Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Malá Velká Británie se dvojici Lucas-Walliams rozhodně povedla. Je to zábavné, chvílemi správně drsné, ale občas bohužel i příliš mimo mísu (návrat několika vzpomínek na Scary Movie, které bych raději zapomněl...). Přesto seriál má rozhodně své kouzlo, neuvěřitelnou škálu vtípků, které se občas až nepřiměřeně opakují a ztrácí na smyslu, ale jindy právě naopak ("podle computeru ne":)). Určitě to není humor pro každého a lidé nebudou brečet smíchy nonstop, ale rozhodně to zkuste. Já ovšem raději americký spin-off... ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, tak jsem nemohl uvěřit vlastním očím. Je to taková hovadina, že to nemá obdoby. Jenže ono je to tím vlastně vtipné. Humor je úplně jednoduchý a dvojice Lucas - Walliams je nepřekonatelná. Oni jsou nejlepší seriálová dvojice. Ještě toho tolik nemám nakoukáno, tak snad to doženu. 100%(Loui a Andy --> nejlepší scénky) ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se na první řadu a abych pravdu řek, tak na pokračování nějak nemam moc chuť. Ono je to sice vtipný, ale prostě se to všechno pořád opakuje dokola. U prvního dílu jsem si řikal, že to je jasně za 5 hvězd. U druhýho dílu jsem si řikal, že se to trochu opakuje, u třetího jsem si řikal, že se to opakuje docela dost a u osmýho jsem měl pocit, že jsem to už všechno stejně viděl. Zatim teda dávám 3 hvězdy. Jestli se někdy odhodlám podívat na další epizody, tak třeba ještě hodnocení změnim. ()

Gerret 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrej a vtipnej seriál a vůbec sem při sledování nepostřehnul že skoro všechny postavy hrajou jedni a ty samí herci: Matt Lucas a David Walliams. Nejvíc se mi líbí v seriálu ten borec na vozíčku jak vždycky: "Tak co teda chceš?" "Tohle." "Ale tobě se přece tohle nelíbí." "Jo já vím." "Tak co teda chceš?" "Tohle." "Tak dobře." A po chvíly: "Mě se to nelíbí." :-))) Prostě bomba, je tam i víc podobných věcí, ale to se prostě musí vidět. Sleduju to nahraný z HBO, nejvíc se mi líbí dabing Petra Rychlého. Uznávám, že při sledování daších dílů už seriál opakuje celkem dost stejných vtípků, takže časem to už může být vtipné. Viděl jsem: 1.-3. řada + díly v cizině a v USA 1x. Hodnocení 75%. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Chce si to dávat občasné přestávky mezi dílama, jelikož se vtipy opakují, ale vždy jde o něco trochu jiného a ačkoliv víte co bude následovat tak vás to neomrzí. Za zmínku stojí i hlody vypravěče, nad kterými zůstává mozek stát :D Prostě nechte mozek spát a užívejte si kraviny až nevkusných vtipů, které dohromady tvoří mistrovské dílo ;) 95% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Před Vánoci 2004 se DVD s první sezónou seriálu stalo nejprodávanějším DVD v Británii. (HellFire)
  • Režisér pilotního dílu Graham Linehan se v seriálu objeví ve scéně s premiérem jako reportér Whizzer and Chips. (HellFire)

Reklama

Reklama