Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu oceňuju věrnej popis systému dravotních pojišťoven, pojistnejch plánů a řízený péče, kterej by naše pravice vydatně podporovaná užitečnými idioty z řad českého novinářstva už už zavedla i tady. Na druhou stranu americký představy o spravedlnosti, kdy přisouzenim vysokýho odškodnění jednomu se zabrání jakýmukoliv mimosoudnímu vyrovnámí komukoliv jinýmu neni zase mojí představou spravedlnosti. Co se týče herců, z šedi průměru vyčnívá pochopitelně Danny DeVito. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Slovní bitvy v soudních síních jsou pro mě často mnohem větším dramatem, než vybuchující auta a bortící se domy. Skvělých soudních filmů je naštěstí celá řada a Rainmaker bezpochyby patří k těm nejlepším. Coppola drží režii a technickou stránku pevně ve svých rukou a dává divákovi prostor vnořit se do příběhu. A mladý Matt Damon je už snad něco jako nostalgická vzpomínka na hollywoodská zlatá devadesátá. Výborný film. 8/10 ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Slabé 4 hvězdy, něco mezi 3 a 4. Chvilku mi trvalo, než jsem pochopil, že jde o tragikomedii, ale i tak mi přišlo, že na dvě a čtvrt hodiny řešit v podstatě jen dva případy je málo, navíc, když tak nějak tušíme, jak dopadnou. Herecké výkony jsou velmi dobré a uvěřitelné, jaké jsou asi praktiky pojišťoven v USA, je myslím taky slušně načrtnuto. Ale celkově mne film až tak nevtáhl, ačkoliv oceňuji jeho kvality i to zdařilé střídání vtipných, a na druhé straně dramatických situací. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Filmy z právnického prostředí mě vždycky přitahovaly. Už jen proto, jakou práci musí dát je natočit a oslovit diváka především dlouhými výslechy a rozhovory v tiché soudní síni. S tím ale Coppola neměl absolutní problém, protože se mu dostal do ruky opravdu skvělý materiál o jednom začínajícím právníkovi a mladém chlapci, jemuž odmítla pojišťovna zaplatit za léčbu leukémie. A navíc se mu dostala pod ruku sebranka výborných herců v čele s Damonem, DeVitem, Voightem a také Mickey Rourkem, který opět potěší i v menší roli. A především je Coppola prvotřídní režisér, rozsáhlou právnickou bitvu rozehrává nejprve v pomalém tempu, načež v samotném závěru tvrdě sešlápne plyn a za pomoci všech hereckých exhibicí dofinišuje jen těsně za hranicí světového rekordu. Ten totiž pořád nesporně náleží Demmeho Philadephii a Schumacherovu Času zabíjet, kteří ve mně zanechali vzpomínky přeci jen trvalejšího rázu.. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Děj se zpočátku rozjíždí pomalu a nepříliš přesvědčivě, ale potom se z toho vyklube jeden z nejlepších filmů z právnického prostředí, jaké jsem kdy viděl. Jenom sledovat herecké výkony všech zúčastněných je sám o sobě požitek. Počínaje vtipným De Vitem a konče Mickey Rourkem, který tu sice moc prostoru nemá, ale stejně je nezapomenutelný. A že Damon je velmi dobrý herec, to už vím dávno a tady jsem se jenom utvrdil......PS: Napodruhý jdu na 5*. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Rudy Baylor (Matt Damon) na začátku příběhu jezdí a bydlí v třídvéřové Toyotě Starlet s motorem o zdvihovém objemu 1,3l. (tulakfelix)
  • Scéna, kde Danny DeVito prebudí Matta Damona zo spánku na lavičke, bola natočená na prekvapenie Matta, ktorý vtedy naozaj spal po natáčaní. (MDesign)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama