábavnou jízdu, jenže právě mizerné finance a ještě mizernější zmiňovaný tvůrčí tým zapříčinili, že film zároveň trpí i laciným vizuálem, nulovou atmosférou, hromadou zbytečných kiksů, scénami a dialogy na úrovni domácího péčka a v neposlední řadě i nedůstojným obsazením herců, kteří snad vesměs byli posbíráni z ulice a jen tak mimochodem, Rooker je tu doslova otřesný. Každopádně, v rámci béčkové akční produkce lze Replikanta považovat za vážně povedený snímek, který je zábavný, svižný a zkrátka v rámci možností za přesvědčivý. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama