Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na Van Damme -ho to ma pomerne slusny scenar, reziser Sheldon Lettich taktiez vyzera, ze sa do filmu vyzna /dokaz v podobe Double Impact/. Aj ked Van Damme moc hrat nevie, a dejova linia je slabucka, chvalim perfektne akcne sceny, zaporaka Bolo Yeung-a a orientalne prostredie. Zral som to ako decko a zerem aj po 12 - 15 rokoch. Hodnotim ako celkom chutne filmove zradlo 84 % ()

5150 

všechny recenze uživatele

70%.. Výborný a naprosto zásadní akčňák JCVD. K zajímavosti patří obsazení 6-ti násobné Miss Olympia Cory Everson (nar. 1959) do role záporačky, Kary. Byla to pro ni první "větší" filmová role a docela se blýskla. Bohužel v dalších letech, pomineme-li epizodní účasti v několika seriálech, stojí za zmínku snad jen role v akčních béčkách BALLISTIC (1995) a FELONY (1995). Malou útěchou jí tak může být podobný osud její svalnaté konkurentky Rachel McLish. Ta to dotáhla po výrazné roli v ŽELEZNÝ OREL 3 (1992) alespoň na hlavní roli v dalším akčním béčku RAVEN HAWK (1996). ()

Reklama

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Mám takový pocit, že to byl jediný film s JCVD, na kterém jsem byl v kině, byl jsem na to náležitě pyšný, mohl jsem pak kamarádům, co to neviděli, vyprávět scény z filmu (obávám se, že některé jsem se i pokusil předvést...). Pak jsem to viděl po letech, pořád se mi to celkem líbilo a myslím, že to byla Mistrova nejlepší role (resp. jediná, kde se blížil čemusi jako hereckému výkonu, pokud nepočítám film JCVD). ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Tento pan "herec" prý po několika natočených bitkářských filmech vážně pronesl, že bude hrát tak, že nebude muset ani mluvit, aby divákům sdělil nějakou svou myšlenku, veškerá poselství prý zvládne vyjádřit očima...... ....no, a já myslím, že se mu to docela daří. Že divák skutečně často skrz jeho pohled vidí až na dno jeho intelektuálního nitra... ...U J.C.V.Damma však nutno ocenit aspoň jeho vytrvalost a zaslepené (nějak to možná souvisí s tím jeho bystrým výrazem) nasazení na jeho sestupné cestě k filmovým neúspěchům ()

SantaKlaus 

všechny recenze uživatele

Jeden z Top Vandamovek, chladný bezcitný skvělý .......... Tak Alexi! Myslim, že jsme ti včera z Chadem vysvetlili o co jde . Co podnikneme z tvým tunelem ?! Hmm z mým tunelem ?! Existuje nějaky důkaz ? Pravní dokument ? To není vůbec zapotrebí mladá dámo, byl jsem při tom . To by u soudu asi neobstálo ! Heledte něco vám řeknu ! Jedinný zákon, který Zeng uznává je zákon zbraně raže dvanást, kterou roztrilel pana Wagnera na kusy před jeho vlastním domem . Tohle nebudu poslouchat ! Cože co ji na tom vadí ?! Je zaměstnaná u Grifita uz 5let. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Opuštěný objekt, ve kterém se Chad, Alex (oba Jean-Claude Van Damme) a Frank (Geoffrey Lewis) ubytují, je již dlouho uzavřený Jockey Club Mong Tung Wan Hostel ležící na pobřeží Mong Tung Wan na hongkongském ostrově Lantau. (ajaxx)
  • Jean-Claude Van Damme se kompletně postaral o choreografii všech soubojů. (korbitch22)
  • Film měl původně pracovní název Korsičtí bratři a byl volně inspirován stejnojmenným románem Alexandra Dumase. Příběh byl dokonce původně situován do Francie a Korsiky. (ČSFD)

Reklama

Reklama