Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (293)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Main Title ,2. Funeral Prologue ,3. Chez Ernie ,4. Dying Wish ,5. Charles Lyle Larue ,6. What Are You Doing? ,7. Nailgun ,8. Hot Tuboggan ,9. Cherry Catapult ,10. Ernie Finds the Contract ,11. Silent Movie ,12. Caesar's Big Drag ,13. Shotgun Chase ,14. Insufficient Postage ,15. Flaming Doo ,16. String Cheese ,17. End Credits , ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

O víkendu jsem to shlédl potřetí a uvědomil si, že hodnoceno zatím nebylo. Jde o mišmaš Toma a Jerryho a "Sám doma", jak už tu několik lidí zmínilo. Myš je abnormálně inteligentní, pády, lety, výbuchy jsou nerealistické až hanba a i jiné drobnosti včetně pitvoření hlavních hrdinů z filmu dělají blbinu. Jenže zároveň je to děsná sranda. Až na ty přehnané škleby jsou herci úžasní, někdy se objeví i náznaky konverzačního humoru a celkově mě atmosféra a groteskový humor prostě dostaly. ()

Reklama

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Některé rádoby humorné scény působily naopak trapně, ale komických okamžiků bylo celkově dostatek. Tato komedie je při souboji dvou nekňubů s myší ve velkým domě totéž, jako souboj malýho kluka s dvojicí zločinců ve slavné komedii Sám doma. Samozřejmě je už před samotným zkouknutím filmu jasné, kdo bude rány sázet a kdo sklízet :-) Mohlo to být mnohem lepší, ale přesto stojí tato bláznivá rodinná komedie za pozornost, už ze zvědavosti, jak asi může vypadat komedie, kde dva týpci honí jednu přeinteligentní myš :-) Hned úvodní scéna s nebožtíkem je nadějný začátek a ukázka, jakým stylem se bude ubírat celý film. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

85 % a nemůžu jinak. Byl to jeden z prvních filmů, na kterým jsem byla v kině. Tehdy vznikla moje láska k filmům. Zasmála sem se nesčetněkrát. Ten deratizér a jeho zjišťovací metoda s exkrementy nemá chybu. Ten čepeček, co má ta myš na konci - to mě dorazilo. A na názory, že konec je přeslazený reaguju: myš jako ochutnavač sýrů - to má aspoň nápad! Když jsem to viděla po několika letech v tv, nadšení nebylo tak veliké jako tehdy, ale nebudu si kazit vzpomínky... ()

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Komedie, ve které bratři Ernie a Lars přijdou o dům. Kvůli čemu? Kvůli MYŠI. Myš je sice malé stvoření, ale s duši Terminátora. :D. Tuhle myš by nejspíš neodstranila ani jaderná bomba. A tam proč se s ní nespiknuot a nevyrábět sýrový provázek?:D :D Sledovat, jak ta myš všechny (i všechno) zřídila, a jak jí chtěli chytit. bylo fakt k popukání :D. 95% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně před dražbou domu pozdraví Ernie Smuntz (Nathan Lane) arabského šejka slovy "Hakuna matata". Nathan Lane daboval v originálním znění postavu Timona ve filmu Lví král (1994), ve kterém tato fráze proslula. Pod stejným názvem pak nazpíval i píseň. (ing.Frosty)
  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)
  • Když se Ernie Smuntz (Nathan Lane) během proslovu snaží trefit myš kladívkem, tak při tom skončí na zemi a shodí mikrofon z pultu. V dalším záběru je ale mikrofon zpátky na pultu. (Duoscop)

Reklama

Reklama