Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během křížových výprav dorazili v roce 1099 křesťanští vojáci do Jeruzaléma. Vtrhli do města a začali hromadně vraždit obyvatele. Křižák Charles Le Vaillant byl natolik demoralizovaný hrůzami z války, že se rozhodl vytvořit nový náboženský řád, který by v míru spojil příslušníky tří náboženství, které se v oblasti dostávaly do střetu - křesťany, židy a muslimy. Jako jeho vůdce a mesiáš sepsal posvátné texty, rychle získával stoupence, ale křesťanští kněží ho nařkli z kacířství a poštvali proti němu a jeho stoupencům křižáky. Během útoku byla poslední kapitula posvátných textů ztracena kdesi na poušti a řád rozprášen. Přesto i nyní, v současném Izraeli, pokračují věrní stoupenci Le Vaillantova řádu v praktikování jeho pokojného učení. Jeden z nich, Cyrus Jacob, má na úmysly řádu zcela jiný, značně deformovaný pohled, který hodlá prosadit za každou cenu s cílem rozpoutat náboženskou válku. Rudy Cafmeyer je zloděj a pašerák drahocenných historických artefaktů. Pronikne do dobře zabezpečené budovy, kde se mu sice podaří ukrást Fabergeovo vejce, vyrobené pro ruského cara, ale při odchodu se spustí alarm, a tak mu nezbývá než se ven probojovat. Navzdory svému způsobu obživy není Rudy špatný. Je milující syn, který pro svého otce, profesora Oscara Cafmeyera, udělá cokoli. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Darmo sa tu stretli Van Damme a Sheldon Lettich (scenarista klasickych B-cok ako Bloodsport, Rambo III, Lionheart, Double Impact - ten dokonca aj reziroval). Van Damme prispel svojou troskou ako spoluscenarista a vysledok je NUDNY odvar plny trapnych vtipov a stokrat videnych otociek. Snad par akcnych zaberov stalo za to, ale inak sa konal amatersky Straight-to-video pocin. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prvá lastovička, ktorá nám chcela oznámiť, že Van Damme sa hrabe von zo sra*čiek, kde sa ocitol. (Aj keď potom skočil ešte späť TEROROM VO VLAKU). Kto je fanda, pocíti na scenári vandammovskú ruku a dokonca aj režisér Lettich ukazuje, prečo bol kedysi hviezda. Príbeh je samozrejme zlepenec a variácia na INDIANA JONESA, ale je tam dosť zámienok na celkom dobré súboje. A je tu aj menší odkaz na SÚBOJ CTI. Pohodovka pre fanúšikov, ktorí ešte stále nechú svalnatého sympaťáka zatratiť... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme sa mi pacia 3 veci. 1. Neskutocne pohodovy Van Damme, ktoreho postava tu netrpi ziadnou traumou z minulosti, ale iba si tak uziva cely film a to napriek tomu, ze vlastne zachranuje svojho otca. Ale jak on, tak aj divaci dobre vedia, ze ho zachrani, takze pohodicka. 2. Exoticke prostredie Jeruzalema. Cast filmu sa tradicne tocila aj v hnusnom Bulharsku, ale väcsina filmu vyzera konecne nadherne. 3. Dobrodruzna zapletka. Je to sice len beckova vykradacka Indiana Jonesa a hlavne Jackieho Bozskych relikvii, ale funguje na jednotku. Od zaciatku do konca to ma prijemnu dobrodruznu atmosferu a ja som sa cely cas bavil. Skoda len, ze Van Dammova postava nema nejaky trademark typu Jonesovsky klobuk, alebo Jackie Chanovske žuvačky. Takze pribeh je super, postavy tak isto. Ci uz sympatak Van Damme, nadherna policajtka v podani Sofii Milos, zabavny poskok Yuri alebo fanaticky zaporak v podani Briana Thompsona. Slabinou su bohuzial znova akcne sceny. Lettich ich zbytocne prilis casto striha a znova v mojom neoblubenom strihu cez osu. Vdaka tomu nie su az tak prehladne ako by som chcel. Ovela prehladnejsie su v zaverecnej kolazi pokazenych scen, ktora ukazuje, ze ich prevedenie je na solidnej urovni. Skoda. Vzhladom na rok vzniku, kedy uz Van Damme tocil len videofilmy su aj celkom vypravne. Su tu slusne nahanacky, prestrelky a aj par bitiek. Van Damme uz zdaleka nie je v takej forme ako za mlada ale par pôsobivych chvatov tu stale predvedie. Takze vysledkom je pohodovy dobroduzny film s priemernymi akcnymi scenami. Davam relativne spokojnych 6/10 a vzdy som si prial vidiet pokracovanie tohto filmu. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se dobře vyspinkal, ale tohle Poslání se mi prostě líbilo! Čekal jsem film typu Teroru ve vlaku, nebo Probuzené smrti. Nekonalo se tak! Jsem velice příjemně překvapenej. Van Damme ve staré skvělé formě, výborně se rve, rozdává solidní rány.... Prostě náš bojovníček, jak ho zbožňuju! Příběh byl lacinej, ovšem kdo by od Džej Sího bijáku čekal supr story, že? Obsazení v klidu. Abdel Qissi, Peter Malota, Brian Thompson, to jsou všechno přitakávači béčkovejch záporáků především Jeanových kousků. Na pohodu 60% ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Svaly z Bruselu? a co takhle trapak z bruselu v Izraeli? byl sem zvedavej na navrat rezisera Letticha ale uz to neni to co bejvalo kazdej kdo tu na csfd permanentne tepe do Lundgrena at se podiva na neco od roku 2000 se Zanklodakem nebo Seagalakem a uvidi sracky vsech sracek tenhle film je otresnej skoda i flusnout na nej ani ten Brian Thompson nestoji za nic ten se od Cobry uz v zadnym kvalitnim filmu neobjevil ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Rudy Cafmeyer (Jean-Claude Van Damme) nosí hodinky značky Chopard Imperiale Chronograph a Chopard Mille Miglia Chronograph. (dyfur)

Reklama

Reklama