Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Strážce trpí syndromem domečku z karet: pěkný na pohled, chatrný na dotek. Herecká sestava silnější, než jakou poslal Bílek na Dány, celé se to tváří krásně a filmově, asi jako se Zeman na portrétu ksichtí lidumilně, ale chybí tomu něco, co by mělo šanci diváka zaujmout i jinak než stylem jééé, tohle bylo támhle anebo jééé, to je hovadina... Navíc se mi začíná přejídat uvažování scénáristů "safra, teď bych potřeboval, aby se všichni sešli na jednom místě, i když je to nemožný. Ale co, však ono by se to třeba nějak stát mohlo, ne? Takže píšu..." Trhněte si nohou. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Grrrr, už to, že je film vysílán v hlavním vysílacím čase ve smrdutém kanále plném nevábných splašků TV hovNOVA mě mohlo varovat, abych si o kvalitě "Strážce" nedělala přehnané iluze. Ach jo, tak stará a pořád tak naivní... Začátek ještě vypadal poměrně solidně, manévry tajné služby působily autenticky. Říkala jsem si: "Hmm, to by mohlo být na 4*!" Potom to začalo malinko nudit (3*), pak mě Michael "obšourník" Douglas a Kim "štětka" Basinger nepřekvapili... no a potom se mi začala každou chvíli drát na jazyk nějaká otázka: proč agenti v akci nemají neprůstřelné vesty? Když ji Douglas má, tak proč ho nestřelí do nohy nebo třeba do prdele a radši ho nechají utéct? Kde vzal jistotu, že bába bude volat hned a ne v okamžiku, kdy vyndá krabičku s odposlechem, lokátorem, či co to tam měl vopchané? Jak tak rychle zjistil, kam vlastně volá? A jak to tak rychle zjistili jeho pronásledovatelé a jaktože byli s Douglasem na místě skoro současně? Kde vzal kolegovo heslo? Jaktože nikoho netrknul chybějící test šéfa? Proč si může první dáma pobíhat v okamžiku ohrožení bez jakékoliv ochranky, kde ji zrovna napadne? Proč v tom poletuje tolik bohů ze stroje? Proč se mi ze závěru chtělo blinkat? Proč se ze zápletky vyklubala taková plytká, chudobně zrežírovaná srajda? Zkrátka: proč se v tom filmu všichni chovají jako dementi? To se radši potřetí podívám na výborného "Nepřítele státu" nebo popáté na skvělého "Uprchlíka", než absolvovat repete (pod)průměrného "Strážce". 48% ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Atraktivní prostředí prezidentské ochranky a tajných služeb dává možnost divákovi nahlédnout do rituálů jejich činnosti a snímek tak dostává punc originality. Navíc je Strážce naprosto výborně obsazen a zahrán thrillerovými jistotami se jmenovkami Douglas a Sutherland, ruční kamera a dynamický střih celkově podkreslují spěch, hektičnost a napětí, které v tomto prostředí panuje, a jediným klopýtnutím je tak jen závěrečné rozuzlení, které je zajímavé akorát skutečností, že po tak skvěle rozehrané partii může opravdu někdo všechno zvorat tím, že usne na vavřínech a myslí si, že má úspěch v kapse zaručen dávno před závěrečnými titulky. Ne. Stejně jako v pokeru, i u filmu platí, že karty se ukazují až na samotný závěr. A někdy se neukazují vůbec... [srpen 2006] ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 30.12.2010 - Film je jasný ODPAD!, ale za 5 hviezdičkový slovenský dabing si tie 3 hviezdičky zaslúži. Jacka Bauera totiž môže dabovať jedine MAROŠ KRAMÁR. Som rád, že si to v MARKÍZE (narozdiel od chorých mozgov pripravujúcich kedysi dabing 24 pre STV) uvedomili. (30.12.2010) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Clark Johnson zase nič moc, aj keď réžia nie je na zahodenie, dopláca ale na príšerný scenár, ktorý v závere neprinesie žiadne prekvapenie. Dej a rozuzlenie je tak klišovité, že sa mi ani nechce veriť rok výroby. Zloduch strieľa po agentovi, toho ale zachráni sklo, ktoré sa efektne rozbije a guľku zrejme zastaví. To Douglas, Basinger, Sutherland a Longoria nemajú nič lepšie na práci? Hovoriť na kameru dialógy ako "ty ho stále ešte miluješ, že" by mali herci úplne inej kategórie v úplne iných filmoch. V telke to ale celkom ujde. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Na návrzích kostýmů pro první dámu (Kim Basinger) spolupracoval dvorní stylista Jackie Kennedyové Oleg Cassini. (Agatha)
  • Filmový konzultant z tajné služby, který připravoval herce na natáčení říkal, že Eva Longoria měla během cvičení střelby vyšší skóre než 90 % jejích kolegů. Longoria získala zkušenosti se zbraněmi, neboť jí otec brával na střelnici. (imro)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama